Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak už sám název napovídá, komedie se bude točit kolem zápletky jedné z nejvděčnějších – dvojnické. Dva mladíci, k nerozeznání si podobní, se rozhodnou, že se vymění. Když je ale jeden populární zpěvák a druhý automechanik, není pro ně začlenění se do nových „životních rolí“ vůbec jednoduché. Prožijí nejednu humornou situaci a způsobí zmatky… A jak to všechno začalo? Populární zpěvák Václav (V. Neckář) jede se svým přítelem na setkání s fanynkami, když v jednom vesnickém hostinci, kde se zastavil na oběd, potká svého dokonalého dvojníka – automechanika Josku (V. Neckář). A kdo by této podobnosti nechtěl využít? Zvláště pro unaveného a znuděného Vaška je to příležitost, jak si alespoň chvíli užívat anonymity. A tak se mladíci rozhodnou, že se vymění… (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Záměna osob bývá v komediích velmi vděčným tématem a divák se u toho slušně pobaví. Nijak zvlášť jsem se nebavila. Spíše se nudila a sledovala Neckářovo pobíhání někam. Stopáž mi při sledování přišla ještě delší než ve skutečnosti byla. Tenhle počin beru jen jako takovou malou zajímavost nebo odbočku. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Co to mělo být? Snaha o kopii francouzských komedií té doby plnou záměn a dvojníků? Humor tam opravdu nečekejte. Kdo má ale rád Vaška Neckáře a mezi ně se řadím i já, pro ně film přeci jen bude nějakou hodnotu mít. Dokonce tam zaní i pár songů. Jinak Vašek tu má obzvláště v některých sedmdesátkových kostýmech fakt řachu a dost se divím, že po něm tehdy slečny šílely... Samozřejmě nehodnotím pohybový aparát a zpěv, tam bych to i chápal :-). Bartošová, to byl panečku jiný level... Dávám za dvě hvězdy. * * ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ale já vopravdu nejsem Dubský !!" - "Já vím !! Jsi Enrico Caruso a já veverka Zrzečka !!" ;) Typická crazy komedie operující se záměnou osob stojí a padá s hlavním hrdinou, jehož však Antonín Moskalyk jako jediný světlý bod téhle duchaplnosti obsadil Vaškem Neckářem, který však při nejlepší vůli není schopen Hajného jalový příběh nablblý jak dlabaný necky utáhnout ani omylem.. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Trocha nostalgie z mládí. 1) 30letý Václav Neckář své roli herecky nic nedal. Navíc mu to ani nějak neslušelo. 26letý Jan Kanyza (Neckářův manager) se tu taky nepředvedl. 18letá Simona Stašová a rovněž 18letá Jana Paulová byly zato fanynky jedna báseň. A kdo chce pana herce, pro toho tu byl nezapomenutelný 53letý Václav Lohnický - fantastický, ať už hrál cokoli. 2) Děj je ovšem fádní, dialogy tuctové, herecké výkony nevýrazné, děsivé dobové oblečení a tak celkový dojem nic moc. Ale bylo to mé mládí... 3) Přesný koment: kingik***. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Hezký a přímočarý příběh s jednoduchou zápletkou, který jsem poprvé viděl až téměř 40 let od jeho natočení. I proto mě zaujaly mladičké fanynky tehdejší veliké umělecké hvězdy, Václava Neckáře, ve kterých lze dnes stěží poznat současné dámy a hvězdy divadelní scény i filmu - Simonu Stašovou a Janu Paulovou. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy postava Václava Neckáře tancuje, pouští si herec na musicboxu svou vlastní píseň. (M.B)
  • Jedna ze dvou postav, které ztvárnil Václav Neckář, se jmenuje Václav Dubský. Tedy stejně jako Neckářův otec, divadelník, který umělecké jméno přijal po vzoru staršího bratra, herce Eduarda Dubského. (D.Moore)
  • Ve filmu si svůj debut odbyla Simona Stašová. (M.B)

Reklama

Reklama