Reklama

Reklama

Red Dog - psí legenda

  • Austrálie Red Dog (více)
Trailer

Do malého austrálskeho mesta Dampier privezie robotník Jack Collins (Noah Taylor) psa, ktorý mu skrížil cestu v červenej púšti a svojvoľne naskočil do auta. Red Dog, ako ho pomenujú, sa zakrátko stane verným spoločníkom všetkých zamestnancov spoločnosti Hamersley Iron, ktorá v okolí ťaží železnú rudu. Pes však neuznáva jedného pána a radšej si žije svoj nezávislý život. Všetko sa zmení vo chvíli, keď stretne vodiča robotníckeho autobusu, Američana Johna Granta (Josh Lucas), s ktorým ho spojí jedinečné puto, výnimočné porozumenie a skutočné priateľstvo. Nič však netrvá večne. Keď John po tragickej nehode umiera, pes opäť čelí samote. Znova sa vydáva na púť a hľadá svojho pána. Stáva sa austrálskou legendou a pútnikom, ktorý v rôznych častiach Austrálie spoznáva nových ľudí. Hľadanie zmyslu svojej cesty ho nakoniec zavedie po mori až na ďaleké japonské ostrovy. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

pepo 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Nezávislá feel good pecka z Austrálie. K dokonalosti Marley a ja tomu síce chýbajú lepšie production values ale otravne zdieračské Hačiko to s prehľadom strká do vrecka. Hrozne milý, vtipný, hravý a zároveň dojímavý film. V dvoch kľúčových scénach vodopád sĺz a pri westernovom súboji s Red Catom som sa dusil od smiechu. 9/10 Mačičkári samozrejme minimálne 20 % dole ()

Euchrid 

všechny recenze uživatele

"Určitý druh psa může udělat spoustu dobrého v osamělém městě." Do neveselého života horníků v důlním městečku někde v západním cípu austrálie vstoupí pes, kterého si všichni oblíbí a osamělé místo se díky němu promění v pravou komunitu. Prvních dvacet minut má našlápnuto na jeden z nejlepších feel-good filmů co se dá vidět. Má to tempo, příjemně vtipné a zábavné postavy. Ale potom co sebe film vymáčkne na začátku maximum a přestane být tak vtipný, zbývá jenom průměrná rodinná podivaná, na kterou se zapomene docela rychle. ()

Reklama

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Dojemný až smutný příběh jednoho fantastického psa. Tento film je zajímavý tím, že většinu děje tvoří minulost neboli vyprávění, které se střídá s přítomností. Dalo by se říct, že se ve filmu stalo jen to, že místní lidé vyprávěli o Red Dogovi krásný příběh, vše ostatní už se stalo a je minulostí. Musím ale říct, že Kriv Stenders vytvořil hezkou, leč trochu smutnou podívanou. Obecně filmy se zvířaty v hlavní roli nedopají moc vesele, Red Dogem nevyjímaje. Přesto se mi film líbil a nechal mě celou dobu viset na obrazce a čekat co ještě tento skvělý pes dokázal. Dávám 80% - čtyři hvězdy. ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Príjemní herci v pútavom príbehu o jednom neobyčajnom a jedinečnom psovi. Veľa filmov s austrálskej produkcie som nevidel ale tento patrí rozhodne na vrchol. Pes je najlepší priateľ človeka ale v tomto prípade by sa to dalo povedať aj naopak. Príbeh Red Doga ma naozaj zaujal. Bolo to vtipné, dojemné a celé zasadené do krásneho prostredia s výbornou hudbou. Haf haf! ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Kdybych musela náhle odcestovat do australského Dampieru, nebudu se bát - mám tam spoustu dobrých známých - vypitých těžařských buranů z toho největšího zapadákova, jaký si dovedete představit - ačkoliv jsem je poznala teprve včera večer... to mně vyprávěli všechny ty historky o sobě, italské vesničce Abruzzi, Johnnym a hlavně o psím příteli jménem Red Dog. Všechny ty příběhy hřály lidstvím a věrností nespoutaného psího tuláka, radostí, smutkem i steskem po domově v cizí zemi, vše naprosto pohodově odlehčeno výběrovými odrhovačkami. NEJLEPŠÍ VÝROK: Potřebuješ domov, aby se ti stýskalo, kámo... A brečela jsem. Pětkrát. ***** ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Koko musel před natáčením absolvovat výcvik, který obsahovalo dokonce i základní povely. (R´Hell)
  • Talianske mesto Abruzzi, ktoré vo filme stále spomína Vanno (Arthur Angel), je v skutočnosti talianskym regiónom ležiacim asi 80 km na východ od Ríma. (MikaelSVK)
  • Filmovalo sa v austrálskych mestách Adelaide, Dampier, Karratha a Pilbara. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama