Reklama

Reklama

Raven, The

Krátkometrážní / Sci-Fi / Akční
USA / Peru, 2010, 6 min

Scénář:

Antonio Perez

Hudba:

Angelo Milli

Hrají:

Antonio Perez

Obsahy(1)

Los Angeles nedaleké budoucnosti. Chris "The Raven" Black se jeví jako obyčejný mladý muž. Vládne však mocnými nadpřirozenými silami, které jsou trnem v oku vládnoucí sféře. Jednoho rána se Chris probouzí do dne, kdy bude muset bojovat útěkem o holý život, neboť byl vystopován vládními roboty, kteří mají za úkol ho zneškodnit za jakoukoli cenu. Chrisovi nezbývá než spolehnout se na své schopnosti a pokusit se o zběsilý útěk plný akce a efektních honiček. (-Ravee-)

(více)

Recenze (99)

smetyl 

všechny recenze uživatele

Ehm a smysl tohohle je jako kde ? Kde je pointa ? Krátkometrážní sci-fi akčňák nás zavede do daleké budoucnosti, kdy Los Angeleská policie používá roboty a létající nesmysly k prevenci zločinu. Hlavním hrdinou je Chris Raven, který před nimi utíká, pár jich cestou zneškodní a na konci se přemístí, když se dostane do slepé uličky. Efekty parádní ale smysl tohohle je mi vážně skrytej. http://www.youtube.com/watch?v=il5xxb6Y_lg ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Co dokáže 5000 dolarů a kouzelná REDka neuvěřitelný. Ano námět není jeden z těch břitce originálních, navíc vypadá jako slabší nápodoba Alive in Jogburg, ale možná za to může moje slabost pro parkour nebo atmosféru Minority Report, ale tenhle šesti-minutový kraťas má skoro všechno a ještě skončí v tu správnou chvíli. Kdyby to byla reklama na Nike možná by to byl i plný počet, takhle "jen" 4* za dobře proinvestovaných 6 minut. Ricardo de Montreuil má moje sympatie. ()

Reklama

zipper111 

všechny recenze uživatele

Škoda, velká škoda. Myšlenku to mělo, potenciál taky, zpracování doopravdy hodně pěkné, ale vůbec se to nepovedlo! Naprosto nesmyslně chovající se policejní stroje i hlavní týpek Raven, naprosto směšně se opakující siutace najít-pohrozit-zvednout ruce-zasvítit očima-rozbít-utýct....a to prosím 3x za sebou. Já říkám: škoda.... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Obsah som nečítal a zhliadol to v domnienke, že pôjde o x-té spracovanie Poeovho Havrana. A nakoniec Hancock meets Neill Blomkamp. Veľmi by som bol zvedavý, či by Montreuil dokázal ukočírovať aj celovečerák s príbehom, keď akčné scény už zvláda. Predstavoval by som si v tom takého Toma Cruisea (ak si tvorcovia príliš nezakladajú na farbe pleti pôvodného predstaviteľa). Edit: Nezakladajú. Vážne vznikne celovečerák, stále v réžii Ricarda de Montreuila a hlavnú postavu údajne stvárni Gerard Butler. Uvidíme čo z toho vylezie. ReEdit: Nevznikol. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Vizuálně poměrně slušný kraťas, dost si beroucí z Alive in Joburg, překonaný ovšem nejen Blomkampovým dílem, ale i uruguayskou podívanou v podobě panického útoku. I když se nám tu vizuál snaží podstrčit myšlenku a ukázku nějaké totalitní společnosti, v níž po ulicích NIKDO nechodí (fakt jsem si toho všiml jen já, že v LA je prázdno?) a jediný, kdo studeným městem Andělů prochází, je utíkající Raven, kterého poletuchy a pochoduchy policejního teroru vždycky najdou, pohrozí mu, vystřelí, on vyjde, blejskne očima a poletuchu zničí a zase uteče a ony ho stroje potom najdou a tak dál se to opakuje třikrát a vlastně nic ve fimu není. Raven má potenciál na celovečerák, ale mám takovej dojem, že až moc otevřeně se k němu hlásí. "Halo, halo, mám tady novýho Vyvolenýho, kterej rozdrtí totalitní společnost v Americe stejně jako Neo v Matrixu!!" Inspirace jak z páně Blomkampova Districtu, tak z totalitně vedených Osmdesátčtyřek, Brasilů, Vendettů nebo Matrixovsky strojově ignorujících lidi. Ee, vizuál to tady nezachrání, příběh je nulovej a nezajímavej a dohromady je vlastně zlodějem spousty věcí. A na takovejhle film bych do kina šel stejně rád jako na gay porno. Děkuji, nechci. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Rozpočet filmu byl pouhých 5 000 dolarů. (Andresito)
  • Film byl z důvodu nízkého rozpočtu natočen na RED kameru, která je mnohonásobně levnější než profesionální kamery a která byla použita například u Jacksonova krátkometrážního filmu Crossing the Line (2008) nebo u Bekmambetovova Wanted (2008). (Andresito)

Související novinky

Gerard Butler na útěku před roboty?

Gerard Butler na útěku před roboty?

19.05.2013

Chcete se prosadit v Hollywoodu? Stačí natočit parádní pětiminutový kraťas, který bude vypadat jak vytržený z drahého amerického blockbusteru, umístit jej na YouTube a získat zhruba půl milionu… (více)

Reklama

Reklama