Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie

Recenze (221)

plakát

Království ohně (2002) 

Ve své podstatě to není až tak špatný film a herecké výkony jsou taky obstojné. Uznávám však, že v dračí mytologii jsou obří nelogické díry. Jen tak v rychlosti mě napadá: Proč by vlastně ti draci měli zuby, když se živí popelem? (Raději zanedbám i samotnou nutriční hodnotu takové stravy...). Živočišný druh s pouze jediným samcem by byl samozřejmě extrémně zranitelný a ne dominantní a z evolučního hlediska naprosto nekonkurenceschopný.

plakát

Proč tolik nakupujeme? (2009) (TV film) 

Samozřejmě o podobných praktikách vím a více než ony mě zajímá psychologie marketingových odborníků. Je to jistě pro ně velké dobrodružství, ale měli by se zamyslet nad tím, jestli je správné a morální manipulovat s lidským podvědomím.

plakát

Město vrahů (2013) 

Není to až tak špatné konspirační krimi, napětí určitě je a pár akčních scén taky, jen se na to člověk nesmí dívat ožralý v poloze v leže a usnout hned na začátku. Nejvíce filmu ubírá sestříhání a řazení scén a některé skutečnosti mohly být více vysvětleny.

plakát

Dračí války: Oheň a zběsilost (2014) (TV film) 

V podstatě se jedná o dost povrchní převyprávění čtyř středověkých příběhů o dracích a jejich pokořitelích. Vizuální znázornění vypadá jako z videohry a záběry se otravně opakují. Samotné označení "dokument" je celkem nadsazené, protože faktů obsahuje velmi málo, ale k nenáročnému pobavení to může posloužit.

plakát

Jagellonci (2012) (TV film) 

Chápu, že autoři neměli k dispozici bůhvíjaký rozpočet, ale více nezáživně to už asi podat nešlo. Nedoporučuji jako výukový materiál, mohlo by dojít k prohloubení nezájmu o dějepis. Naprostá absence zvuků a jiných stimulů a komentář zní jako kdyby si něco mumlal večer do polštáře. Docela na mě šel spánek i v odpoledních hodinách.

plakát

Rebelka (2006) odpad!

Šablonovitý pubertální výplach, který má pouze ten smysl, aby si mladé gymnastky mohly říct, že si neničí těla jen tak zbytečně, ale jsou cool. Nechápu, jak se jim podařilo podplatit Jeffa Bridgese.

plakát

Halo 4 - film (2012) (seriál) 

Je to jen další škvár pro puberťáky. Čekal jsem sci-fi akční nářez, ale místo toho jsou to školní problémy nějakých kadetů, kterým se ještě nevyvinuly druhotné pohlavní znaky. Animovaná verze Halo Legends je mnohem lepší.

plakát

Vetřelci v nás (2013) (TV film) 

Hodně zajímavý až přelomový dokument, jen mi chybělo pořádné závěrečné vyhodnocení rozdílů mezi indiánskou a městskou komunitou, když už tomu tedy věnovali polovinu stopáže. Rozhodně by to měli vidět hygienici a učitelky ve školkách, které polévají dětem ruce dezinfekcí a ani je pořádně nepustí ven.

plakát

Rybí bojovník (2010) (pořad) 

Jakub Vágner to až moc prožívá a dramatizuje, aby měl vůbec o čem točit. Celkově moc nechápu mentalitu profesionálních trapičů ryb - zapíchnou rybě hák do huby, unaví ji na pokraj sil, strčí ruce do žaber a nechají lapat po dechu a to ji ani nechtějí sníst...z pohledu ryby to musí vypadat jako únos mimozemšťany a to vše jen kvůli tomu, aby se mohli chlapi chlubit v hospodě.

plakát

Rybí legendy Jakuba Vágnera (2011) (seriál) 

Podle mě to není dokument, ale spíš nahraná reality show, Jakub Vágner to až moc prožívá a dramatizuje, aby měl vůbec o čem točit. Celkově moc nechápu mentalitu profesionálních trapičů ryb - zapíchnou rybě hák do huby, unaví ji na pokraj sil, strčí ruce do žaber a nechají lapat po dechu a to ji ani nechtějí sníst...z pohledu ryby to musí vypadat jako únos mimozemšťany a to vše jen kvůli tomu, aby se mohli chlapi chlubit v hospodě.