Reklama

Reklama

Stavitel světa

(neoficiální název)
  • USA World Builder
Krátkometrážní / Sci-Fi / Romantický
USA, 2007, 9 min

Režie:

Bruce Branit

Scénář:

Bruce Branit

Obsahy(1)

Po 405 je World Builder druhým samostatným počinem experta na speciální efekty Bruce Branita, držitele čtyř nominací na Emmy za práci na seriálu Star Trek. Vypráví příběh muže, který díky možnostem počítačů budoucnosti vytváří holografický svět pro svou ženu, jež upadla do kómatu. Snímek získal několik ocenění, například na KC Filmmakers Jubilee, Indianapolis International Film Festival a Indy Shorts Fest. (Andresito)

(více)

Recenze (55)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ako amatérsky filmový nadšenec mám virtuálnu Česko-Slovenskú filmovú databázu (csfd.cz) rád z viacerých dôvodov. Jedným z nich je aj to, že tu často, pri zbežnom čítaní komentárov ostatných registrovaných uživateľov, natrafím na odkaz na titul, ku ktorému by som sa inak len veľmi ťažko dostal. Podobne tomu bolo aj pri tomto krátkom, animovanom filme. "World Builder" je výborný romantický sci-fi snímok. Režisérom, scenáristom a aj producentom tohto diela je Američan Bruce Branit (*10.7.1967). **** ()

easaque 

všechny recenze uživatele

1* tak tenhle kraťas funguje opravdu jen jako reklama na efekty, ale svým obsahem nic nepřináší - možná tak neúnavným romantikům. Proto této fantastické procházce dávám palec dolů a v dnešní době už jsou efekty jinde. [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Hermi14 

všechny recenze uživatele

Na tento krátký film byste se měli podívat především kvůli jeho vizuální stránce. Příběh filmu sice není vůbec špatný, ale nic výjimečného nečekejte. Animace i celkové zpracování mi ovšem opravdu vyrazily dech. Nevím jestli by se mi chtělo trávit dva roky života nad vytvářením devítiminutového filmu, ale jako divák musím říct, že se to vyplatilo. ()

R´Hell 

všechny recenze uživatele

World Builder je především potěšení pro oči. Děti si staví svůj svět z lega, dospělí mají počítačovou animaci. A když se k tomu přidá ještě působivý a originální příběh, je radost dívat se. Překvapuje mne, že tento krátký snímek zůstal na csfd tak dlouho nepovšimnut. ZDE: http://www.youtube.com/watch?v=VzFpg271sm8 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má, předpokládám, dvě roviny, jednu, která je prachspostou reklamou ve stylu koukej, potenciální kliente, jakej jsem borec a co všechno dokáže moje společnost, vhůů a jako takový je film perfektní, víceméně, ale v rovině filmové má značné mezery, jednak je to celé tak nějak odzívané, bez nějakých zajímavých filmařských tentononců (a jelikož je značná část digitální, tak by to problém nebyl) a příběh hned na začátku průhledný, jasný a trochen tak nějak... Zííív. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • S herci se točilo pouhé 4 hodiny, ale výroba efektů zabrala 2 roky práce. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama