Reklama

Reklama

Mendez je charizmatický riaditeľ malého cirkusu. Jedného večera navštívi lunapark. Tam sa stretáva s Willom, ktorý je nešťastný a zatrpknutý. Will sa po stretnutí s Mendezom rozhodne z lunaparku utiecť a pridať sa k Cirkusu Motýľ. (TV Lux)

Recenze (120)

osslik 

všechny recenze uživatele

Tenhle dvacetiminutový "kraťas ", motýlek proletěl náhodně kolem a vletěl do mých TOP 10... Velkofilm"Butterfly Circus" by asi nebyl problém, ale : "Ti, kteří mají co říct mluví krátce ….“ Tento film mě říká : mám naději, i když momentálně za nic nestojím a jsem k ničemu. Stačí že uvidím šéfa cirkusu proměn a půjdu za ním. Pak najdu i sám sebe a podle možností se angažuju v roli, kterou pro mě na míru vytvořil on, jedinný dokonalý principál... ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní citová ždímačka, která mě rozplakala. Nejhorší je, že takových lidí, kteří se smějí cizímu neštěstí, je na světě opravdu hodně. Nick Vujicic, který se opravdu narodil bez končetin, v tomto filmu hraje atrakci v cirkusu, kde si ho nikdo neváží a vystavují ho posměchu. Nakonec Willa objeví principál cirkusu Butterfly a vezme ho pod svá křídla..Dává tím tak Willovi šanci na mnohem lepší a radostnější život. Nickův příběh je hrozně smutný, ale on přesto žije naplno a má elánu na rozdávání, dokonce je motivační řečník. To si zaslouží opravdové uznání. ()

Reklama

TonyHawk94 

všechny recenze uživatele

Pekný krátky film s úžasnou muzikou a zaujímavou "storkou". Pôvodne som si ho chcel pozrieť ani neviem z akého dôvodu vlastne, ale napokon som rád, že som ho videl. "Citové vydieranie" je tomuto filmu podľa mňa neprávom vytýkané, skôr z neho totiž vnímam pozitívne pocity a dojmy, lebo reálne to bolo (aj) o nájdení zmyslu a vôle bojovať a žiť, aj keď s hendikepom. Postava vedúceho cirkusu TOP! ()

dajenka009 

všechny recenze uživatele

Taktéž cirkusové prostředí nemusím, ale tohle mě nadchlo hned od prvopočátku. Obraz dvou světů lidí. Ten první si z Willa udělal atrakci a nedokázal jej přijmout takového jaký je. Nezažil jistě ani kouska citu. A ten druhý naopak přijal fakt, že Will je handicapovaný a všichni věřili, že také objeví své vnitřní Já, které bude moci světu dokázat, že není jen bytost bez končetin. Je to krásné 20 minutové motivační video.. Od Nicka Vujicice jsem shlédla mnoho videí, které člověku vždy dodají kousek síly a energie do života. Člověk si pak mnoho uvědomí :) Přikládám píseň "Something more" od Nicka Vujicice s českými titulkami - http://www.youtube.com/watch?v=3XqypfUZp1Y ()

consuela1 

všechny recenze uživatele

Krása vtěsnaná do dvaceti minut, které jsou nezapomenutelné do konce života. Jímavé potvrzení mé vlastní profesní zkušenosti: handicap nestaví hranice, a pokud ano, dají se překonat, i kdyby měly sebeostnatější dráty. Samostatnou zmínku si zaslouží Mr. Mendez- a to nejen za vysoce přitažlivý zevnějšek... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Filmový štáb včetně herců a komparzu čítal 150 osob. (heyda)
  • The Butterfly Circus vyhral v kategórii Najlepší krátky film na festivale Feel Good v Hollywoode (2010). Nick Vujicic (skutočný predstaviteľ Willa) dostal ocenenie za Najlepší herecký výkon v krátkom filme. (MikaelSVK)
  • Krátkometrážny film videlo viac než 10 miliónov ľudí na celom svete, čo odštartovalo prípravu jeho celovečernej verzie. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama