Reklama

Reklama

Alien vs. Predator: Redemption

(amatérský film)
  • USA AVP Redemption
Krátkometrážní / Akční / Sci-Fi
2010, 22 min

Obsahy(1)

Tento krátký amatérský film vznikl pod vedením Alexe A. Popova. Vzniknout měl prý za dva roky s rozpočtem 500 $.
Z predátora, kterého převážejí lidé na lodi, se vyklube zmutovaný vetřelec a pomalu likviduje posádku. Na scénu přichází vyslaný predátorský bojovník. Ten se dostává na loď, aby zlikvidoval všechnu havěť. (beran-ek)

Recenze (91)

Chipsonator 

všechny recenze uživatele

Parádní fan dílko z universia Aliens vs Predator. Alex Popov ukázal že když se chce tak všechno jde. Za pouhých 500 dolarů se mu podařilo natočit parádní řežbu mezi mýma dvěma nejoblíbenějšíma vrahy. Pravda triky nejsou bůhvíjaké ale i tak se my to líbilo a říkám že kdyby to bylo delší a šlo by to do kina tak bych na to šel. 83% PS: Pátou hvězdu dávám za to že i s tak malým rozpočtem se mu to podařilo natočit na takové úrovni. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Fanouškovský zápal pro věc se nezapře. Popov má desítky scének ve svém kraťasu natolik vymazlených, až z toho jde zrak kolem. Škoda, že počítačová animace občas přehnaně bije do očí, ale v tomto případě se dá otázka nedostatečných financí pochopit. Autorovi jen přeji, aby si ho všimlo 20th Century Fox a - podobně jako to dělá spousta jiných filmových či počítačových velikánů - jej vzalo pod svá ochranná křídla. Vzpomeňme na Valve a hru Portal anebo Blomkampa a District 9. Za pár let bychom tu měli trikovou řezničinu ze světa AvP, které by původní dva filmy nesahaly ani po kotníky... ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nic víc než začátek, bitku a konec nečekejte. A přesto tvůrci příjemně připomenou magický svět vesmírných monster, kde člověk tak nějak jen přicmrndává, i když v comicsových příbězích mnohdy i sám rozhoduje. Původní hudba, převzaté motivy, prostředí, scéna. Zejména pro vetřelce mám slabost, proto jsem s radostí sledoval vypilovaný vetřelčí svět s královnou navrch jako třešinkou... Dnešní divák se namlsal špičkových nákladných efektů, které se ale stále častěji stávají cílem, nikoliv prostředkem. Ukázkovým příkladem je srovnání řady současných animovaných comicsů - Superman, Batman, Spawn ad. - s verzemi hranými. Mně se tohle prostě líbilo! ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Jako pohled na počítačovou hru s atmosférou vcelku dokonalé, ale ten fešák s dredy je ve filmu jako v hlavní roli velice často a veškeré tabu a tajemno kolem predátorů je tím pádem pryč. Kouzlo neznámého a nebezpečného už nefunguje. Jako celovečerní film by to byla už jen parodie a výsměch původních pokračováních. Hodnotím pouze toto dílo jako celek. 70% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Bravo!Parta nadšenců vzala 500 dolarů a 2 dlouhé roky si hrála po garážích a sklepech na filmaře,při čemž stvořili úžásnou bitku,dvou nejlepších vesmírných monster.Hodnotit efekty nemá nejmenší smysl,ty jsou jako z počítačové hry v roce 1997,ale atmosféra,hudba i děj jsou tak bravůrně režisérsky zmáknuté,že si na ně lehce zvyknete.Plných 18 minut čistého děje sem se prímově bavil a Axel Popov si zaslouží veliké uznání a poděkování od fanoušků.Pokud by se mělo točit 3 pokračovaní,režii bych svěřil jedině jemu.Jako filmař nadšenec a amáter gratuluji a lehce závidím :-) 85%. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Cameo mariňáka si zahrál samotný režisér A. Popov. (Epistemolog)
  • Celkový rozpočet filmu byl pouhých 500 amerických dolarů. (AngelusCZ)

Reklama

Reklama