Reklama

Reklama

Nebeská monstra

(TV film)
USA, 2006, 52 min

Režie:

John Rubin

Obsahy(1)

Vydejte se společně s vědci do doby, kdy nebe brázdila okřídlená monstra! Nově objevené pozůstatky pterosaurů jsou důkazem úžasné mnohotvárnosti a složitosti největších tvorů, kteří kdy ovládli vzdušný prostor. Od Ameriky přes Mongolsko až po Nigérii, ale i mnohem dál. Všude tam přispěly nové nálezy k objasnění záhady, jak pterosaurus po celých 150 miliónů let trvání své existence na Zemi žil, létal a lovil. Díky počítačové animaci se stanete svědky setkání tohoto ptakoještěra s dinosaurem tak, jak se odehrálo před milióny let. Spolu s vědci budete u zrodu úchvatného funkčního modelu pterosaura vybaveného jedním z nejdůmyslnějších nástrojů k létání, jaké kdy příroda stvořila. Na cestě za Nebeskými nestvůrami narazíte na pterosaury velikosti vrabce i na obry s rozpětím křídel větším než stíhací letoun - a pokaždé to bude mimořádný zážitek! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

pursulus 

všechny recenze uživatele

Evoluce v dokumentech.¬         Rozhodně nejsem příznivcem kreationismu, stejně jako nejsem scientistou nebo jehovistou. Ale pokračování povinné školní docházky líbivým způsobem, pomocí dokumentů popisujících evoluční mechanismy tak samozřejmě jako stavební mechanismy, mi zrychluje oběh krve v těle. Vymývání mozků, započavší mateřskou školkou už v předškolním věku, pokračuje zde nevtíravým zábavným vzděláváním dospělých; celý systém je však natolik propracovaným, že se zastaví až ve chvíli smrti občana, neboť jej završují univerzity třetího věku, kterých se chytá řada starších už lidí, aby jim tato výuka zaplnila prázdno, které je v jejich životech postupně utvářeno procesem stárnutí.¬                 Ukázkovými příklady zmíněného druhu dokumentů jsou televizní seriál britské společnosti BBC "Putování s pravěkými zvířaty" (Walking with Beasts, 2001) a televizní film USA zeměpisného časopisu National Geographic "Nebeská monstra" (Sky Monsters, 2006), po obrazové a stylistické stránce velmi dobře vypracované výtvory, které mohou posloužiti coby zástupné příklady celé řady dalších podobných dokumentů z široké oblasti lidského vzdělávání a vědy.¬                 O alter-nativách, tedy jiných možnostech se v tomto druhu dokumentů nedozvíte; zajímavé tlachání pyšné vědy zastíní celý obzor, abyste až do své smrti zůstali hloupými, důvěřivými a spokojenými občany své země. ()

Caesius S. 

všechny recenze uživatele

Hlavní osou tohoto dokumentu je neúspěšná snaha konstruktérů vyrobit funkční model pterosaura. I když si nedělali naděje, že by mohl sám vzlétnout a přidali mu letadlový ocas, šel model hned k zemi. Příroda znovu vítězí ve svém důvtipu nad technikou, ale to až tak nevadí, dokument není přímočarý a obsahuje zajímavé informace o druhohorních dracích. Nějaké novinky jsem se dozvěděl, ale chyběly mi konkrétní informace o jednotlivých druzích. ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama