Reklama

Reklama

Čtyři lvi

  • Velká Británie Four Lions (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Agilní Omar (Riz Ahmed) a trochu pomalejší Waj (Kavan Novak) jedou na výcvik do teroristického tréninkového tábora do Pákistánu, ale po čase jsou odtud vyhozeni pro neschopnost. Dalšími členy teroristické buňky jsou bílý muslim Barry (Nigel Lindsay) a magor Faisal (Adeel Akhtar), který umí sestrojit bombu a rozhodne se vytrénovat vrány, aby se staly nosiči bomb. Pátým členem je Hassan (Arsher Ali), ale ten dlouho nevydrží – při tréninku sám sebe usmrtí. Film končí scénou, kdy se samozvaní teroristé pokusí v převlecích spáchat sebevraždu při londýnském maratónu, ale vše samozřejmě dopadne jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (601)

verbal 

všechny recenze uživatele

Až tohle poběží v osm večer na Al-Džazíře (snad tam nebude moc reklam na prací prášky, které dokonale odstraní z chalátů skvrny od krve a mozků), bude se pan Morris patrně chvíli nudit se svými spolubydlícími na anglickém venkově. Doufám, že snese pár let autorského čtení Satanských veršů v pokojíku vytapetovaném karikaturami Mohameda. Jeho trampoty retardované buňky Al-Kajdy budou zajisté kolem Perského zálivu obrovským hitem a určitě vyvolají pár výbuchů smíchu. Tedy vlastně průmyslového hnojiva. Něco takového tu chybělo jako vepřové v Jemenu. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipná komedie, u které jsem neměl problém ihned zapomenout na závažnost látky, a poddával jsem se jejímu kouzlu a skvělému humoru. Kéž by tak takhle dopadla každá teroristická skupina. Mohla by pak o sobě točit dokumenty, na které by se dalo koukat. Upřímně doporučuju tenhle film už jen pro ty scény, kde něco vybuchuje. Ve finále moc příjemný film, který bombasticky vtipkuje a nadlehčuje skutečnost. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Aláááhu-akbar!!!...Bum!!! Nie, to nebola bomba, iba papierové, vystreľovacie konfety, ale reakcie davu som si užil. Aj z takej vážnej témy akou je samovražedný atentátnik sa dá vytrieskať slušná komédia. Štvorica tupcov arabského pôvodu sa dá dohromady a plány sú veľké. Ak by sa dalo, odpálili by aj celý Londýn. Ešteže sú nielen tupci ale aj babráci, preto cesta k odpáleniu je fakt vtipná. Najviac ma pobavil "Abdul" so sluchátkami na ušiach, fakt dobrá maska. Jeho výklad o nakupovaní v rôznych hlasoch(hlas IRA !) ma pobavil a jeho nečakaný odpal ma dostal takmer do kolien. Že to v závere zájde až tak ďaleko je jediný problém tejto skvelej komédie. Ako komédia by to malo mať o niečo veselší záver, ale inak zábava. "Aláááhu-akbar!!!" Bum!- Bum!-Bum!-Bum! Štyri hviezdy...80%. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Kdyby to byl krátký sitcom do Monty Pythona, tak by to bylo dokonalé dílo, u kterého bych se smál od začátku do konce. Je v tom cítí ta chuť britcomů. Jenže při sledování jsem se zpozoroval, že se bavím u filmu až zpětně (mám chuť i zvednout hodnocení). Nechci tím říct, že by mi ty vtipy nedocházeli. Jsou přímo na místě, jen si říkám: "Co to k čertu..." Má ten film pobavit, nebo vyvolat bouřlivé kontroverzní diskuse? Záleží na vás, jak to přijmete. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No jednoduse receno, demence tu pravdepodobne dosahla maximalni hodnoty. Nastesti ne ve stylu prcicek a podobne, tady mame dost zavazny tema, kde i pres fakt, ze to je komedie, clovek se musi zamyslet, ze takovy hovado muze klidne vedle nej bydlet a spolu s faktem, ze pravdepodobne nebylo dost penez a cely to tak vypada dost lacine a ma to neznamy herce, coz ale ve vysledku podporuje syrovost, tak to proste vyzniva vcelku zavazne. Jenze taky to je cernocerna komedie, kdy banda radoby teroristu nema nic lepsiho na praci, nez se celej den nekde poflakovat a vymejlest jak sestavit bomby a co vyhodit do vzduchu. Problem je, ze vsichni do jednoho jsou totalne vymlety, takze se neustale dohadujou, neustale si nadavaj a film pro nejaky to fuck nejde daleko a hlavne neustale neco zesiraj. Proste zavazny tema podany zabavnou formou a ve vysledku 90 minut originalni komedie a naprosto ultimatnich hlasek. "Vyhodime do vzduchu internet" ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • V den premiéry filmu na festivalu Sundance, tedy 23.ledna 2010, byla ve Velké Británii zvýšena pohotovost v důsledku nepotvrzených spekulací ohledně teroristického útoku. (HellFire)
  • Satiru na moderní terorismus se rozhodl zkušený komediograf Morris napsat po vyslechnutí několika neuvěřitelných historek o zákulisí džihádu. Tři roky strávil výzkumem, hovořil s experty na terorismus, s příslušníky policie i tajné policie, ale i s obyčejnými muslimy. [Zdroj: HCE] (POMO)
  • Pokud jste si koupili DVD filmu, počkejte v sekci "vystřižené scény" na přílet racka a poté zmáčkněte ENTER. Dostane se vám pohledu na více bonusových scén. (HellFire)

Související novinky

Annaud našel černé zlato

Annaud našel černé zlato

20.12.2010

V 80. letech platil Jean-Jacques Annaud za jednoho z nejlepších evropských tvůrců (ne-li nejlepšího). Pak jeho kariéra nabrala charakter sinusoidy. Po bizarnosti Jeho veličenstvo Minor je nejvyšší… (více)

Reklama

Reklama