Reklama

Reklama

Emma a Dexter se poznají 14. července 1998 po promoci na Edinburské univerzitě. Cítí vzájemnou náklonnost, stráví spolu platonickou noc i následující den, ale po vzájemné dohodě zůstává jejich vztah jen na přátelské úrovni. Film vypráví o jejich životě v následujících osmnácti letech, sleduje je vždy ve stejný den – ať už se sejdou, nebo ne. Emma se stěhuje do Londýna, chce se stát spisovatelkou, ale pracuje jako servírka v mexické restauraci, kde se seznámí se začínajícím komikem Ianem. Dexter, který je z bohaté rodiny, cestuje po světě a posléze se stává televizním moderátorem v nevkusné noční show. Užívá si pochybného úspěchu, ale pak jeho povrchním životem otřese, když mu na rakovinu zemře matka. Emma začne chodit s Ianem, žádná vášeň v tom ale není. V roce 1996 se 15. července sejde s Dextrem a jdou spolu na večeři do luxusní restaurace. Dexter je ale zfetovaný kokainem, flirtuje se ženami v okolí a k Emmě se chová hnusně. Emma z restaurace uraženě odejde a Dexterovi řekne, že ho sice miluje, ale už ho nemá ráda. Léta plynou, Dexterova kariéra strmě upadá. Nakonec ho vyhodí z televize. Má vážný vztah se Sylvií. Emma se rozchází s Ianem. 15. července 2000 se Dexter a Emma sejdou na svatbě společných známých. Emma oznámí Dexterovi, že dostala smlouvu na knihu, a on jí řekne, že se bude ženit, protože se Sylvií čekají dítě... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (629)

misterz 

všechny recenze uživatele

Romantický príbeh o tom, ako trestuhodné môže niekedy byť plytvanie časom. V živote treba využiť každú príležitosť a hlavne nič neodkladať na potom, to sa týka aj vecí lásky. Výborne natočené, výborne zahrané a na záver aj posmutnelo emotívne. 80/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Oproti knížce to nutně klouže po povrchu, co se týče charakterového prokreslení postav (introvertní idealistická romantička/extrovertní hajzlík-sukničkář) a člověk se za ně tolik nebije hlavou do zdi za to, jaké třeba v knize dělají oba boty. V tomto duchu šla dál Linklaterova trilogie Before, která funguje na podobném konceptu a vztahu mezi protagonisty (akorát, že Richard to směřoval do opačného vyústění), kteří jsou mnohem barvitěji vykresleni - neurotička/snílek. Ale jo, je to pěkná romantika na slzičku v oku :) ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Keď vidím v popiske, že ide o romantický film spozorniem, pretože na romantické filmy mám obzvlášť citlivé receptory. U tohto filmu ma ešte prekvapila dejová podobnosť s filmom Na budúci rok v rovnakom čase. To ešte zvýšilo moju zvedavosť, pretože zmieneným filmom som bol výrazne sklamaný. A Jeden deň sa mu bohužiaľ úplne vyrovnal. Ničím ma nezaujal a nudil som sa tak výrazne, že poslednú tretinu som prežil iba s častým využívaním rýchloposunu. Nič, absolútne nič ma na tom príbehu, ani na jeho stvárnení nezaujalo. Pritom z filmárskeho, či hereckého hľadiska tam neboli vážne chyby, ale načo je dobré remeslo, keď chýba nápad? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Aha, takže adaptácia....preto je to celé tak divné, pomerne neprehľadné, rýchle a ťažko uveriteľné....asi by to chcelo skôr seriál, prípadne scenár upraviť do klasicky filmovej podoby....možno by sme pochopili, či vidí inteligentná, milá a úspešná baba na grázlikovi, ktorého ocenia akurát pipenky, ktoré si chcú šňupnúť s ním. Záver je dosť vážny wtf, čiže ešte raz, to čo funguje v knihe, nemusí fungovať automaticky vo filme. Ale krásna výprava stojí zato a tri hviezdy sú bez debaty. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě zajímavá forma, kdy jde vždycky jen o jeden den v roce. Pak poměrně hezké vyjádření vztahu dvou hlavních protagonistů. A Anna Hathaway + Jim Sturgess byli příjemná dvojka. To by ale bylo tak vše, protože celkově to ze mě moc emocí nevymáčklo. Zkrátka celkem klidně plynoucí film s krapet smutným koncem. ~(3,4)~ ()

Galerie (157)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo ve Skotsku (Edinburgh), Anglii a Francii. (Nhungky)
  • Onen klíčový den ve filmu, tedy patnáctý červenec, je v Británii slaven jako den sv. Swithina (Swithuna). Lidové rčení praví, že pokud bude ten den pršet, déšť nepřestane po následujících čtyřicet dní, a naopak: pokud bude svítit slunce, dalších čtyřicet dní bude krásně. (Zdroj: HCE)

Reklama

Reklama