Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (274)

plakát

Duna (1984) 

Viděno Extended Cut, tedy ne sestřih podle Lynche. Skoro bolestný zážitek. Jak píše Lima je to utahané a nudné k uzoufání, zvlášt prodloužený sestřih. Ale co je horší (když si odmyslíme divnou výpravu, neuspokojivý casting a to jak to působí hrozně přestárle), je to že všechno co v popisu děje působí jako strašně sci-fi geekovská a překombinovaná blbost a v knize bylo fantastické, je převedeno tak otrocky a bez kouzla, že je výsledkem je zase jenom blbost. Jeden z nejhorších kniha - > film zážitků.

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Tak nevím jestli šibe mi nebo všem ostatním..Začátek je fajn, koherentně pohádkový, tak nějak odpovídá očekáváním a přebušená produkce se občas blýskne, kostýmy, výpravou a především obsazením. Je fakt, že Charlize je (hlavně na začátku) skvélá, ale tak nějak mi poslední dobou stejně připadá skoro dokonalá všude. Ale někdy v třetině už začne nesmyslný eintopf, který je namíchaný ze všeho co se dalo a ani neví jaký má vlastně být. Jde to až do takových extrému, že si nikdo ve výpravě nedá práci vymyslet ducha lesa, tak ho zrovna obšlehnou z mononoke. A vykrádat pána prstenů bych chápal, ale vykrádat i trailer na hobita mi připadá dost silné kafe-i když třeba ke sněhurce trpaslíci patří a jsou výborně obsazení. Ale to by se ještě dalo zkousnout, neoriginalita není nic na co se umírá. Co mi ale vadilo mnohem víc, byla neschopnost udržet ladění filmu a tak zběsile přeskakuje z ultrapohádky, na brutální a rádoby naturalistický showcase produkce plný bitev, drsných pindů a postavy jsou tam asi jenom proto, abysme se dvě hodiny nemuseli dívat jenom na novozélandské exteriéry. A tak nějak mě druhá polovina filmu jenom otravovala, s občasnými momenty znechucení (sněhurčin motivační proslov mě namotivoval tak k tomu, jít na cigo). Shrnul bych to tak že hvězdu za snahu a druhou za Chrise s Charlize. Prostě když dva dělají to samé, tak ten který není Jackson má smůlu.. BTW-To jsem nevěděl že se dal Matty k Shadwellovi do učení :D

plakát

Salad Fingers (2004) (seriál) 

Taková animovaná mazací hlava s hódně hutnou atmosférou..

plakát

Hněv Titánů (2012) 

Solidní lobotomní akčnák, který se snaží být tak velkolepý, až mu to trochu podráží nohy. Ae zábava to je, likvidace monster se s tím moc nepáře a pomocí o dost lepší kamery než v prvním výplodku z toho má něco i divák. Jediné co mi dost kazilo zážitek, byl ten megalomanský (a mám takový pocit že i odfláknutý) casting, který se do každé role snažil procpat někoho známého nebo osvědčeného, bez ohledu na to jestli se tam vůbec typově hodí.

plakát

Přízraky (1998) 

Je to jako koukat na nicmoc natočeného kinga, kterého ale člověk nezná, takže docela zajímavý příběh a ucházející atmosféra. Schreiber parádní a Affleck děsný.

plakát

Neporazitelný II: Poslední zůstává (2006) 

Ač napoprvé jako zjevení, čas už dvojce obrousil ten nadšený nátěr, trojka choreografii a ty neznámé tváře už se mezitím stihly pořádně shodit. Příběh je tak hloupoučký a vtíravý, jak by si jenom jeden mohl představit, ale jako klišovité intermezzo neotravuje zas tak moc. Ale ten pocit, o který v celé trilogii jde už od okamžiku co wesley snipes rozsekal jednoho obrovského skina na začátku jedničky tady je pořád a to je důležité. To, že stačí koukat s vykulenýma očima na to co white a adkins dovedou a strašně si uživat ten pudový obdiv z toho jaké drsňáky máme před sebou. A navíc je v tomhle žánru dobrých filmu svinsky pomálu, takže trochu přidáme..

plakát

Dr. Horrible's Sing-Along Blog (2008) (seriál) 

Jediné co mě trochu původně odrazovalo byla tam muzikálová část, ale po prvních vteřínách prvního songu, jsem si ji úplně zamiloval. Tak chytlavé a melodické muzikálové čísla, že se nedivím, že to někdo poslouchá jenom tak. Já už si je taky dávám po několikáté ;) Jinak je to originální, vtipné a i navážno super. Plus moje subjektivní vnitřní hodiny odmítaji uvěřit že to trvalo 40 minut, odhaduju tak na čtvrt hoďky..Jenom čtvrt hoďky ;(

plakát

Arrested Development (2003) (seriál) 

Možná ne nejlepší, ale nebojím se říct že nejvtipnější seriál co jsem kdy sledoval.

plakát

Garth Marenghi: Nemocnice na kraji světa (2004) (seriál) 

Další anglická pecka, která ukazuje že humor se dá dělat i jinak než podle pár šablon. Celé to funguje jako parodie na osmdesátkové horory, které byly kolikrát tak špatně udělané, že v tom spočívala největší část jejich děsivosti :) Tady je tahle hrůza zpracování, příběhů, hereckých výkonů, kulis a vůbec všeho záměrně dovedena do takového absurda, až se nedá nemilovat. Takže je jízda autem samozřejmě udělaná jako podivná sci-fi krabice s volantem ve které herci sedí před oponou ve tmě a pohyby reflektorů se vyvolává pocit pohybu, zatímco vedou šíleně prkenné a klišovité dialogy. A právě proto je to k sežrání. Samotný děj jednotlivých dílu nenudí a svědčí mu v tomhle i kratší stopáž, ale vsuvky a komentáře tvůrců v úvodu a průběhu tomu dodávají štávu a jsou většinou naprosto geniální. Holness a Ayoade jsou Bozi!!

plakát

Kravaťáci (2011) (seriál) 

Zábavný jednohubkový seriálek, kterému bych přitom po pilotu (pořád nemůžu dostat z hlavy analogii s harry potterem,btw) klidně napálil plný počet a rozplýval se nad výrobní kvalitou, dramaturgií, castingem a spoustou dalších pozitiv. Škoda, že se to časem dost zpohadkoví a rozšablonuje. Ale pokud vám nepřijde divná morálka v manhattanských mrakodrapech a někdy dost nápadně podobný princip mnoha dílů, není to vůbec špatné. Takže souhlas s Ilickou. Je to tak něco mezi 3-4 a rozhodně se neděsím okamžiku kdy dojde, což je pro mě ta nejsměrodatnější vizitka seriálu..