Reklama

Reklama

Raven, The

Krátkometrážní / Sci-Fi / Akční
USA / Peru, 2010, 6 min

Scénář:

Antonio Perez

Hudba:

Angelo Milli

Hrají:

Antonio Perez

Obsahy(1)

Los Angeles nedaleké budoucnosti. Chris "The Raven" Black se jeví jako obyčejný mladý muž. Vládne však mocnými nadpřirozenými silami, které jsou trnem v oku vládnoucí sféře. Jednoho rána se Chris probouzí do dne, kdy bude muset bojovat útěkem o holý život, neboť byl vystopován vládními roboty, kteří mají za úkol ho zneškodnit za jakoukoli cenu. Chrisovi nezbývá než spolehnout se na své schopnosti a pokusit se o zběsilý útěk plný akce a efektních honiček. (-Ravee-)

(více)

Recenze (99)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Vizuálně poměrně slušný kraťas, dost si beroucí z Alive in Joburg, překonaný ovšem nejen Blomkampovým dílem, ale i uruguayskou podívanou v podobě panického útoku. I když se nám tu vizuál snaží podstrčit myšlenku a ukázku nějaké totalitní společnosti, v níž po ulicích NIKDO nechodí (fakt jsem si toho všiml jen já, že v LA je prázdno?) a jediný, kdo studeným městem Andělů prochází, je utíkající Raven, kterého poletuchy a pochoduchy policejního teroru vždycky najdou, pohrozí mu, vystřelí, on vyjde, blejskne očima a poletuchu zničí a zase uteče a ony ho stroje potom najdou a tak dál se to opakuje třikrát a vlastně nic ve fimu není. Raven má potenciál na celovečerák, ale mám takovej dojem, že až moc otevřeně se k němu hlásí. "Halo, halo, mám tady novýho Vyvolenýho, kterej rozdrtí totalitní společnost v Americe stejně jako Neo v Matrixu!!" Inspirace jak z páně Blomkampova Districtu, tak z totalitně vedených Osmdesátčtyřek, Brasilů, Vendettů nebo Matrixovsky strojově ignorujících lidi. Ee, vizuál to tady nezachrání, příběh je nulovej a nezajímavej a dohromady je vlastně zlodějem spousty věcí. A na takovejhle film bych do kina šel stejně rád jako na gay porno. Děkuji, nechci. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

I když i já smekám před umem natočit něco podobně dechberoucího za "pakatel", tak jsem čekal asi něco více. V tom smyslu, že konec přišel zcela nečekaně, moc brzy, a bez nějakého napínavého vyústění nebo akční scény. Takže až na to, že jsem byl při závěrečných titulcích mírně v šoku, bych na de Montreuilův celovečerák do kina v klidu zašel. Je jen škoda, že to příliš vypadá jako District 9, a snad nebyl tvůrcův záměr obléknout svůj projekt do podobného kabátku... ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Co dokáže 5000 dolarů a kouzelná REDka neuvěřitelný. Ano námět není jeden z těch břitce originálních, navíc vypadá jako slabší nápodoba Alive in Jogburg, ale možná za to může moje slabost pro parkour nebo atmosféru Minority Report, ale tenhle šesti-minutový kraťas má skoro všechno a ještě skončí v tu správnou chvíli. Kdyby to byla reklama na Nike možná by to byl i plný počet, takhle "jen" 4* za dobře proinvestovaných 6 minut. Ricardo de Montreuil má moje sympatie. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Chlapek bezi, bezi, porad bezi a honi ho nejaky litajici roboti ci co. O nic jinyho tady nejde, zdrha trochu v parkour stylu, aby nasledne zakop na naprosty rovince. Takze pribeh fakt skoro nulovej a nijak originalni. Tady jde ale o vizualni stranku, ktera na amaterskej kratas je fakt docela povedena, slusny triky a fajnova kamera proste. Takovej ten typ kratasu, kterej krici, kouknete na me, sem nejaka neznama sracka z Peru, ale kdyz mi date nejaky to mega, natocim to samy ve vetsim a vydelam vam penize. A rek bych, ze jako celovecerak to nemusi bejt vubec spatny. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Chlápek utíká po futuristickém Los Angeles, kde se na nebi vznášejí policejní létajcí talíře, které ho monitorují a posílají mále útočné jednotky, aby se vzdal. Ten chlápek ovládá telekinetiku a pomocí ní se brání. Námět, provedení a režie hodně připomíná kraťasy a District 9 Neilla Blomkampa, ale komu to vadí, když to vypadá skvěle. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Rozpočet filmu byl pouhých 5 000 dolarů. (Andresito)
  • Film byl z důvodu nízkého rozpočtu natočen na RED kameru, která je mnohonásobně levnější než profesionální kamery a která byla použita například u Jacksonova krátkometrážního filmu Crossing the Line (2008) nebo u Bekmambetovova Wanted (2008). (Andresito)

Související novinky

Gerard Butler na útěku před roboty?

Gerard Butler na útěku před roboty?

19.05.2013

Chcete se prosadit v Hollywoodu? Stačí natočit parádní pětiminutový kraťas, který bude vypadat jak vytržený z drahého amerického blockbusteru, umístit jej na YouTube a získat zhruba půl milionu… (více)

Reklama

Reklama