Reklama

Reklama

George Harrison: Living in the Material World

  • USA George Harrison: Living in the Material World (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument George Harrison: Living in the Material World mapuje život jednoho z nejslavnějších muzikantů všech dob. Přibližuje jeho dětství v Liverpoolu, éru Beatles, sólovou kariéru i soukromý život. Scorsese zachycuje George Harrisona nejen jako úspěšného hudebníka, ale i jako věčného hledače rovnováhy mezi světem materiálním a duchovním. Ve filmu se objevují dosud nepublikované fotografie, videozáznamy, nahrávky a rozhovory nejen se samotným Harrisonem, ale i s jeho manželkou Olivií Harrisonovou, Ericem Claptonem, Terry Gilliamem, Ericem Idlem, Georgem Martinem, Paulem McCartneym, Yoko Ono, Tomem Pettym, Ringo Starrem a Jackiem Stewartem. Všichni mluví otevřeně o Harrisonově výjimečném talentu, ale i o jeho vnitřních rozporech, prudké povaze, experimentech s drogami a náklonnosti vůči ženám. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Dokument mě strhnul. V půlce prvního dílu jsem skočila šipku do Georgeovy emocionality a bylo to pro mě svěží, příjemné prostředí, kterým jsem se nechala unášet. Po skončení prvního dílu jsem se hned těšila na další. Druhý díl je svým způsobem zajímavější, jak se dotýká Georgeova duchovního vývoje a jeho vztahu k transcendentálnu. Přináší i pár myšlenek, u kterých se zastavím příště, až se na to podívám znovu. Nádherný dokument, kde má každá minuta své místo, přesně s rozmyslem vystavěný - jakoby hlušší místa dělají půdu pro to, co přijde potom, dynamický a gradující. Pro mě setkání s podstatou ušlechtilého člověka, které mi zapadlo do vánoční atmosféry. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Vyčerpávající dokument o asi nejnenápadnějším Beatlovi, ale o to zajímavějším. George, kapelní katalyzátor třecích ploch svých dvou šéfů Johna a Paula. Osobnost, co s objevením východního náboženství začal hledat sám sebe. Tichý, plachý, milý, zamračený, prchlivý, nevyzpytatelný. Ale hlavně skvělý hudebník, inovátor, výtečný kytarista a ten, kdo složil "My Guitar Gently Weeps", jednu z nejlepších pecek The Beatles. Nenechte se odradit "vražednou" délkou (inu Scorcese, ten krátký filmy neumí), život Harrisona byl natolik zajímavý, že i ve stopáži na ploše 208 minut nemá šanci nudit. A možná že těch minut bylo nakonec i tak málo. Takhle má vypadat pocta jednomu výjimečnému hudebníkovi. ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

HBO nám film rozdělilo na 2 díly, takže hodnotím part 1. Pár docela zajímavých rozhovorů a mnou nikdy neviděné archivní záběry byly fain, ale tak nějak z toho nesálalo nějaké hudební nadšení, jaké by u dokumentu takového významu mělo být._Po zhlédnutí i druhé části jsem spokojenější. Důstojná pocta parádnímu hudebníkovi. 7.5/10 ()

Sgt.Pepper 

všechny recenze uživatele

My sweet George, my George, my George..I really want to see..I really want to be with you..I really wan to see you George, but it takes so long, my George..my sweet George, my George, my George..I really want to know you..I really want to go with you..I really want to show you George, that it won't take long, my George..my sweet George.. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Takzvaný "tichý Beatle", který měl paradoxně v podstatě nejvíc co říct, na rozdíl od Lennona, který se často zbytečně utápěl ve velkých gestech. Pietně i realisticky pojatý příběh o hudební legendě, ve kterém skutečně není místo o skandálu kolem My Sweet Lord, protože ačkoliv rozhodnutí soudu nikdo nezpochybňuje, představa, že někdo jako Harrison skládá plagiáty, je jak z jiné planety. 90%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Harrisonova vdova Olivie o filmu prohlásila: "Skoro vlastně nechci, aby lidé ten film viděli. Je to jako ukazovat všem svá nejosobnější místa." (Morien)
  • Koproduktorkou filmu byla druhá Harrisonova žena Olivie. Ta dodala tvůrcům mnoho dosud nespatřených fotografií ze svých rodinných alb. (Terva)

Reklama

Reklama