Reklama

Reklama

Film Avatar: The Way of Water nabízí filmový zážitek na zcela nové úrovni. James Cameron vrátí diváky zpět do nádherného světa Pandory ve velkolepém a strhujícím dobrodružství plném akce. Ve filmu Avatar: The Way of Water se po více jak deseti letech znovu setkáváme s Jakem Sullym, Neytiri a jejich dětmi, kteří stále bojují za to, aby se udrželi v bezpečí a naživu. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 12

Recenze (1 323)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

V prvním díle James Cameron zachraňoval pralesy, ve druhém velryby. Z počátku jsem měl pocit, že se dívám na akční videohru v nádherném kabátě, ale postupem času si mě druhý Avatar získával čím dál víc a dokonale upoutal můj zájem. Je tady víc emocí, než v původním snímku, což samozřejmě velmi cením, jinak je to prakticky jeho věrná kopie, která se z džungle přesunula do moře. Hodnotím maximálně, protože co víc od současného blockbusteru chtít? Zároveň však jedním dechem dodávám, že starší Cameronova díla, jako např. Terminátor (1 i 2) či Vetřelci, jsou pro mě osobně lepší filmy, než oba Avatary dohromady. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Hoci druhý Avatar neprináša po obsahovej stránke nič nové, spôsob, akým Cameron prepája nadčasové myšlienkové posolstvá s dokonalou audiovizuálnou stránkou, ma vždy ohromí. Cameron opäť rozpitváva jemu blízke témy. Narastajúci tlak priemyselno-zbrojárskeho komplexu na úkor ničenia ekosystémov, arogantnosť ľudského druhu, ktorý si expanzívne podriaďuje prírodné bohatstvo a cudzie územia či apel na silné rodinné väzby. Navyše ako vždy rešpektuje zákonitosti mainstreamového veľkofilmu - od vizuálne úchvatného akčného začiatku nostalgicky previazaného s jednotkou sa presunieme do nových lokácií, kde tempo spomalí, nechá vyniknúť vzťahy medzi postavami a zároveň očarúva dych berúcimi morskými zábermi (scény s "veľrybami" sú pre mňa najväčším highlightom filmu), aby nás vzápätí odrovnal epickým finále plným zbesilých bojových sekvencií. Hollywoodu, bohužiaľ, vládne iba vyprázdnený Marvel, preto druhého Avatara považujem po každej stránke za najveľkolepejší blockbuster za veľmi dlhú dobu a rada by som videla jeho nomináciu na Oscaroch. Za tie silné eko posolstvá, ktorými Cameron pranieruje dnešný svet, by si to zaslúžil. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„TAHLE RODINA JE NAŠE PEVNOST…“ Nic tak (po technický stránce) dokonalýho, asi zase chvíli neuvidíme. 3D ohromí a nad příběhem zaplesá (či uroní slzu) osazenstvo nejedný indiánský rezervace. Ten sám o sobě nepřináší nic moc novýho – prostě jen dokonale vyvolává u každýho diváka touhu po krvi. Finální válečná vřava? To jsou orgie, kterejma to ale mělo skončit! Pak už mi to přišlo dost natahovaný… Ovšem napínavý to bylo fest! Stejně jako všichni kolem jsem se kochal vodní říší, vnímal rodinný hodnoty, dojímal se a lačnil po krvi. Ale stejně si myslím, že to mohlo bejt kratší.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem indián, co se plavil na Titaniku. 2.) Věřím v lidstvo.  /// Thx za titule „……..“.                 PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ****  NAPĚTÍ  *** ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dlho som čakal na tento moment. Každý nový Cameronov film je udalosť, míľnik a vzor, ktorému sa iní roky snažia priblížiť. Nový smer a trendy udal aj tu, no tesne pred návštevou kina som takmer podľahol negatívnejším ohlasom, našťastie tých pozitívnych bolo o dosť viac. Kritiku jednoduchého príbehu som ignoroval. Každý, kto to s filmami myslí vážne a má niečo napozerané predsa dobre vie, že J. Cameron v žiadnom svojom filme nemal zložitý príbeh. Obsah každého jeho filmu zhrniete do jednej, max. dvoch viet. Popravde po úvodných 15-20 minútach som bol mierne sklamaný, že nevidíme nič nové, ale ok pochopil som, že to bol iba rozjazd a pripomienka pre tých, ktorý prvého Avatara dlho nevideli. Akonáhle sa však Jake Sully stiahne s rodinou do nového prostredia je to úžasné. Scény z podmorského sveta sú neskutočné, ako živé...Vzťahy a množstvo postáv sú výborne vykreslené, všetko je prehľadné, pútavé  a nádherne nasnímané. Akčné scény to je proste radosť pozerať. Učte sa a dobre pozerajte všetci, akože režiséri! Takto sa robia pútavé a hlavne prehľadné akčné scény! Záver v niektorých momentoch môže pripomenúť Titanic či T2, sú to však iba záblesky. Páčila sa mi postava Kiri, samozrejme aj všetky ostatné. Emočne ma to tiež párkrát zomlelo, to je znamenie, že všetko funguje ako má. Klobúk dole, toto dokáže iba Cameron...Nemám veľmi čo kritizovať, preto plný počet. Videl som 3D verziu, tiež zaujímavý pohľad a posun vpred, no teším sa na kvalitnú 2d verziu na blueray disku. Som však názoru, že všetkého veľa škodí a som za, aby Avatar skončil tretím dielom. Nemyslím si, že to diváci budú žrať aj na 4-5 krát...Treba vedieť kedy skončiť a zdá sa, že Cameron to vie, pretože niečo naznačil. Vraj 4-5 diel nebude točiť on, ale niekto iný. Ak to tak bude je to fajn pre Camerona a nás divákov, no nie pre značku Avatar. Tá časom v rukách iných režisérov dopadne presne ako Terminátor. Ak ste dlho neboli v kine a máte deti, možno aj staršie, je to ten pravý film za ktorý sa oplatí zaplatiť vstupné. 100%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co to šlo, tak jsem odolával. V jeden nestřežený moment jsem ale podlehl a druhý díl Avatara si pustil. To, že jsem ho dal na třikrát pro svojí délku, snad ani netřeba zmiňovat. Ve výsledku ale přesně dle předpokladu. Ano, je to překrásné. Vizuálně někde úplně jinde, než všechno ostatní, co ve filmovém průmyslu vzniká a v nadcházejících letech vznikne. Jenže zde vizuál jednoznačně devalvuje vše ostatní. Herecké výkony takřka neexistují, protože v podstatě koukáte na animovanou záležitost. Ta zároveň nikde jinde, než v kině nevynikne. Po příběhové stránce to pak první hodinu těžce otravuje, aby nám následně James ukázal nový národ na Pandoře a celé to chytlo alespoň tradiční zájem o typický příběhový blockbuster. Kdyby délka nebyla tak smrtící, tak na druhý díl vzpomínám radši. Popravdě ale James dalšími podobnými příběhy ze světa Pandory diváky ve výsledku spíš otráví. No, uvidíme. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (41)

  • Podľa Weta Digital bolo pre film vytvorených 57 nových druhov morských živočíchov. Umelci tiež konzultovali biológiu koralových útesov s výskumníkmi z Victoria University of Wellington. (Arsenal83)

Související novinky

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama