Reklama

Reklama

Alien vs. Predator: Redemption

(amatérský film)
  • USA AVP Redemption
Krátkometrážní / Akční / Sci-Fi
2010, 22 min

Obsahy(1)

Tento krátký amatérský film vznikl pod vedením Alexe A. Popova. Vzniknout měl prý za dva roky s rozpočtem 500 $.
Z predátora, kterého převážejí lidé na lodi, se vyklube zmutovaný vetřelec a pomalu likviduje posádku. Na scénu přichází vyslaný predátorský bojovník. Ten se dostává na loď, aby zlikvidoval všechnu havěť. (beran-ek)

Recenze (91)

Rawar 

všechny recenze uživatele

...jestli do toho vrazili opravdu jenom pětibábu, tak klobouk dolů. Určitě nehodlám hodnotit věrnost vetřelců nebo predátora, ale mohlo to být celé malinko méně předvídatelné. Parádně vyvážená hudba která evokuje jak Vetřelce tak Predátora byla naopak zvládnuta bezchybně. Atmosféru to má a když neřešíte vizuál, dá se to v pohodě přežít a ani nebudete mít pocit, že jste ztratili 20minut života ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Pokud to vezmu zcela koncepčně, je to na velmi vysoké úrovni. Když si uvědomíte, že to stálo 500 $......Zajímalo by mě, jak by si Popov poradil s takovým rozpočtem 100 000 000 $. Dejte mu někdo tenhle rozpočet a veškerý patlalové po Predator 2 se můžou jít oběsit. Pěkně jeden vedle druhýho. Jestli by se úplně nezbláznil, jak se to kolikrát filmařům stane, když dostanou ranec, mohlo by to vypadat hodně zajímavě. Tohle je rozhodně jeden z nejlepších krátkometrážů. ()

Reklama

Venous666 

všechny recenze uživatele

To Alex A.P. platil svému týmu gumovými medvídky, že se ,,prej,, vešel do 500 babek... :-D Neuvěřitelné, predator nasadil tempo a s tím jel až do konce. Sekal hlava nehlava a nezastavoval se před ničím jak je jeho stylem . Je sice pravda, že ty efekty byly někdy laciné, ale pořád mě to uspokojilo více než celé AvP 2. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

No, s těmito triky by "Redemption" do kina jít nemohlo. Nicméně, nepotřebuji všechno doslovně, něco fantazie promine. Tenhle fan-film je docela solidně natočený a nápaditě používá snad všechny atributy vetřelce i predatora stokrát líp, než všechna velkorozpočtová pokračování za posledních jářku 20 let (tedy zahrnuji do toho už i 3. vetřelce a veškeré vs.). ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Alex Popov se rozhodl natočit snímek, který sice spojuje některé příběhy ze série Vetřelců a Predátorů, ale především je to snímek, který si žije svým vlastním životem. Škoda, že prostředků k natáčení bylo málo a tak je příběh lodi Sulaco " jen " dvacet dva minut dlouhý ( krátký ) a rozdělený na tři části. ..........ČÁST 1 - Lidé z vesmírné lodi Sulaco se dostanou k mrtvole Predátora, ze které se záhy vylíhne Vetřelec. Náš příběh začíná ve slunečním systému Solar v sektoru R-42-D77 o 38 hodin později. Vidíme, jak Predátoří lovec dostává souřadnice vesmírné lodi Sulaco, instrukce o výskytu Vetřelce a jeho přípravu na lov. Je tu k vidění i spousta jeho zbraní a některé ještě ve filmech nebyly použity. Jsou to pro nás novinky. ..........ČÁST 2 - Zde je vidět průnik Predátora do kosmické lodi Sulaco a jeho první kontakt z Vetřelci. Jsou to velice povedené souboje. Do akce se dostane i náš známí Vrhač sítí. ..........ČÁST 3 - Do soubojů se přidá i Vetřelec vylíhnutý z Predátora z první části a na scéně se objevuje i člověk. Predátor mezi tím použije spoustu svých zbraní, mezi nimi je i jakýsi štít na pravé ruce, kterým odráží střely z automatické zbraně. Slovo dostane i Vetřelčí královna, kolem které se pak odehrává finální souboj. ..........REDEMPTION - Predátory si zde zahráli SCOTT LESLIE, SCOTT REED a RYAN SARGENT. Mariňáka číslo 2 si zahrál osobně režisér snímku ALEX POPOV. Uslyšíme tady hudbu ze všech filmů, co byly na toto téma natočeny plus malou perličku - je zde slyšet skladba z filmu Mimic. Uvidíme i spoustu nářadí a věcí z různým příběhů o Vetřelcích i Predátorech. ..........1 - Hudba a vylíhnutí vajíčka z Vetřelce od Ridleye Scotta. ..........2 - V krátkém záběru jsou vidět i žluté obří nakladače, které použila Ellen Ripleyová ve filmu Vetřelci 2. ..........3 - Vetřelci zde nachystají past na Predátora v systému chodeb, podobných ve filmu Vetřelec 3. ..........4 - Je tu laboratoř a líhně vetřelčích " pavouků " podobné těm z filmu Vetřelec : Vzkříšení. ..........5 - Souboj Predátora z Vetřelčí královnou je odkaz na film Vetřelec vs. Predátor 1. ..........6 - A v neposlední řadě je tu i vylíhnutý Predalien, který řádí ve filmu Vetřelci vs. Predátor 2. Toto je sice krátký příběh, ale je neméně impozantní jak jeho předlohy. Zde k nahlédnutí - ČÁST 1 - http://www.youtube.com/watch?v=J0nLUYFc0H4 ČÁST 2 - http://www.youtube.com/watch?v=hPuinM90FAI&feature=related ČÁS 3 - http://www.youtube.com/watch?v=CuAmewvf3wY&feature=related ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Celkový rozpočet filmu byl pouhých 500 amerických dolarů. (AngelusCZ)
  • Cameo mariňáka si zahrál samotný režisér A. Popov. (Epistemolog)

Reklama

Reklama