Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (201)

bari68 

všechny recenze uživatele

Bravo!To, že Tomáš Řehořek má talent sme poznali už v jeho debute ,,Proměny,,.No a s PIKO-m, aspoň mňa utvrdil v tomto názore, že som sa nemýlil.Som rád, že konečne niekto v podobnom materiáli ukázal aj vlastnú cestu ako trochu okoreniť tento námet a vniesť do filmu trochu originality a novoty.Je síce pravda, že dokumentárne cykly brzdili tempo filmu, ale ako som už spomenul nebol to žiaden ,,cover remake á la Requiem for a dream made in Czech Republic,, , ale proste a jednoducho Řehořkovo PIKO s prekvapivo skvelým výkonom Rostislava Nováka. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

S trošičkou snahy se z toho dal vytáhnout film s drogovou tematikou na světové úrovni. Autetičnost, dokonce i filmovost celého radoby dokumentu byla velice zajmavá. Film nepostrádá ani krvavé scény, které svoji odporností mohou konkurovat zahraničním hororům. Některé scény byly na muj vkus až přespříliš a zasloužili by si být vystřiženy. Film je zajímavý i tím v jaké době a jaký historický úsek existence drogy v poslední době tak medializované v ČR dokumentuje. Hodnotím spíš jako podařený filmařský dokument. ()

Reklama

Mičl 

všechny recenze uživatele

Jeden z krátké řady dobrých českých filmů a jeden z dlouhé šňůry kvalitních českých dokumentů o drogách v jednom sjetém balení. Historie vařičů pervitinu s nechvalně známými zlatými, českými ručičkami podepřená prologem skutečného zakladatele tohoto "trendu" u nás, se kterým má Rosťa Novák, který ztvárnil jeho roli zajímavé životní spojení což se dozvídáme na konci filmu. Rozhodně stojí za sjetí ehm zkouknutí. ()

chcz 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film o zajímavých lidech a příběhu. Nikoliv film, jenž by měl odradit veřejnost od konzumaci drog, podobne jako snimek Katka. Je to zajímavá podívaná, zprvu sem měl obavy jak pan režisér zvládne spojit dohromady hranný film a dokument. Dopadlo to dobře, musím říct, ze dokumentární část dodává na autenticivě filmu a jenom tak dokazuje pravdivost priběhu. (Rozpočet: 6,5mil.) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ŠTĚSTÍ SE DÁ VYVOLAT ZNOVU A ZNOVU“..... /// Životní příběh Pavla Gregora, machra, kterej krom toho, že byl závislej – zapříčinil smrt stovkám tisícům lidí. Příběh D. Horyny, machra, kterej krom toho, že byl závislej – mezi prvními vyzkoušel pervitin nitrožilně. Vyprávění P.Zavázala, kterej nebyl závislej, ale postupně se vypracoval na machra v boji proti drogám. Počátky drog v Čechách, 70tý, 80tý a kus 90tých let očima 3 chlápků (z nichž 2 se dostali téměř až na okraj existence), až po JEJICH současnost. Připravte se na jinej dokument, než je třeba Katka. Jasně, i tady nahlédneme do feťáckýho soukromý, ale furt je to spíš o situaci ,,tehdy v ČSSR“, osobních životech a práci policajta. Víc film ,,O NÁS“, než výstražný memento. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když se řekne ,,čikuli“, nevidím vzorec (C2HCl3), ale démony. 2.) Vždycky jsem tvrdil, že socialistickej člověk nepotřebuje brát drogy. 3.) Chci vidět další film, kde je řeč o skupině Vitacit. 4.) Moje záchranná stanice má jméno Bohnice. 5.) Beru bezpečně. A jenom jednou. /// PŘÍBĚH **** ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natáčen pod názvem "Cestou z pekla", posléze byl přejmenován na "P" s podtitulem "Cesta z pekla" a až nakonec se tvůrci rozhodli pro název PIKO. (darek kartac)
  • Ve filmu si zahrálo i několik skutečných policistů z Národní protidrogové centrály ČR. (Indy21)
  • Exteriéry se točily v dramatických kulisách, které dokumentují chmurnou atmosféru příběhu a tvoří mu výmluvné kulisy. Depresivní prostředí našli filmaři v krematoriu, na hřbitově, v márnici, na hlavním nádraží, ve zničených a polorozpadlých domech, za zdmi vězení a také v areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích. [Zdroj: Falcon] (POMO)

Reklama

Reklama