Reklama

Reklama

Bruce Willis je zpátky v akci — strhující, dech beroucí, divoké akci — jako John McClane, odvážný newyorský policajt s úžasnou schopností být v nesprávný čas na nesprávném místě. Tentokrát se John vydává do dalekého Ruska, aby vypátral svého syna Jacka (Jai Courtney), který se ocitl v moskevském vězení. Jeho mise ale nabere smrtící obrátky ve chvíli, kdy musí se synem spojit síly, aby společně překazili plány na krádež jaderných zbraní a zabránili tak rozpoutání třetí světové války! (Magic Box)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (1 312)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Na pět Davidových hvězd to želbohu není. Jsem totiž takový šťoural. Nejvíc mi asi vadilo, že zde zmizel trademark budovaný po čtyři předchozí díly, totiž, že McClane zcela nedobrovolně padne do nějaké smrtonosné pasti, z které se buď svépomocí nebo s podporou náhodných postaviček nějak prokouše na svobodu a ještě řácky ztrestá padoucha, který tak nějak většinou chtěl buď ovládnout svět nebo si bohovsky namastit kapsu (spíš ale to druhé). Navíc mě trochu zarazilo, že McClaneovi přičarovali nějakého levobočka, aby z toho byla prostě akce pro dva. To zkrátka nechápu. Vždyť už ve třetí "pasti", která nebyla vřele přijata, žehrali na to, že to bylo právě pro dva. McClane je sólista, to mi nikdo nevymluví. Jen doufám, že v dalším díle někde nevyhrabou McClaneovu hodně vzdálenou tetičku, která na Klondiku rejžuje zlato už od roku 1886 a nějaký polský Žid si na ni brousí zuby a Brusle Vyliž jí úplně náhodou připluje pomoct, protože zrovna tráví na Aljašce dovolenou se svou dcerou a tím zmíněným levobočkem. Nakonec, lokace pro nějakou tu demolici by to byla dobrá. Úplně vidím ty hořící sněhové pláně a krutopřísnou honičku v kajacích. A název bude: Today is a god day to die (dle slov náčelníka Siouxů Splašeného koně - zdroj. wiki.). Ale nepředbíhejme. Zpátky k téhle verzi smrtonosné pasti. Když pominu výše uvedené, dostanu vynikající akční film, který se v poslední době hledá těžce jako poctivej politik mezi socany. Velké plus za parádní atmosféru v oblasti městečka Pripjať a velké díky za honičku ulicemi Moskvy (Bourne se může jít zagrábat). Když tedy pominu ještě několik filmařských šlendriánů ( jak jsem říkal, jsem pitomej rejpal. Například z Moskvy na ukrajinský Černobyl to je dobrých 1000 kilometrů. Přes Rusko se tam dokodrcáte za dobrých deset - dvanáct hodin bez čůrací zastávky. Ne tak stateční McClaneové. Ti večer ukradnou v Moskvě Čečencům (?) vůz a ještě týž večer dorazí do Černobylu. A škoda té vykrádačky filmu Hitman. Helikoptéra, která na sračky rozstřílí nějaký barák v Rusku tu už byla, ne?) a pár nelogických lapsů, můžu s klidem říct, že lepší film jsem už dlouho neviděl. Vyliž je pořád ještě ve formě. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Na dovolenou si nakonec nevyrazil jenom McClane, ale také scénář, jakýkoliv osobní režijní přínos a v naprosté většině také humor (nehledě na logiku, fyziku a techniku - to vážně v době smarpthonů nikdo z tvůrců neví, že když telefonujete, dotykový telefon, který máte u hlavy má vypnutý displej a ROZHODNĚ na něm nesvítí číselník?). Moore je každopádně břídil a především v první polovině je poměrně dost evidentní, že střih se snažil zachránit co to šlo, a že to moc nešlo. Zbytek už mě v podstatě nijak neuráží, ale je to pořád odzívaná řemeslná nuda, místy poměrně dost diletantská. Tohle si legendární John McClane nezasloužil. Černobyl? WTF? Jai Courtney mě ovšem po Jacku Reacherovi bavil i tady a začíná mě aktivně zajímat... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jupí ja jej, mať-yebar´..! Milý Bruci, klidně do nekonečna opakuj, že si na vakacích, ale to nic nezmění na tom, že si na place a natáčíš něco, co kdybys věděl, že někdy vznikne, tak hupsneš za Hansem Gruberem! Viděl jsi No Country for Old Men? Jak Chigurh (Bardem) drží brokovnicí v šachu pana Wellse (Harrelson) a říká mu: „You should admit your situation. There would be more dignity in it.“? Tak ty jsi pan Wells.. Ač jsem se vyspinkal do béčkova, na Gay Pride nosím duhové boa, co nešahá až na zem a vše jsem uzřel z originálního DVD nosiče půjčeného za 50,-Kč (vím, jsem hýřivý blázen), musím uznat, že jsem tak vylízané pokračování nějaké úspěšné série dlouho neviděl (naposledy Zemři ztěžka 4.0). Automobilová honička Moskvou budiž předčasným nízkým vrcholem a pak už jen producenti mohli přemýšlet, komu dehonestaci značky „McClane“ vlastně svěřili. Snad budou příště při výběru štábu uvažovat ve stylu: Skip Woods? Skip him. John Moore? No more.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

S každým dílem jde hodnocení dolů a výjimkou není ani druhý díl druhé trilogie, který je podle mě opravdu nejhorší. Takže mi vůbec nevadilo, že to má jen hodinu a půl místo klasických dvou hodin. Čtyřka měla svoje kouzlo a prostě dokázala pobavit, u pětky už je to horší. Nevím jestli to je amatérskou dvojící Woods, Moore nebo tím, že se děj přesunul do Ruska, což mi teda vadilo hodně. Absolutně nechápu, proč se Woods rozhodl udělat z Bruce Willise chudáčka, co si nechá od svýho spratka všechno líbit, ale tato role mu absolutně nesluší. A ano, Bruce Willis je zde opravdu jen karikatura sama sebe, ale pevně doufám, že je to způsobeno pouze tim zpackaným scénářem. Ovšem doufám, že plánovaná šestka bude mnohem lepší, protože tohle je vyloženě neúcta ke skvělé sérii...50%..[31.03.2013_Cinestar_Černý most] ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vyblázněná past. Skip Woods při psaní scénáře občas zapomínal, že píše další díl zavedené série a nejednou porušuje její daná pravidla - bohužel i včetně tradičního souboje se záporákem. Jenže já se i tak k vlastnímu šoku převážně bavil. Willis totiž na první pohled dokazuje, že se mu po jeho životní roli stýskalo a při každé příležitosti se labužnicky usmívá a užívá si každý výstřel nebo hádku se synátorem. Navíc Moore, ať má neduhů kolik chce, akci zkrátka umí, jen k ní potřebuje být trochu popostrčený. Je mi jasné, že zrovna McClanovo dobrodružství by nemělo klíčové kladné body sbírat v rodinných hodnotách, ale v momentální náladě mě všeobecný hate docela mrzí. Proto k 70-ti tuhým procentům přidám i téměř neviditelné plus. Šestku chci ale osobnější úplně jiným způsobem. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (71)

  • Súkromné lietadlo, ktoré možno vidieť na konci filmu, je Hawker 400XP. (m.a.t.o.)
  • Ve 35. minutě v úkrytu CIA volá Komarov (Sebastian Koch) svou dceru z mobilu. Po přiložení mobilu k uchu je však vidět číselník a mj. tlačítko pro volání, ne pro ukončení hovoru. Volání tedy nebylo zahájeno, natož aby byl spojen hovor. (HonzaR.)

Související novinky

Prequel Smrtonosné pasti je oficiálně zrušen

Prequel Smrtonosné pasti je oficiálně zrušen

29.07.2021

Pět let strávil producent Lorenzo di Bonaventura přípravou šestého filmu v sérii Die Hard neboli Smrtonosná past. Snímek pojmenovaný jednoduše jako McClane byl totiž původně oznámen ještě před… (více)

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

John McClane omládne?

John McClane omládne?

15.10.2015

Pátá Smrtonosná past moc lidí nepotěšila, ale vydělala 305 milionů dolarů, takže se pracuje na šestce. Původně se mluvilo o tom, že se v ní Bruce Willis podívá do Tokia a ve hře byl (alespoň v… (více)

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

16.04.2014

Loni v březnu šlo do kin už páté dobrodružství Johna McClanea. Akčňák Smrtonosná past: Opět v akci sice příliš kladných reakcí nenasbíral, jelikož ale vydělal 300 milionů dolarů, slavná série bude… (více)

Reklama

Reklama