Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví o skupince mladíků, kteří jsou mezinárodními studenty v Římské škole a přidají se na základě novinového inzerátu do jakési "hry". Na své cestě potkávají může (herec Vincent Child), který se jim zjevuje ve formě několika postav (kněz, učitel, policista...) a jím vedeni si chlapci v rámci této hry zvolí výzvu několikadenního odproštění se od světa, jak jej známe. (FIBO)

(více)

Recenze (2)

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Po léta trezorový americký film, natočený ovšem v Itálii. Je to podobenství o dnešním světě, které ne každý dokáže na první shlédnutí odhalit, o to zajímavější je vidět film vícekrát. Skvělá kamera a vynikající střih, vše provázené hudbou s významným podkresem, který působí občas až mysticky. Nabízí se i lehká analogie s "Pánem much", "La os vaere", ale výchozí situace filmu je o dost jiná, o to překvapivější je ale děj, který je nepodobný žádnému jinému filmu, který jsem dosud viděl. Je to zároveň i oslava chlapeckého mládí, tělesné krásy a touhy po volnosti, kterou oněch osm hlavních protagonistů, chlapců ve věku 9 - 17 let představuje svěže přirozeně, beze studu, ale ve vší nevinnosti chlapectví, což by dnes, v přesexualizované době, asi bylo dost těžko myslitelné. O to větší půvab pro mne tento film má a pro všechny výše zmíněné klady nemohu dát méně než 5 hvězdiček a pro jeho originálnost a průkopnické téma ho též řadím i do své TOP 10. ()

Disk

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí a absenci českých nebo slovenských titulků těžko hodnotitelné. Fantastická hudba, vynikající práce se střihovými montážemi a výborná kamera. Na filmu je samozřejmě znát doznívání hnutí hippies. Hodně by pomohla znalost historie tohoto velmi neobvyklého snímku. Takže zatím ponechávám bez hvězdičkového hodnocení. ()

Reklama

Reklama