Reklama

Reklama

Red Dog - psí legenda

  • Austrálie Red Dog (více)
Trailer

Do malého austrálskeho mesta Dampier privezie robotník Jack Collins (Noah Taylor) psa, ktorý mu skrížil cestu v červenej púšti a svojvoľne naskočil do auta. Red Dog, ako ho pomenujú, sa zakrátko stane verným spoločníkom všetkých zamestnancov spoločnosti Hamersley Iron, ktorá v okolí ťaží železnú rudu. Pes však neuznáva jedného pána a radšej si žije svoj nezávislý život. Všetko sa zmení vo chvíli, keď stretne vodiča robotníckeho autobusu, Američana Johna Granta (Josh Lucas), s ktorým ho spojí jedinečné puto, výnimočné porozumenie a skutočné priateľstvo. Nič však netrvá večne. Keď John po tragickej nehode umiera, pes opäť čelí samote. Znova sa vydáva na púť a hľadá svojho pána. Stáva sa austrálskou legendou a pútnikom, ktorý v rôznych častiach Austrálie spoznáva nových ľudí. Hľadanie zmyslu svojej cesty ho nakoniec zavedie po mori až na ďaleké japonské ostrovy. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Moje srdíčko bije radostí jako o závod. Proč my tak krásné filmy neumíme?, vždyť to vypadá tak jednoduše... Jedna krásná australská kelpie mi opět ukázala,proč je tak báječné mít psího společníka - nikdo vás nebude milovat víc. Tak nádherně natočené vyprávění s takovými sympatickými a přitom tolik rozmanitými postavami, to naprosto předčilo jakákoliv má očekávání. Tak přirozený film jsem dlouho neviděla, jsem ráda, že ještě pořád existuje někdo, kdo dělá film s láskou. Konec mě dojal. Jen je mi líto, že Koko rok na to skutečně zemřel, přitom mohl mít ještě kus života před sebou. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Red Dog je snímek, který je zajímavý svým způsobem vyprávění - prolínání současnosti a minulosti. Příběh psa, který pro komunitu australského Dampieru znamenal víc než mnozí lidé, je místy úsměvný, dramatický a s blížícím se závěrem i dojemný. Proti Hačikovi není takovou ždímačkou slzných kanálků, ovšem na úroveň snímku Marley a já se s přehledem dostane, v mnohém jej možná i předčí. Už během sledování nezbývá nic, než smeknout klobouk před tím, jak psi dokáží hrát. :) Jeden psí pohled vydá za řadu lidských slov a vět. Chtěl jsem hodnotit 4*, ovšem za závěr a finální titulkový epilog musím hodnocení zvednout a zaokrouhlit na plný počet....Tak přece ho našel... ()

Reklama

Killingjoke 

všechny recenze uživatele

Tento film byl pro mne velmi milým překvapením. Kdysi jsem četl rovněž velmi povedenou knižní novelu Rudý pes, kterou napsal Louis de Bernieres a byl jsem velmi zvědavý jak se podaří příběh převést na filmové plátno. A myslím, že se podařilo. Film na mě působil velmi laskavým a podmanivým dojmem. Podařilo se prodat příběh postavený ze střípků životů nejrozmanitějších osob spojených těžařským městečkem na středozápadě Austrálie a jedním rudým psem, který opravdu není vůbec obyčejný. Film je příběhem o přátelsví, věrnosti a velké lásce kde se snoubí komedie s dramatem a vytváří tak perfektní celek, který mě zahřál u srdce. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Red Dog se v Austrálii stal legendou a má v Dampieru dokonce i sochu. Dostal pejsek Koko Oscara za svou roli?:) Perfektní casting, od sympaťáka Joshe Lucase, přes krásnou Rachael Taylor, až po místní chlápky a osadníky. Humorné scény následují jedna za druhou a člověk si přeje, aby ta idylka vydržela pořád. Po oné tragické události, jsem si vzpomněla na Hačika, který taky čekal. Pořád. You cry now? Putování Red Doga přes Austrálii, přes oceán a zase zpátky je hodně silné. A závěr snímku dokáže zvládnout bez slz a hlubokého dojetí snad jen naprostý cold-blooded bastard:) ()

zuza99 

všechny recenze uživatele

Kdo by si myslel, že film kde hlavní roli má pes bude taková pecka. Nemám co vytknout, snad jen to přehnaný cestování, který mělo být přehnaný, při hledání Johna. Super soundtrack, kamera a práce se světlem. Herecké výkony zpocených chlapů úžasné. Příběhy tomu daly šťávu, jinak by to byla nuda, jako Hačikó příběh psa. Jsem nadšená. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Talianske mesto Abruzzi, ktoré vo filme stále spomína Vanno (Arthur Angel), je v skutočnosti talianskym regiónom ležiacim asi 80 km na východ od Ríma. (MikaelSVK)
  • Koko, hlavný psí predstaviteľ sa stal jedným z víťazov 1. ročníka cien Zlatý obojok (tzv. “psie Oscary“) v kategórii najlepší pes v zahraničnom filme za rok 2012. Celkovým víťazom sa stal Parson Jack Russell teriér menom Uggie, ktorý získal za svoj výkon vo filme The Artist (2011) Zlatý obojok, cenu pre najlepšieho psieho herca vo filme. (MikaelSVK)
  • Film čerpá z románu Louise de Bernièrese „Red Dog“ z roku 2002, ve kterém autor mapuje život populárního psa "Red Cloud Kelpie" přezdívaného Red Dog z města Karratha v západní Austrálii. (Beastmaster4)

Reklama

Reklama