Reklama

Reklama

Brooklynský gangster a produktivní zabiják Jimmy Conlon (Neeson), kdysi přezdívaný Hrobník, už zažil lepší časy. Nyní 55letého Jimmyho, dlouholetého nejlepšího přítele mafiánského bosse Shawna Maguirea (Harris), pronásleduje kromě hříchů minulosti také zarputilý detektiv (D'Onofrio), který byl celých 30 let vždy o krok pozadu za Jimmym. V poslední době se však zdá, že Jimmy nachází jedinou životní útěchu na dně sklenky whisky. Ale když se terčem stane Mike (Kinnaman), Jimmyho syn, kterého celá léta neviděl, musí se Jimmy rozhodnout mezi zločineckou rodinou, kterou si vybral dobrovolně, a skutečnou rodinou, kterou kdysi dávno opustil. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (504)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Atmosféra našeho kina na spadnutí s nejmodernějším audio-video systémem v okrese, kožené sedačky s indexem pohodlnosti lehce pod bodem posrání se z toho, jeden manželský pár středního věku v zádech a plakát zdarma jako bonus. Tak vypadalo moje dnešní rande s Liamem. Já nevím, kdo akčním hrdinům v poslední době vkládá do huby tu nekonečnou hromadu hnoje moudrosti, ale tajně doufám, že ty vidle už brzo zlomí a akční hrdina bude zase jenom akční hrdina, ne akční hrdina pomlčka psycholog, analytik, vztahový poradce a slovník naučný. Neesona jsem už asi počtyřiadvacáté viděl v tom samém filmu, akorát s jiným názvem, no ale nevadí, protože zpoza Náhrobních kamenů se vynořil úplně jiný stařík, než jaký se kymácel ve stínech 96ti hodin. Akce na jedničku, hlavně od Liama. Ed tam toho moc neměl, tak nemohl ani kazit, no a ta místní omladina...okay, dejme tomu, však já taky býval cucák. Takže příště nebudeme tak moc kecat, protože od toho já mám v kině manželský pár středního věku v zádech, a budeme víc střílet, jo? Třeba na ně, vždyť je to k čertu úplně jedno... ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson hraje Liama Neesona v novém filmu s Liamem Neesonem. Noční běžec nepřináší do žánru pranic nového, ale Collet-Sera akční scény zvládá na jedničku a myslím, že i tato jeho třetí spolupráce s Liamem (po Neznámém a NON-STOPu) skončí v červených číslech. Velkým plusem je také účast Eda Harrise a poměrně slušný scénář. Filmu kupodivu neuškodila ani lehce přepálená stopáž. Pokud máte po smršti oscarových filmů náladu na přímočarou akční podívanou, Noční běžec je solidní volba. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Jaromír Jágr zrovna dostává jednu z přihrávek, se svými Ďábly z New Jersey je nicméně na nepřátelské půdě newyorské Madison Square Garden. Ideální situace. Liam Neeson má totiž nepřátel habaděj. Dospělý akční film, který sází na klasickou (staromódní) akci, slušnou atmosféru a poctivou hereckou práci. Neeson je gangsterský zabiják ve výslužbě. Má syna, který ho nenávidí. Ed Harris je jeho bývalý zaměstnavatel a stále přítel. Má syna, který je pořádná svině. A teď to posral s albánskou drogovou mafií, přičemž do jeho doupěte ji přivezl řidič limuzíny – Neesonův syn. Nic netuší a už po něm jde půlka města. Vrazi, poldové, profesionální zabijáci. Otec od rodiny doufá, že policie všechno pochopí. Jenže jedinou šanci má ve vlastním otci, starém vlkovi, který tak trochu chlastá, nesnáší Santa Clause, ale prát se umí pořád dobře. Španěl Jaume Collet-Serra začal s horory, teď si už potřetí plácl s Liamem Neesonem. A tentokrát to dopadlo zřejmě nejlépe. Nic moc nevymýšlí, prostě pěkně postaru přiváží ranec akce, která je přehledně a zručně natočená (žádná třesoucí se kamera), permanentní a navrch udrží diváka v pohotovosti až do konce. Postavy jsou civilní a emoce reálné. Španěl to prokládá klasickým házením klacků pod nohy, uprchlíkům totálně fandí, takže se hoši hravě dostanou z hořícího baráku, ačkoliv u jeho každého vchodu číhá dvacítka nasraných policajtů. A přináší i několik dialogových vrcholů, které se díky Neesonovi a zejména spolehlivému Edu Harrisovi musí líbit. Naštěstí ani synek-podezřelý není žádné otravné ořezávátko, Joel Kinnaman se v téhle vyhlášené společnosti za svůj výkon nemusí stydět. Chyby to má, ale jinak stará dobrá práce!! Škoda komerčního (relativně) neúspěchu. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoci, ,,štěněčí oči" Neeson na mě působí coby akční hýrou cirka tak, jako babička Boženky Němcojc. Při každé jeho eskapádě se zatajeným dechem očekávám, odkud mu vypadne jaká protetika, kdy si dá pauzu na anacid či zdali mu při vysedání z vozu nevykouknou plenkáče. Zkrátka a dobře - trošku mi jeho obsazení filmy diskvalifikuje z ranku ,,akční", přesouvá je do kategorie ,, hravé příhody gerontoalkoholika s kardiostimulátorem" a činí ze mě již od úvodních titulků skeptického šťouru. Musím však přiznat, že jako Noční běžec (pokud pominu, že by nedoběhl ani koněspřežku, sejmulo by ho jakékoliv nehendikepované třináctileté děcko a zvukaři se nadřeli, když ze stopy filtrovali skřípot jeho artritických kloubů) ušel. A ani fakt, že jsem byl opět! posrán příběhem fotra, co své fotrování nezvládl, to celé pod tři nesundá. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Collet-Serra jako obvykle do toho dává maximum. Ty světla, přeostřování, nedoostřování, rytmizovaný střih, má to v ruce a proto by si už konečně zasloužil scénář a ne ten hovnem pomazanej papír, co mu přistál zase na stole. Och jak jsem nešťasten, takový potenciál to mělo stát se tvrdým nekompromisním mcguffinem po vzoru Running Scared a nakonec se to rozmělní v rodinný problémy, morální excesy, nekonečně fňukání kdo komu co za kolik a ještě ke všemu v tak ošoupaný formě. Další výtka je obecnější a týká se Joela Kinnamana. Je neuvěřitelný, jak takového nadaného mládence, který herecky exceloval doma v trilogii Snabba Cash zámořští tvůrci vykastrovali na obligátní nakrátko ostříhaný držák na bouchačku, jakých je všude plno, z huby mu neustále lezou slimáci rodinných hodnot, vzájemného respektu a lásky k dětem (vlastním) a jediný nad čim jeho permanentní výraz obličeje nutí přemýšlet je, zdali usíná tím, že si překryje bulvy nadočnicovými oblouky. A vůbec celý to zamrzí dvojnásob, když se spustí závěrečné titulky, na jejichž pozadí běží vizuální koláže zdecimovanejch mužskejch obličejů na konci svých sil ala True Detective a vy si uvědomíte, jak tvrdej mafiánskej film uprostřed neprostupného betonového labyrintu to měl bejt. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v americkom meste New York. (MikaelSVK)
  • Film má mnoho podobností s filmom Cesta do zatratenia (2002): Dlhoročný nájomný vrah sa dostane do sporu so svojim šéfom kvôli vlastným synom, pričom vzájomne si na nich útočia a do hry sa dostáva aj nájomný vrah. (Arsenal83)

Související novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (více)

John Wick 2 má záporáka

John Wick 2 má záporáka

27.10.2015

Postavit se Johnu Wickovi není legrace. Zabiják s tváří Keanu Reevese (Matrix) se chlubí přezdívkou Baba Jaga a je o něm známo, že dokáže splnit i nesplnitelnou misi. Kdo se mu pokusí narušit… (více)

Neeson a drogová ponorka

Neeson a drogová ponorka

25.03.2015

Liam Neeson nedávno prohlásil, že hodlá zhruba do dvou let seknout s akčními rolemi. Koneckonců už mu je 62 a nemá fyzičku jako třeba Stallone, není tedy divu, že se pomalu přesouvá k o něco… (více)

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Reklama

Reklama