Reklama

Reklama

Kličkující rychlá auta, šílení taxikáři a osm miliónů potrhlých chodců patří ke každodenní práci Wileeho (Joseph Gordon-Levitt), jednoho z nejlepších poslíčků na kole v New Yorku. Vyžaduje to zvláštní povahu, jezdit na speciálním lehkém jednorychlostním kole bez brzd. Takoví jezdci musí být výbornými cyklisty, ale stejně tak jsou to sebevražední cvoci, kteří riskují, že se rozmáznou na zemi kdykoliv vyrazí do provozu. Ale chlapík, který je zvyklý hodně riskovat, tentokrát zažije daleko víc než kdy dřív. Rutinní zakázka se změní v závod o život ulicemi Manhattanu. Když Wilee vyzvedne poslední expresní zásilku toho dne, zjistí, že věci nejsou jako obvykle. Tentokrát se ho někdo doopravdy snaží zabít. (HBO GO)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (541)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Expresní zásilka je expresně akční thriller. Všechno se děje v rychlém sledu, celý ten film je nápaditý, efektivní a originální. Do toho mi přijde, že Joseph Gordon-Levitt teď hraje snad v každém zajímavějším kousku a momentálně je na mém pomyslném žebříčku nejčastěji vídaných herců. Každopádně i tady mi ten sympaťák udělal velkou radost. Celý film je podle mě na tři hvězdičky, taková klasika. Pokud si zvyknete na to, že tady není důležitý příběh, ale právě způsob, jakým je film natočen, budete se bavit. A mě to těch 91 minut stačilo bohatě. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak producentům to tentokráte nevyšlo, divákům se ale Koepp trefit do vkusu mohl. Každý kdo nemá přehazovačku jen na hlavě, si může užít nenáročnou jednohubku, která se do análů akční/drama zcela jistě nezapíše, ale svou hravou pitomostí minimálně zaujme. Za vše zlé i dobré může právě David Koepp, ostřílený scénárista (Jurský park, Mission: Impossible, Spider-Man nebo Úkryt) a příležitostný režisér (Ozvěny mrtvých, Tajemné okno). Sledujeme cyklo-messengera s horkou zásilkou v batohu na zádech, kterak se dostává z místa A do místa B a ještě mu připínáčky do cesty házejí zkorumpovaní policajti nebo nepřející kolegové. Nemáme tu sice před sebou film s vypiplaností Telefonní budky, ale hra s dějem a obrazem tu zastává docela podstatnou roli. Dostaneme tak zpomalené ilustrace messengerova kalkulování, kteroupak cestou to bude nejméně bolet, scény z pohledu vícero postav, kdy se pak ještě víc poukáže na detaily, které tuhle pohádku ženou do vyšších pater. Samozřejmě nemůžeme myslet na to, proč dívka v úzkých svěří tak důležité lejstro subtilnímu klučinovi na kole, proč tuhle nemoderní službu využívá mafie, nebo proč je výbušný policajt vlastně tak nedůsledný. Ještě, že tu hlavní hrdina nevytahuje pomocí svého milovaného kola nějaké sedmileté dítě z hluboké propasti..!! ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Film, který je fakt dobře natočený, ty kamerové hrátky jsem si užívala, plno režijních nápadů, rychlé tempo, u kterého se tak divák nestihne nudit. Ale ten scénář, to je něco příšerného a já to nedokázala překousnout, tady skutečně nešlo říct mozku, ať vypne a jen si užívá akci. Celé je to strašně špatně napsané, a když už postavy sesedly z kola, tak nedokázaly vyřknout jedinou větu, u které by se divák nemusel zašklebit. V závěru už jsem měla jen pocit, že si teď ze mě někdo pořádně vystřelil. A filmu nepomohla ani má velká slabost pro Josepha Gordon-Levitta. Pro mě velmi špatný film. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Rychle a zběsile pro cyklisty s velmi svižnými a občas vtipnými honičkami, jedním nezničitelným poslíčkem, psychotickým poldou a trochu přihlouplou záminkou, která všechny ty šílené jízdy rozpoutala - ale, komu by na tom záleželo? Film si hraje s časovými rovinami i s rychlými náhledy, jak můžou jednotlivé jízdy skončit. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Formálně snaživé a Shannon není nejhorší záporák, ale hlavně ve finále tomu chybí drajv, po akční stránce to mohla být mnohem větší divočina a hlavně od filmu, který natočil vyhlášený hollywoodský scénárista podle vlastního scénáře, bych čekal podstatně zajímavější scénář. Zaokrouhlím to nahoru, protože mám rád filmy odehrávající se v (skoro) reálném čase a v městských ulicích. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Wilee (Joseph Gordon-Levitt) v 77. minutě jezdí na přestříkaném trialovém kole značky Inspired Skye Bike, tedy na stejném, na kterém jezdí kaskadér zastupující Levitta, světově uznávaný trialový mág Danny MacAskill. (widlisch)
  • Sám režisér si strihol malú roličku na konci filmu, konkrétne poslíčka, ktorý nakladá krabice na vozík. (DEGESH)
  • Kolo, na kterém Wilee (Joseph Gordon-Levitt) jezdí, je model Affinity Metropolitan. V době uvedení filmu výrobce prodal speciální edici kola obsahující i sadu filmových samolepek. Autorská firma se zavázala, že divákům nabídne stejný frame set v bílé barvě s stejnými polepy jako měl Wilee, a to za pouhých 475 amerických dolarů. (Adrai)

Související novinky

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

10.01.2013

Joseph Gordon-Levitt sice letos neuspěl s Expresní zásilkou (přinejmenším komerčně), ale Looper a hlavně Temný rytíř povstal byly velké hity. Není divu, že se jej mnozí snaží získat do svých projektů… (více)

Reklama

Reklama