Reklama

Reklama

Elitní jednotka 2: Vnitřní nepřítel

(festivalový název)
  • Brazílie Tropa de Elite 2: O Inimigo Agora é Outro (více)
Trailer

Film začíná potlačením vzpoury ve věznici, kam jsou umístěni bývalí drogoví dealeři. BOPE (speciální policejní jednotka, jejímiž členy jsou nerozluční André a Nascimiento) tuto vzpouru vyřeší po svém. Jen několik vězňů zůstane naživu. Tento zásah díky Fragovi, aktivistovi za lidská práva, bude stát Andrého místo a plukovník Nascimento je odklizen povýšením. Díky aktivitám BOPE jsou postupně zbytky drogových gangů rozprášeny, ale jejich místa nahrazují zkorumpovaní policisté, kteří nejsou o nic horší. Plukovník Nascimento pomalu zjišťuje, že byl systémem zneužit poté, co je zabit André. Vyšetřování Andrého smrti ho dovede blízko k zločineckým špičkám, což málem stojí život jeho syna. Nascimento tak rozpoutává peklo, tentokrát ovšem na poli politickém. (merlinovic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (309)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tropa de Elite 2 je trošku viac politickejšia čo mne zrovna nevonia, ale v tomto filme mi to moc nevadilo. Dokonca mi to prišlo o trošku lepšie ako prvý diel. Scenár bol opäť na vysokej úrovni a zrežírovaný skvele. Wagner Moura opäť dobrý aj keď sa nepúšťa moc do akcie. Celý film je zaujímavý a po prvom diely sú vám aj postavy bližšie čo filmu tiež dodáva plus, tak ako aj atmosféra u niektorých dôležitých scén. Čo sa týka akcii, tak je ich tu málo čo je škoda, ale sú natočené rozhodne dobre. Jediné čo mi v celom filme chýbalo bola len nejaká akcia, ktorá by ma posadila na zadok ale inak čo sa týka príbehu tak skvelo napísaný a ešte lepšie zrežírovaný. Hlavne úvod stojí za to. José Padilha nám zreje ako víno a týmto filmom dokázal to čo sa málokomu podarí - prekonať prvý diel. 85% - 4* ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Scéna BOPE vs. zkorumpovaný politik je balzámem na duši. Pokračování brazilského nářezu jde o stupeň výš. Ubylo syrovosti, poselství zhollywoodštělo, ale Padilha obviňuje se stejnou vervou. Akční scény jsou pěknější (lepší vizuál) a huba na zem z nich padá pořád, i když jich oproti první jednotce ubylo. Vynikající. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Druhý díl, volně navazující na ten první, zachycuje osudy Nascimenteho, velitele elitní skupiny vojenské policie, který si během několika let (chytře a jednoduše naznačeno stářím jeho syna) projde kritikou za krvavé potlačení vzpoury ve věznici, na čež zaujme "úřednické" místo u spiček policie. Zde se setkává s prohnilou smetánkou společnosti prolezlou korupcí, napojením na obchod z drogami, nájemnými vraždami a podobnou denní rutinou v Riu. Hlavní hrdina se jako patriot a neúplatný profesionál s dvacetiletou praxí nenechá zastrašit a rozjíždí koloč plný šlápnutí na kuří oka, připomínající trampoty Corrada Cattaniho. Druhý díl hodnotím lépe než ten první, protože je (otevřenou) gradací příběhu, ale je nutné dodat dvě připomínky: a) Jeden bez druhého sice fungují, ale je mnohem lepší zhlédnout je postupně, b) Dvojka daleko méně naplňuje svůj název "Elitní jednotka". Spokojenost maximální - 90%. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Dokonce už i v Brazílii je na co koukat a to zrovna nemám na müsli dokonalé prdelky karnevalových tanečnic samby! Je li v tom alespoň trocha autenticity, divím se, že Chesus na kopci nad Riem už dávno nespráskl ruce a se slovy "Na tohle bych se mohl vysrat, stejně mě bolí ramena" neodkráčel Atlantikem zpět do Vatikánu. Po zhlédnutí tohoto skvostu rychle zapomenete na svou plánovanou de Janeirskou dovolenou a zvolíte raději nějakou klidnější destinaci, například Omán nebo Libyi. Jo, a uživatel ChGuevara by si ho mohl vytáhnout z levé nohavice a trochu si ho vystředit, protože s dělníky ruku v ruce, prapory revoluce může už naštěstí rozvíjet tak akorát na mítinzích komunistické mládeže! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Systém je daleko rozsáhlejší, než jsem si kdy myslel. Proto dealeři, policisté a milicionáři zabíjí tolik lidí ve slumech. Proto máme slumy. Proto máme v Brazílii tolik skandálů. Zabere to ještě hodně času, než to dokážeme změnit. Systém je pevný. A je tu ještě hodně nevinných, kteří nezemřeli..... ,,Tropa de Elite 2“ je víc politickým filmem, než jsem původně očekával. Solidní záběry ze vzpoury ve vězení či vyčištění slumu jsou jenom doplňkem příběhu, který sleduje další osudy teď již plukovníka Nascimenta a také (tehdy mladíčka) Matiase. Hledáte odpověď na otázku ,,JAK SE ŽIJE V RIO DE JANEIRO (part2) ?“ Už tu nejde o boj proti dealerům, ale o boj proti celýmu systému, systému zločinu a voleb, ve kterém Milice je mafií. Různorodá směsice filmových žánrů, chvíli akce, chvíli krimi, thriller, hodně politiky i zajímavých informací. Pořád je na co koukat. Lepší než jednička? Podle toho, co očekáváte. Jestli zločinný systém pod kontrolou zkorumpované policie dotažený k dokonalosti a řešení ,,osobních“ záležitostí, ke spokojenosti budete mít rozhodně blíž, než banda grázlů bez přístupu k dobrému vzdělání, žijící pozapomenuta v těch nejhorších podmínkách (uff, to byla věta!). Nezbývá než doufat, že se naši Brazilci nedívali. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Potřebuji vědět, kdy podle propočtů bude ve vězení 90% Brazilců. 2.) Chystám se grilovat brazilský prase. 3.) Nevím, jakou ráži musí mít kulka, aby udělala v zátylku díru pro pomeranč. 4.) Chystám se vyčistit pražský ulice (a nejsem z technických služeb). PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Film se odehrává v roce 2013. Lze to určit podle toho, že první díl se odehrával v roce 1997 a v díle druhém je řečeno, že synovi plukovníka Nascimenta je 16 let. (Coldrex)
  • Natáčení, které probíhalo od 25. 1. 2010 ve čtvrti Botafogo v Riu, se zúčastnilo i 80 skutečných policistů. Použity byly dále také 2 vrtulníky a těžké kulomety. (chelseaman22)
  • Během natáčení scény policejní akce ve Favele Dona Marta málem došlo ke kolizi vrtulníku, ve kterém letěl kameraman, a vrtulníku, který převážel kapitána Nascimenta (Wagner Moura). (Caaslav)

Reklama

Reklama