Reklama

Reklama

Casa Carnivora

(amatérský film)
všechny plakáty
Trailer
Krátkometrážní / Mysteriózní / Horor
Česko, 2010, 8 min

Režie:

Josef Blažek

Scénář:

Josef Blažek

Hrají:

Tomáš Mann

Obsahy(1)

Co skrývá vyhořelý dům v sousedství? Co číhá ve tmě za jeho zatlučenými dveřmi? Stačí okamžik a dětské dobrodružství se mění v noční můru. (choze)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Extremne minimalisticky horor (cele v podstate 1 zaber), ktery tezi z dobreho napadu a budovani napeti smerujici k pointe... ktera neprijde. To by se na prvni pohled dalo vnimat jako minus, ale verim tomu, ze kdyby se o ni tvurci pokusili, tak by to dopadlo jeste hur a mohlo to zruinovat celou predchozi snahu, takze ve finale moudre reseni, kdy divak musi na 100% nastartovat svou predstavivost. Tu navic podporuje povedena hudba, takze celkove na amaterske pomery urcite palec nahoru. 6/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Jo. A bacha na ohořelí mrtvoly.“ Páčilo sa mi už TELO (CYBORG CHEERLEADER: FUCKDOWN IN HOCKEY MASK CAMP vnímam skôr len ako „iba zábavný oddych zákulisnými problémami unaveného tvorcu“), ale až CASA CARNIVORU je šupa. Bavilo ma, od hercov (detských aj dospelých) cez dialógy až po pôsobivú atmosféru (pochmúrna jesenná resp. zimná výprava, podprahová hudba). Ja by som to možno urobil trocha inak, ale v konečnom dôsledku pôsobivá urban legend, u ktorej by som sa nebránil sequelu, ani prequelu. Niečo ako moja recenzia na Recenzie.org: http://www.recenzie.org/amatersky-film/275-kratas-casa-carnivora ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak teda sorry ale nechapu co s tim vsichni mate vzdyt je to desna nuda bez jakyhokoliv napadu nebo pointy atmosfera a hudba by jeste usly ale celou dobu jsem cekal jak to skonci jestli alespon neco uvidime nebo se neco vysvetli ale ten konec mne utvrdil v tom ze to je natoceno bez spetky alespon sebemensiho napadu ted bacha nasleduje SPOILER nejdriv do toho baraku vleze jeden pak druhej pak policajt a treti hned za nim a kdyz tam vleze ten posledni zavrou se za nim dvere a tim to skonci delate si prdel? a z toho tu jsou vsichni vodvareny a ma to jako 60% jo?! tak to mi hlava nebere ty vrazdici nafukovaci pany mne aspon pobavily svou stupiditou tohle je bohuzel jenom donebevolajici nuda vic bych v tom opravdu nehledal nebo mi snad neco uniklo? ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

I dva statické záběry mohou někdy tvořit obdivuhodný mysteriózní celek. Na amatérské poměry slušné zpracování, o nic horší než třeba v televizních inscenacích, fascinující je především hudba, která by nedegradovala ani nějaký ten profesionální snímek. Povedlo se i vedení herců, dialogy nenutí uši krvácet. Jedinou chybu vidím v tom, že pointa by mohla být trochu údernější, nicméně když vzpomenu třeba na Zvětšeninu nebo Ptáky, tak není vůbec špatná. Nemluvě o tom, že nejednou se utli i ti největší mistři... Přiznám se, že se mi moc nezamlouvá přidávání výtvorů tohoto druhu a portfoliích jejich tvůrců do zdejší databáze, například proto, že pak tento kolos ztrácí na serióznosti, tato miniaturka je ale velmi podařená a "panu režisérovi" chozemu velmi fandím, pokud by pokračoval nějak takhle, mohl by klidně do patnácti let být i nadprůměrem středoevropské nezávislé kinematografie. ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

z hovna kulička...ideální východisko pro amatérského filmaře...neříkám, že by všichni měli točit horory obsahující více méně jeden typ záběru, ale na podobně minimalisticky koncipovaných projektech se člověk vyvaruje celé řady začátečnických chyb spojených s neschopností vyprávět obrazem a napodobováním kvalitnějších vzorů...fakt, že Blažek prakticky nemění polohu kamery, mu umožňuje eliminovat problémy se snímáním a s konstruováním střihové skladby a soustředit se na vedení herců, výstavbu dialogů a zápletky a postupné budování atmosféry...osobně bych byl pro trochu větší pozvolnost...střídměji bych používal hudbu a zatmívačky...tahle dynamizace a tendence stupňovat napětí, jsou pro mě trochu umělé...divácky mě - hlavně zpočátku - někam tlačí...ale výsledek je i tak obstojný...s ohledem na rytmus filmu si totiž dovedu představit, že by tohle mohlo být jen pouhé demo k většímu projektu...jak by se poslední postava dostala do nitra, mohla by se v novém prostředí změnit povaha snímání a celé by se to mohlo posunout - vlastně doslova - o level dál...každopádně závěr mi moc přesvědčivej nepřijde...vy byste coby malý děcko lezli do díry, kde zmizeli tři lidi ? ještě když se dveře samy od sebe otevřou ?...no já teda ee...minimálně bych váhal...a tady od toho by se dalo odpíchnout...že klučina váhá, váhá...volá...dodává si odvahy...a nakonec se rozhodne a vleze dovnitř...tady by ten film vlastně mohl teprve začít...každopádně Blažkův nejlepší kousek...což jsem tvrdil i u předchozího "Těla"...tak uvidíme, jestli to něco překoná :) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (6)

  • Snímek byl natočen ve stejné lokalitě jako režisérův debut Tělo (2007) - na dvorku režisérových rodičů v brněnské čtvrti Ponava. (choze)
  • Natočeno v březnu 2010. (choze)
  • První režisérův film, kde se sám vůbec neobjeví. (choze)

Reklama

Reklama