Reklama

Reklama

Red Dog - psí legenda

  • Austrálie Red Dog (více)
Trailer

Do malého austrálskeho mesta Dampier privezie robotník Jack Collins (Noah Taylor) psa, ktorý mu skrížil cestu v červenej púšti a svojvoľne naskočil do auta. Red Dog, ako ho pomenujú, sa zakrátko stane verným spoločníkom všetkých zamestnancov spoločnosti Hamersley Iron, ktorá v okolí ťaží železnú rudu. Pes však neuznáva jedného pána a radšej si žije svoj nezávislý život. Všetko sa zmení vo chvíli, keď stretne vodiča robotníckeho autobusu, Američana Johna Granta (Josh Lucas), s ktorým ho spojí jedinečné puto, výnimočné porozumenie a skutočné priateľstvo. Nič však netrvá večne. Keď John po tragickej nehode umiera, pes opäť čelí samote. Znova sa vydáva na púť a hľadá svojho pána. Stáva sa austrálskou legendou a pútnikom, ktorý v rôznych častiach Austrálie spoznáva nových ľudí. Hľadanie zmyslu svojej cesty ho nakoniec zavedie po mori až na ďaleké japonské ostrovy. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Red Dog se v Austrálii stal legendou a má v Dampieru dokonce i sochu. Dostal pejsek Koko Oscara za svou roli?:) Perfektní casting, od sympaťáka Joshe Lucase, přes krásnou Rachael Taylor, až po místní chlápky a osadníky. Humorné scény následují jedna za druhou a člověk si přeje, aby ta idylka vydržela pořád. Po oné tragické události, jsem si vzpomněla na Hačika, který taky čekal. Pořád. You cry now? Putování Red Doga přes Austrálii, přes oceán a zase zpátky je hodně silné. A závěr snímku dokáže zvládnout bez slz a hlubokého dojetí snad jen naprostý cold-blooded bastard:) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ačkoli mám zvířátka velmi rád a pejsky obzvlášť, přičemž nejenom v žaludku, tak zdejší nadšení sdílet úplně nemohu. Vlastně jej nemohu sdílet prakticky vůbec. Tento příběh mě nějak prostě nedokázal dojmout, ba dokonce ani pobavit. Tahle psí věrnost mi přijde úplně normální, soudě dle životních zkušeností. Ze sekce humoru se sem tam objeví příjemná historka tamějších australských vidláků. Většinu stopáže se bohužel neděje prakticky nic, některé mini příběhy jsou úplně trapné a člověk se tak maximálně může kochat příjemnou australskou pustinou. Dost otravným jsem shledal i ten románek, který naštěstí neměl dlouhého trvání. Nějak jsem tím vším proplul absolutně bez emocí a všechny nachystané kapesníčky budu muset použít pro nějakou jinou situaci. Ani pokud se pokusím být tím nejdobrosrdečnějším tvorem na Zemi, tak stejně více než hvězdu dát nedovedu. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatelky mat.ilda. ()

Reklama

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Moje srdíčko bije radostí jako o závod. Proč my tak krásné filmy neumíme?, vždyť to vypadá tak jednoduše... Jedna krásná australská kelpie mi opět ukázala,proč je tak báječné mít psího společníka - nikdo vás nebude milovat víc. Tak nádherně natočené vyprávění s takovými sympatickými a přitom tolik rozmanitými postavami, to naprosto předčilo jakákoliv má očekávání. Tak přirozený film jsem dlouho neviděla, jsem ráda, že ještě pořád existuje někdo, kdo dělá film s láskou. Konec mě dojal. Jen je mi líto, že Koko rok na to skutečně zemřel, přitom mohl mít ještě kus života před sebou. ()

Euchrid 

všechny recenze uživatele

"Určitý druh psa může udělat spoustu dobrého v osamělém městě." Do neveselého života horníků v důlním městečku někde v západním cípu austrálie vstoupí pes, kterého si všichni oblíbí a osamělé místo se díky němu promění v pravou komunitu. Prvních dvacet minut má našlápnuto na jeden z nejlepších feel-good filmů co se dá vidět. Má to tempo, příjemně vtipné a zábavné postavy. Ale potom co sebe film vymáčkne na začátku maximum a přestane být tak vtipný, zbývá jenom průměrná rodinná podivaná, na kterou se zapomene docela rychle. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Kdybych musela náhle odcestovat do australského Dampieru, nebudu se bát - mám tam spoustu dobrých známých - vypitých těžařských buranů z toho největšího zapadákova, jaký si dovedete představit - ačkoliv jsem je poznala teprve včera večer... to mně vyprávěli všechny ty historky o sobě, italské vesničce Abruzzi, Johnnym a hlavně o psím příteli jménem Red Dog. Všechny ty příběhy hřály lidstvím a věrností nespoutaného psího tuláka, radostí, smutkem i steskem po domově v cizí zemi, vše naprosto pohodově odlehčeno výběrovými odrhovačkami. NEJLEPŠÍ VÝROK: Potřebuješ domov, aby se ti stýskalo, kámo... A brečela jsem. Pětkrát. ***** ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Film čerpá z románu Louise de Bernièrese „Red Dog“ z roku 2002, ve kterém autor mapuje život populárního psa "Red Cloud Kelpie" přezdívaného Red Dog z města Karratha v západní Austrálii. (Beastmaster4)
  • Koko musel před natáčením absolvovat výcvik, který obsahovalo dokonce i základní povely. (R´Hell)
  • Filmovalo sa v austrálskych mestách Adelaide, Dampier, Karratha a Pilbara. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama