Reklama

Reklama

Ip Man: Zrození legendy

  • Hongkong Ye wen qian chuan (více)
Trailer

Mestečko Fošan, Čína, píše sa rok 1905. Talentovaný mladík Ip Man (Yu-Hang To) navštevuje školu majstra bojových umení Chana Wah-Shuna (Sammo Hung Kam-Bo), ktorý ho zasväcuje do základov bojovej techniky Wing Chun. Po majstrovej nečakanej smrti sa vedenia školy ujme Ng Chung-Sok (Biao Yuen), ktorý Ipovi pomôže zdokonaliť sa. O niekoľko rokov neskôr sa mladý Ip Man presťahuje do Hongkongu, kde sa spriatelí so starým majstrom Leung-Bikom (Ip Chun), ktorý ho priučí ďalším aspektom der umenia Wing Chun. Rozhodujúca pre Ipov ďalší osud je však konfrontácia a jeho adoptívnym bratom Ipom Tin-Chim (Siu-Wong Fan). Ten totiž skrýva obrovské tajomstvo, ktoré by mohlo ohroziť celú krajinu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

vander19 

všechny recenze uživatele

Posledná časť trojdielnej ságy sa venuje dosť haluzne Ip Manovej mladosti. Zobrazuje jeho vyrastanie, štúdiu v Hong Kongu a hlavne štúdium Wing Chu. Je pravda, že táto posledná časť trilógie nie je tak kvalitná ako predchádzajúce, ale poteší. Hlavne vizuálne to už nie je tak pestré a príbehovo dosť rozhárané. Po skončení som premýšľal, že koľko z toho čo je zobrazené je pravda a čo len výmysel scenáristov. ()

exhoubus 

všechny recenze uživatele

Kvalita filmu rozhodně od prvních dvou dílů výrazně klesla. Film vypadá trochu jako televizní film, obzvlášť v akčních scénách, kde mi chvílemi připadalo, že herci lítají, což by mi nevadilo ve filmech, jako je třeba Matrix, ale v historickém filmu mi to docela vadí. Ale co je podle mě nejhorší, že režisér použil stejné herce jako v prvních dílech k hraní jiných postav. Proto, když na začátku zemřel Chan Wah-shun (Sammo Hung Kam-Bo), myslel jsem si, že to byl Mistr Hong Zhen Nan, který se ve druhém díle, a tedy dějově později, opět objevuje. Nakonec jsem zjistil, že je vše jinak. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Problém je hlavně v tom, že mladého Yip Mana, hraje strašně topornej a nesympatickej Číňan, kterej se navíc objevil v předchozím díle, v roli nějakého cvičence. Takže, přelidněná Čína má málo herců nebo jak? Nebo šlendrián? Tenhle film je docela špatný a vůbec by neměl spadat pod ipmanovskou sérii. Je to prostě jiný a mnohem horší počin. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Nutnost fanoušku předchozích dvou filmu Donniem vidět toto? Radši ne, protože by mohli po shlédnutí být znechuceni, jako já. První půl hodina ještě maskuje ten příšerný příběh, který je .... dost trapný, bohužel, začátek zachraňuje alespoň na chviličku také Sammo Hung. Po třičtvrtě hodině mě to celé začlo nudit a po hodině mě to znechutilo. Ještěže má film rozumnou stopáž a ke konci má celkem spád. Potěší cameo Ip Chuna, který byl v náročnějších scénách stejně dublován. Některé boje osahovali prvky, které mají do Wing Chunu hodně daleko, ale je to film a je třeba potěšit neznalé oko divákovo. Za slušné technické zpracování a alespoň zase nějakou propagaci tohto nádherného stylu, jsem schopen přivřít oči, protože alespoň několik málo scén mělo koule, takže za mně 45 % a nedivím se, že Donnie už radši vycouval z projektu o Ip Manovi, protože věděl kam to povede. Tohle je zatím slabý, ale stále trochu slušný film, nic víc. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jednička i dvojka byly asi lepší a Donnie Yen je prostě Donnie Yen, to se moc plnohodnotně nahradit nedá, každopádně i třetí díl do party je skvělej, s hromadou soubojů a mladej Yu-Hang To, kterej je dobře vybranej, jelikož se fakt hodně podobá Donniemu, se tu bije dobře, i když tu a tam působí trošku neohrabaně. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Ip Chun, který ve filmu ztvárnil postavu mistra Leung Bika, je Ip Manovým skutečným synem. (n42)
  • Obchodník na trhu prodává gramofonovou desku s písní "Greensleeves", za jejíhož autora je mylně považován Jindřich VIII. Píseň je z pozdější doby a její autor je neznámý. (CSSML)
  • Akčního choreografa na filmu dělal Tony Leung Siu-Hung, v titulcích uvedený pod jménem Tony Leung Siu Hong. Hlavní poradce přes bojová umění byl Checkley Sin. (Rominator)

Reklama

Reklama