Reklama

Reklama

Mendez je charizmatický riaditeľ malého cirkusu. Jedného večera navštívi lunapark. Tam sa stretáva s Willom, ktorý je nešťastný a zatrpknutý. Will sa po stretnutí s Mendezom rozhodne z lunaparku utiecť a pridať sa k Cirkusu Motýľ. (TV Lux)

Recenze (120)

kajda.l

všechny recenze uživatele

Definice amerického snu po duchovní stránce? Působí to tak. Spousta lidí zde píše, že svět je plný lidí, kteří se postiženým a jinak odlišným lidem posmívají, ano je to hnusné, ale zároveň nevím, proč bych měl tyto lidi litovat či se jimi nechat dojímat. Plakal jsem, ale jinak než tvůrci zamýšleli. Slabé tři za kouzelnou atmosféru starého cirkusu. Pokrytecký a zbytečný film. Na motivační video pana Vujicice se ovšem rád mrknu. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Magnificent je trochu přehnané slovo. Nick Vujicic si jako reálná bytost zaslouží uznání za to, že dokáže takto žít a ještě z toho prosperovat. Film ukazuje vlastně to, čím si zřejmě prošel nebo by si tím se svým handicapem určitě mohl projít, v trochu jiném, historickém podání, které je sice krásné, emotivní a velmi motivující pro ostatní, ale zase bych to tak nepřeceňoval. Tady nejde moc o nějaký kraťas, jeho kvality apod, ale spíše o myšlenku, nad kterou je třeba se zamyslet, a proto je velmi těžké to nějak hodnotit. ()

Reklama

figliar 

všechny recenze uživatele

Videl som veľa motivačných videí, kde Nick Vujicic dáva ľuďom silu, nádej na lepší život. Ale tento krátky film je niečím výnimočný. Dokazuje, že sila ľudskej vôle je dôležitá a nikdy nemáme hovoriť nikdy. Vždy je niekto, kto je na tom určite horšie ako my, preto to nemôžeme vzdať a treba sa so životom poriadne popasovať. Nick má môj rešpekt, aj keď viem, že toto dielko je čisto komerčná záležitosť. Ale tak, čo v dnešnej dobe nie je. ()

Copysan 

všechny recenze uživatele

Tenhle 20ti minutový snímek pro mě byl největším filmovým překvapením. Viděl jsem spousty filmů, u kterých brečeli i větší chlapy než jsem já (např. Zelená míle nebo Vykoupení z věznice Shawshank), ale u žádného z nich jsem nebrečel. Ale v těchto 20ti minutách bylo tolik emocí, že mu může závidět většina dvouhodinových dojáků. Tentokrát při titulkách ani moje oko nezůstalo suché. Nádhera, všem doporučuji ()

Ká$aM.D 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně emotivní snímek, který ke konci přinutí člověka se od srdce usmát. Vím, že v životě je to leckdy horší, ale tento krátký film dává naději řadám takto postižených lidí a ukazuje jim, že člověk se nemá vzdávat a měl by mít chuť do života a ta odhodlanost by měla být o to větší, čím na ně byla příroda krutější. Filmy tohoto typu mám rád a vždy mě donutí se hluboce zamyslet. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • The Butterfly Circus vyhral v kategórii Najlepší krátky film na festivale Feel Good v Hollywoode (2010). Nick Vujicic (skutočný predstaviteľ Willa) dostal ocenenie za Najlepší herecký výkon v krátkom filme. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo 12 dní. (heyda)
  • Krátkometrážny film videlo viac než 10 miliónov ľudí na celom svete, čo odštartovalo prípravu jeho celovečernej verzie. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno