Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (201)

paascha 

všechny recenze uživatele

Ani piko, ani film o něm, a už vůbec ne být na něm není nic moc. Já jsem se tomu vždycky vyhýbal obloukem, protože nesnáším jehly a mám pořád rýmu, ale jednou jsem si trochu šńupnul a pak jsem cvrkal po garsonce 3 dny bez spánku a další 3 spal v kuse. Od té doby se mi drogy dost zhnusily a jejich konzumenti taky ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu nehodnotím ani tak jeho uměleckou hodnotu, jako spíše coby nositele dost závažného poselství. Requiem za sen to opravdu není, ale myslím, že by to měli pouštět dnešním dětem ve škole. Někdy kolem 7. - 8. třídy, hm? Jak jsem řekl, herecky nic moc, ale hlavní cíl to není. Milé tam zahlídnout Evičku Josefíkovou. Nechci nic kritizovat, chce to koule, něco podobného natočit. Jsem rád, že jsem to viděl, už to nikdy vidět nechci, ale až moje (jestli) děti budou mít 15 let, tohle jim musí přijít na oči... Díky za toto dílo. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Když jsem u filmu Czech Made Man napsal, že Tomáš je naděje, která jednou natočí opravdovou pecku, netušil jsem, že už se stalo. PIKO je film, který v české kinematografii chyběl - něco mezi regulérním filmem, dokumentem a na závěr se nabídne i "beseda" s protagonisty a lidmi, které ve filmu ztvárňují. Nicméně tohle všechno do sebe krásně zapadne a hlavně to na člověka zapůsobí tak, jak má. Když tenhle film skončil, nebylo mi dvakrát veselo, ale na druhou stranu jsem věděl, že jsem právě viděl něco, co (speciálně v Česku) dlouho nebylo a hlavně jsem si potvrdil, že Tomáš je opravdu talent, který pokud neskončí u Ordinací a podobných *cenzurováno*, tak může do naší kinematografie přinést nejeden zajímavý a originální film. Další plus za Rostislava Nováka, jehož talent byl konečně rozpoznán. Tady zkrátka musím jen chválit, prakticky není co vytknout. Od filmu jsem nečekal nic, ale dostal jsem maximum a přesně proto se dívám na filmy. 100 %. ()

Testament 

všechny recenze uživatele

A třebas si mě ukamenujte, ale film Piko jako prevence proti tomu aby lidé začali brát drogy, funguje na 100%. Aspoň je vidět, do jakých sraček se člověk díky (nejen) pervitinu může dostat. stane se z ně troska, neschopná normláně fungovat. Ano, snímek má pár chyb, občasná herecká neschopnost, ale jako celek drží pohromadě a nízká stopáž tomu jen napomáhá.Za mě velmi slušných 76%. ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem Řehořkův pokus číslo jedna a vůbec se mi nelíbil. Piko je výborný. Spojení hraného a dokumentárního je výborný tah neboť spojuje napětí s nepopíratelnou pravdivostí příběhu a navíc vizuálně mi to přišlo výborné. Jediné co snad ubírá body (a možná je to jen moje nepochopení) je, že jsem se ztrácela v tom, kdo je kdo....Ale 4 hvězdičky bez debat, 80%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu si zahrálo i několik skutečných policistů z Národní protidrogové centrály ČR. (Indy21)
  • Piko je krycí název pro drogu Pervitin. (Indy21)
  • Film byl natáčen pod názvem "Cestou z pekla", posléze byl přejmenován na "P" s podtitulem "Cesta z pekla" a až nakonec se tvůrci rozhodli pro název PIKO. (darek kartac)

Reklama

Reklama