Reklama

Reklama

Princezna Husopaska

(TV film)
  • Německo Die Gänsemagd (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Klasická pohádka bratří Grimmů o podlé komorné, laskavé princezně a o tom, že není snadné oklamat srdce, která si jsou souzena. Krásnou princeznu Elizabeth, která uměla poručit větru, zaslíbil umírající otec princi Leopoldovi, synovi sousedního krále Gustava. Když nastane čas, začne se princezna chystat na cestu. Její matka se však těžce roznemůže, a tak svěří princeznu komorné Magdaleně. Na cestu jí dá mluvícího koně Faladu a kapesníček se třemi kapkami své královské krve, který ji má chránit před nebezpečím. Kapky se sice ukáží jako mocná ochrana, jenže i když dívku zachrání před lapky, kteří je cestou přepadnou, nedokáží ji uchránit před zradou. Lstivá Magdalena, která už jako malá toužila být princeznou a cítí se ukřivděná, protože jí jako malé rozbil královský kočár jedinou hadrovou panenku, využije příležitosti, zbaví princeznu magické ochrany, a pak ji donutí, aby si s ní vyměnila šaty a slíbila, že to nikomu neřekne. Ke královskému dvoru přijede jako budoucí nevěsta, zatímco skutečnou princeznu pošle pást husy a při nejbližší příležitosti se zbaví jediného svědka záměny Falady. Věří, že už ji nic nemůže ohrozit, zejména když je král Gustav ráznou nevěstou nadšen. Srdce, která si jsou souzena, se však nedají oklamat a pravda se nedá snadno utajit. Leopold se zamiluje do hezké husopasky, a když mu malý pasáček svěří, jak ho trápí, protože posílá vítr, aby mu shazoval klobouk, začne tušit, že něco není v pořádku. Rozhodne se zjistit pravdu, Magdalena je však ve střehu a zřejmě dokáže nenápadně překazit každý princův záměr. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že hlavním motivem pro sledování byla účast zrzky Karoline Herfurth. Ta je totiž pěkná a ne jako ta blonďatá fuchtle. Nakonec se z toho, ale vyklubala docela příjemná pohádka. Která na to, že je natočená podle Grimmů je dost světlá. Navíc má krátkou stopáž, takže se tam pořád něco děje a rozhodně se nestihnete nudit. ()

DarkoCohen 

všechny recenze uživatele

K televizi jsem usedala s předsevzetím, že Princezně Husopasce s D. Morávkovou a M. Kuklovou dám ještě jednu šanci, ale místo toho jsem dostala novější zpracování toho samého jen o 20let později, opět v německé produkci, ovšem tentokrát i se zcela německým obsazením. Od hodinové televizní pohádky čekám skoro vždy pohromu - teda alespoň u novodobých ve studiích natáčených českých pohádek je to tak zpravidla vždy. Ale v tomto případě se nečekaně jednalo o velice příjemné překvapení. Krásné exteriéry, povedené herecké obsazení (hlavně přítomnost hollywoodem odzkoušené Karoline mě potěšila a princ Leopold byl fešák), slušný scénář a pěkná atmosféru dokreslující hudba. Celkově musím konstatovat, že sledovat tuto Husopasku vůbec nebyla ztráta času, což se o té původní moc říci nedá. 65% ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 4/10 Výprava 6/10/// +slušná výprava, pěkný a kvalitní obraz, příroda, moderní vizáž -její sokyně je trapná a ostatní herci nápodobně/// Není to tak zprzněné jak bývá u německých pohádek běžné, naopak je to hezké, jednoduché. Bohužel taky naivní a krátké, ale aspoň si u toho odpočinete. Velmi pak potěší Karoline Herfurth, byla zase radost jí vidět./// Celkem 44%/// ()

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Herci mohli být vybráni lépe, ale není to tak strašné jako u jiných německých pohádek. Vizuální stránka snímku mi přijde moc pěkná vzhledem k tomu, že je to televizní film a kladně hodnotím i délku, to je vskutku bonus. Mně se to docela líbilo, chvílema i více než husopaska s Morávkovou. Za mě 3*, za děti 3,5*. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsme se všichni u televize lámali smíchy a přemýšleli jsme, jestli jsou to vyloženě blbí filmaři, nebo jestli je tak blbý ten příběh a pak jsme se rozhodli, že to nevypneme, ale budeme se dál koukat, jak blbě se ještě ty postavy zachovají. A stálo to za to, na konci jsme se taky parádně nasmáli. A nějak mi uniklo, co měla být pointa: Netrhejte hlavy panenkám malých holčiček, budou vás chtít zabít nebo Neberte si prince když nejste princezna? ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama