Reklama

Reklama

Slavná alba: Queen - A Night At The Opera

  • Velká Británie Classic Albums: Queen - The Making of 'A Night at the Opera'
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 2006, 100 min (Alternativní 50 min)

Legendární, hudebně pestrá deska britské kapely s hitem "Bohemian Rhapsody" a dalšími skvosty... V roce 1975 vypouští kapela Queen do světa zcela výjimečné a nezaměnitelné album "A Night At The Opera". Už úvodní singl, kde byl na A straně hit "Bohemian Rhapsody", předeslal úspěch celé desky. Navíc je to i píseň, která se dvakrát vyšplhala na vrchol britské hitparády. Hned po svém vydání a následně v roce 1991 po Mercuryho smrti. Album je díky skladbám všech členů kapely velmi pestré. Nejvíce skladeb sice dodali Freddie Mercury a Brian May, ale i písně Rogera Taylora a Johna Deacona dodaly albu osobitý půvab. Příběh vzniku a význam kultovního díla přiblíží nejen členové kapely, ale i další osobnosti světové hudby. (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

buchannon 

všechny recenze uživatele

"He's just a poor boy from a poor family..." Jako by to bylo napsáno o mně. Už několikrát jsem psal, že Queen je nejlepší skupina všech dob a Bohemian Rhapsody je samozřejmě nejlepší a nejkomplexnější píseň všech dob, s čímž samozřejmě nemusí každý fylozof souhlasit. Ale je možné, že s časem budu ke Queenům kritičtější, zvlášť když si uvědomím, kolik skvělých interpretů existovalo a existuje. Nirvana, U2 nebo zprofanovaní The Beatles... ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Teraz váham, či vôbec existujú "alternatívne, 100 minútové verzie" dokumentov z tejto série, pretože konkrétne tu mi nechýbalo nič... vlastne, byť toho viac, tak som ešte nasratejší. Skrátka ma nebaví počúvať reči tých dvoch nehanebných ego maniakov (May a Taylor). Seba prezentácia (a seba ospravedlňovanie) na úkor informačnej hodnoty. "Deacon už s nami nie je, lebo sa chcel stiahnuť do úzadia." ...súhlas, ale to len preto, že stáť s vami na jednom pódiu, tak sa porihá. Keby ste aktivitu kapely obmedzili na pár benefičných vystúpení, tak dajme tomu, takto si možno s vami zahrá aj celkom rád. Ale tváriť sa, že sa Freddieho odchodom nič vážne nestalo a Queen si to veselo môže šliapať ďalej... bezprecedentné! ()

Reklama

Rayen1 

všechny recenze uživatele

Mám rád první alba Queen, než to šlo úplně do popu a spíš se soustředili na rock, a "Noc v opeře" je povedený album, ke kterýmu se rád vracím. Dokument je rozhodně slabší než u Pink Floyd a "Odvraceny strany", ale i tak je to zajímavá podívaná do zákulisí alba... Jo a Freddieho si rád poslechnu, ale vidět ho nemusím úplně 🤣 ()

subic 

všechny recenze uživatele

Tuhle sérii slavná alba mám rád a Queen je moje srdcovka a nebudu objektivní. Ale zároveň si myslím, že tohle album, byť se mi dostalo do ruky někdy koncem osmdesátek a dodnes mám LP doma, není to nejlepší album od Queen. Je to prostě album, které z nich konečně udělalo superkapelu. Ale mám rád vzpomínaní na Freddieho. 9/10 ()

wilczo2 

všechny recenze uživatele

Dokument zo série Classic Albums mapujúci nahrávanie jedného z najslávnejších albumov histórie - A Night at the Opera od partičky z Queenu. Brian, Roger a Freddie (z archívu), hudobní producenti a novinári rozoberajú tento album a proces tvorby skladieb tejto partie z Británie. Večná škoda, že John zavesil bass gitaru na kliniec a utiahol sa do úzadia... You're my best friend je stále jedna z mojich naj skladieb z tejto dosky... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama