Reklama

Reklama

Mike Weiss (Evans) je poněkud záhadný, ale skvělý mladý právník na vrcholu svých schopností. Je to ale také narkoman. Mike neustále bojuje o udržení rovnováhy mezí svými dvěma protichůdnými světy, kde se rychle žije – světem prostitutek a pouličních grázlů a světem energických advokátů a soudců. Když se zdravotní sestra na úrazovce Vicky (Shaw) v práci nakazí kontaminovanou jehlou, Mike a jeho přítel a partner Paul Danziger (Kassen) se neochotně ujmou jejího případu. Jak se do případu noří, zjišťují, že u významného poskytovatele zdravotní péče funguje rozsáhlý systém korupce, který za zisk dává všanc lidské životy. Mladí advokáti se rychle octnou uprostřed soudní pře, která bude tou největší a nejnebezpečnější v celé jejich kariéře. V případu je na ně vyvíjen ohromný tlak; pokud neuspějí, budou zničeni, ale protože jsou plni odhodlání, bojují dál. Mike se snaží odhalit pravdu a ocitá se v nejtěžším zápase svého života, a to nejen proti skvěle placeným advokátům odpůrce, ale i proti vlastním, osobním démonům. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (109)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neřadím se mezi příznivce americké úchylky spočívající v neustálém podávání žalob a vyloženě nemám rád farmaceutické firmy tunelující systém zdravotního pojištění, takže jsem se hodně těšil na snímek o obyčejném právníkovi, který se s koksem v nose postavil proti nakradenému kapitálu. Jenže právě onen právník byl nakonec tím jediným, kdo mne bavil v příběhu, který možná originálně napsal sám život, ale jako zasloužilý posedávač před obrazovkou ho mám již poněkud okoukaný. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Šéfové farmaceutických firem, stejně jako těch na nákup zdravotních pomůcek, musí mít v pekle vyhrazenou vlastní sekci. Jsou to supi a hyeny bez špetky lidskosti a takto je přesně film ukazuje. V náznacích zachází ještě dál, když je nepřímo obviní z vraždy. Proti nim pak stojí zdánlivě bezbranná malá právnická firmička, která je těsně před krachem a nejspíš si ukousla příliš velké sousto. Kolikrát už jsme tohle viděli? Stokrát. ____ Akorát předmět boje se mění. Tady jde o injekční stříkačky na jedno použití. A hrdinové nejsou vyloženě idealističtí. Jeden z nich je navíc dost problémový. ____ Nezlehčuji závažnost tématu, ale chybělo mi vysvětlení, proč se hlavní hrdina tolik hnal do soudního sporu. O ideály mu zjevně nešlo, spíš o podíl na potenciálním odškodném - to ale film neukazuje, nejspíš aby působil líbivěji. A taky si nemůžu pomoc, ale myslím, že přechod ze skleněných na plastové injekce není hlavní příčinou šíření infekcí ve třetím světě. Pochybuji, že by tam byla důsledně zajištěna sterilizace skleněných stříkaček. ()

Reklama

Patw 

všechny recenze uživatele

Miluji Evansovo styl hraní (i když myslím že to umí i líp). Tenhle film mě už něčím přitahoval v době natáčení. Nevím jestli to bylo mou náladou, atmosférou filmu nebo prostě náhoda ale ten film se mi líbil. Možná bych změnil režiséra protože na konci filmu máte pocit jakoby Vám něco uteklo - to bych vyčítal tomu že vše je tak nějak rozházené po své filmové délce. Mohlo to být lépe natočené a možná i lépe zahrané, ale s tím už nic nenadělám. Pro mě (s přimhouřeným okem) 4* ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ještě před tím, než si Chris Evans navlékl těsný trikot s pruhy a proslavil se rolí legendárního supervojáka, ztvárnil postavu reálné osoby. Mike Weiss je nabušený, potetovaný sexy právník s velkými ambicemi. Se stejným zápalem, s jakým řeší případy, zároveň noří svůj nos do koksu. Ten největší a nejtěžší případ ho však teprve čeká. Jak říkala Black Widow ve Winter Soldierovi: "Pořád pochybujete o Rogersových šancích?" Kdokoliv pochyboval o tom, jak dobrý herec Evans vlastně je, Puncture podává vcelku jasný důkaz o tom, že Chris hraje ještě lépe, než vypadá. Své postavy se zhostil skvěle a sledovat jeho zápal pro případ, stejně jako jeho vlastní boj se závislostí i vlastními démony, je zážitek. Snímek má výborný scénář, stejně jako herce ve vedlejších rolích. Na to všechno, co se ve snímku, a vlastně i ve skutečnosti odehrálo, se dá říct jediné. Je to kurva bordel. Jak pravil Bohuš Stejskal: "Každý furt enem po penězách. Daj! Daj!" Obětování lidského zdraví i životů za cenu vyšších zisků. Gigantické farmaceutické společnosti, pro něž je pár ztracených lidských životů jen pár malých, bezvýznamných rybek v moři. Tak to bylo, je a bude. Always. Nějaká etika, morálka, či snad svědomí se tady dává tam, kde později Evans skončil. U ledu:) To, co je Margin Call pro finančnictví a burzy, to je Puncture pro zdravotnictví. Oba malé, skromné snímky, bez mega rozpočtů, jejichž výpovědní hodnota je však veliká. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Nezávislý a neznámý film s Chrisem Evansem v hlavní roli, kterého jsem dosud viděl snad jen v Street Kings. Bratři Kassenovi si vzali na mušku hned ve své režisérské prvotině příběh podle skutečné události a dle mého to vzali za správný konec. Soustředili se na postavu idealistického feťáckého právníka Weisse a jeho nerovný boj s firemním zkorumpovaným parchantem zastupujícím nadnárodní zdravotnickou organizaci. Jeho snaha dostat na zdravotnický trh bezpečností injekční jehlu jen na jedno použití vyznívá od začátku filmu dost beznadějně. S jeho mladým obchodním partnerem jsou zcela bez finančních prostředků a rychle zjišťují, že bez nich se mezi zdravotnickou mafii nemají šanci prosadit. Smutný a trochu bolestný konec filmu nám zároveň ukáže i konec Weissova života, který dojel na svoji drogovou závislost. Divákovi mohli jen trochu více vysvětlit, kde vzal ten Weissův kolega po jeho smrti najednou balík peněz, aby si zaplatil snad celý právnický tým v čele s tím nejlepším právníkem,co se ve filmu párkrát mihnul a jejich případ dotáhli k vítězství. Bavilo mě to od první minuty, téma filmu bylo zajímavé a odvážné a proto nemám problém dát *****. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Snímek je natočen podle skutečné události, jejíž zfilmování posvětil skutečný Danziger, který byl osloven vynálezcem injekčních stříkaček, chránících zdravotnické pracovníky před infekcemi. (Patw)
  • Všech 7 tetování, které můžeme na Mikeovi (Chris Evans) vidět, jsou hercova autentická tetování. (Kodousek)

Související novinky

CANAL+ nově v sekci VOD

CANAL+ nově v sekci VOD

14.08.2023

Letošní rok je na nové streamovací služby bohatý. Jedním z nových hráčů je mezinárodně působící společnost CANAL+, která svou platformu uvedla letos v dubnu na český trh.   VOD knihovna CANAL+ nabízí… (více)

Reklama

Reklama