Reklama

Reklama

Carlos vypráví o životních osudech Ilicha Ramíreze Sáncheze, jenž byl po dvacet let nejhledanějším teroristou na světě. Mezi lety 1974, kdy se v Londýně pokusil zavraždit britského podnikatele, a 1994, kdy byl zatčen v Chartúmu, prožil několik životů pod mnoha pseudonymy a prošel si všemi spletitostmi mezinárodní politiky té doby. Kdo byl Carlos, jak se jeho propletené a mísící se identity propojují, kým byl, než se bezhlavě vrhl do svého nekonečného boje? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (58)

cab 

všechny recenze uživatele

Nedokazu si predstavit neosekanou verzi, protoze biograficky pribeh o osudu jednoho z nejslavnejsich teroristu minuleho stoleti Ramira Sancheze alias Carlose se i ve zkracene podobe tri hodin vlece. Presto je zivot podobnych lidi sam o sobe zajimavy, bohuzel by si zaslouzil poutavejsi zpracovani. Pro milovniky subzanru se urcit nebude jednat o zklamani. 65% ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Sága, která rozmáchlou stopáž využívá především k zevrubnému popisu ideologického a politického pozadí teroristických činů a může si tak dovolit i širší historické souvislosti...Další body sbírá za přirozený dobový look prezentovaný v každém detailu, jazykovou koláž a charismatického Ramiréze...V konečném součtu Carlos tak vítězí tam, kde pohořel prázdný a nudný Soderberghův Che, emočně vykalkulovaný Spielbergův Mnichov, akademicky chladný Baader Meinhof Komplex nebo zmatečný Mesrine... ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Dějepisně celkem přehledné, ale asi by to chtělo třikrát větší rozpočet , aby to nebylo tak zkratkovité ( rozpočet byl dost velký na to, aby byla dobová atmosféra ok, ale na akci už asi moc nebylo.) Místama nudné a místy to vypadalo, že terorismus je hodně velká párty se spoustou hezkých holek ikdyž trochu levičácky trhlých. Koneckonců tady teroristi ukazovali své penisy víc než v amerických erotických filmech. Bylo to poučné, ale moc dlouhé. Nejlepší asi na tom bylo, že jakmile padla železná opona, tak tihle levičácký hovada byli ze dne na den jako na jiný planetě, kde není pro ně ani místo k dýchání. ()

fishki 

všechny recenze uživatele

V prvom rade klobúk dolu pred Ramírezom, ktorému sa podarilo udržať ma pri živote a v napätí celých šesť hodín aj vzhľadom na to, že ani príbeh Carlosa a ani tento seriál tých šesť hodín neutiahne. Každý diel minisérie má svoje 'ups' and 'downs'. Našťastie tie 'ups' prevyšovali (za jeden spomeniem prepadnutie hq OPEC-u). Tri hviezdičky dávam len tvorcom za tú drzosť zbytočne tento príbeh naťahovať. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem plnohodnotnou 3-dílnou verzi a musim říct, že mi to pojetím dost připomínalo film Veřejný nepřítel č. 1 s Vincentem Casselem, ale kvalitou už míň. Casting je fajn, Édgar Ramírez se pro roli Carlose hodil jako málokdo, výpravu bych taky ještě bral vzhledem k televizním nákladům, ale formální zpracování je absolutní nezáživná vypravěčská tragédie, které chybí něco, co by se dalo nazvat dramaturgií. Taky jsem nepobral, proč jsou ve filmu minimálně 3 scény, kde musíme sledovat Ramíreze s obnaženym neoholenym čůrákem (jasně, vim, v jakých letech se děj odehrává). Myslim, že by bohatě stačila jedna... Jinak mi ale CARLOS o Šakalovi vlastně neřekl vůbec nic. Je to jen řemeslně-rutinně natočený sled údálostí na základě faktů a zbytek domyšlená omáčka. Realita je úplně jinde, což řekl sám Iljič Ramirez Sánchez, když film viděl. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Olivier Assayas původně do seznamu doprovodných skladeb vložil písně skupiny The Feelies. Její členové ale protestovali proti jakémukoli spojování svých skladeb s terorismem. V důsledku toho bylo použito několik písní kapely Wire. (vangobseck)

Reklama

Reklama