Reklama

Reklama

Emma a Dexter se poznají 14. července 1998 po promoci na Edinburské univerzitě. Cítí vzájemnou náklonnost, stráví spolu platonickou noc i následující den, ale po vzájemné dohodě zůstává jejich vztah jen na přátelské úrovni. Film vypráví o jejich životě v následujících osmnácti letech, sleduje je vždy ve stejný den – ať už se sejdou, nebo ne. Emma se stěhuje do Londýna, chce se stát spisovatelkou, ale pracuje jako servírka v mexické restauraci, kde se seznámí se začínajícím komikem Ianem. Dexter, který je z bohaté rodiny, cestuje po světě a posléze se stává televizním moderátorem v nevkusné noční show. Užívá si pochybného úspěchu, ale pak jeho povrchním životem otřese, když mu na rakovinu zemře matka. Emma začne chodit s Ianem, žádná vášeň v tom ale není. V roce 1996 se 15. července sejde s Dextrem a jdou spolu na večeři do luxusní restaurace. Dexter je ale zfetovaný kokainem, flirtuje se ženami v okolí a k Emmě se chová hnusně. Emma z restaurace uraženě odejde a Dexterovi řekne, že ho sice miluje, ale už ho nemá ráda. Léta plynou, Dexterova kariéra strmě upadá. Nakonec ho vyhodí z televize. Má vážný vztah se Sylvií. Emma se rozchází s Ianem. 15. července 2000 se Dexter a Emma sejdou na svatbě společných známých. Emma oznámí Dexterovi, že dostala smlouvu na knihu, a on jí řekne, že se bude ženit, protože se Sylvií čekají dítě... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (629)

teutates 

všechny recenze uživatele

Romantické klišéééé... tak romantické, tak poetické, tak blééé. Snažil jsem se a s komentem jsem vyčkával jako spravný taktik, hledal něco víc než jen ten "jeden den", nooo co se mi dostalo? Dvě osoby, které jak jinak nebyly od začátku sobě souzeny, vlastně byly ale nebyly, se najednou dají dohromady. Velká láska, láska velká, no kde bylo, tam bylo, moc "tří čarodějek" jim jak jinak nepřeje a proto bum bac, katastrofa - (šipka to má být) zazvonil zvonek a pohádky je konec! Neskutečně úžasných, přeslazených 107 min., kdy jsem i málem vyrojil slzu. Ten osud je ale sviňa. 4/10 ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Veľká hromada premárnených p ríležitostí, nesplnených očakávaní, sklamaní, ale aj naplnená láska, na ktorú obaja tak dlho čakali. Mohol by to byť dôkaz o tom, ako sa s nami šťastena, alebo ak chcete osud, dokáže zahrávať a ako nečakane zasiahne do našeho života strata. Nič zvláštneho a predsa výnimočné. A ešte stále, aj notnú chvíľu po zhliadnutí, vo mne dokáže vyvolať úsmev. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: David Nicholls | Hudba: Rachel Portman | Produkcia: Nina Jacobson | Distribúcia: Focus Features | Štúdio: Random House Films, Film4 Productions, Color Force | Rozpočet: 15 miliónov $ | Tržby: 56,706,628 $ || Bez čítania predlohy asi pre viacero divákov film bez kostry. Neuveriteľná predvídateľnosť a pomalé tempo prispievajú k neschopnosti gradovať príbeh do nevydierajúcej emočnej polohy. Škoda. Herci boli fajn, no už som sa nevedel dočkať, kedy bude ukázaný posledný 15. jún... ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Awww... Emma (Hathaway) a Dexter (Sturgess) jsou pár k nakousnutí, mezi kterými to jiskří a panuje zvláštní pouto. Je zkrátka jasné, že by jim to spolu klapalo. O to víc mě v první polovině filmu štvalo, že se Dexter chová jako naprosté sobecké hovado (co chlastá, šňupe kokain a obskočí každou roztouženou blondýnku - chudák, zkrátka "golden boy" z anglické lepší společnosti), které prostě nevidí, že (postupně stále lépe vypadající) Emma je zkrátka partie k pohledání - hezká, vtipná, chytrá a hlavně bláznivě zamilovaná. Je hrozně vidět, že původní knihu i scénář napsal chlap. Emma je zkrátka až moc "svatá", zkrátka taková klasická trofej pro mužného hrdinu. Ano, ano, já vím, že je samostatná a má své vlastní vztahy, ale ona zkrátka celou dobu chce Dextera a (spoler!) ve chvíli, kdy je rozvedený a konečně by ji chtěl taky, Emma odkopne svého pohledného francouzkého přítele, který umí hrát na piáno, a běží za Dexterem... Popojedem. Moc se mi líbilo, jak film pokrývá skoro dvacet let života hrdinů a Emma a Dexter se postupně mění spolu s módou a technologií. Dočkáme se několika skvělých a dojemných (a perfektně zahraných) scén a hrdinům opravdu začneme fandit. A pak přijde kopanec v podobě posledních patnácti minut, který je vlastně obyčejným emocionálním vydíráním. Škoda, do té doby s námi film hraje fér... Celkový dojem mi těch několik prosmrkaných kapesníčků nezkazilo a Jeden den rozhodně doporučuju milovníkům romantiky. 85 % ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

To teda bola "sáčková polievka" od Lone Scherfig, ktorej chýbala chuť a aj aróma. Od komédie to malo dosť ďaleko, pretože náznak vtipných momentov sa niekde vytratil a ostali len, slabé nepresvedčivé dialógy. Dejová línia bola až príliš nekompaktná a kúskovaná častým vsunutím jedného dňa vždy v inom roku, ktorý odštartoval ďalší a ďalší kúsok, čo sa mi vôbec nepáčilo. Najlepšiu, alebo najviac odvedenú prácu mali maskéri, ktorý stále museli prispôsobovať výzor hercov k ich vekovému dozrievaniu. Ak si rozložím film na tretiny tak prvé dve nestáli za nič, až tá tretia začala ako tak prosperovať v ktorej sa tiež stala aj Emminina, nečakaná, tragická nehoda, ktorá zároveň rozhodla o získaní aspoň zopár úspešných percent na svoju stranu.30% ()

Galerie (157)

Zajímavosti (12)

  • Jenom v Británii se románu „Jeden den“ prodalo 650 000 kopií a má mnoho věrných fanoušků, a to i těch s modrou krví. K velké náklonosti ke knize se přiznala například vévodkyně z Cornwallu. (272827)

Reklama

Reklama