Reklama

Reklama

Lysá hora

(TV film)

Obsahy(1)

Lysá hora - to je výlet na nejvyšší kopec Moravskoslezských Beskyd, to je vyznání těch, co na kopci prožili kus svého života: meteorologa, pracovníka Horské služby, obsluhy lyžařského vleku, biologa a ochránkyně přírody, lyžařů, kuchaře a fotografa v jedné osobě a především turistů, "lysařů", kteří sem chodí za východem slunce, za nádhernými výhledy a posezením s přáteli v boudě Šantánu. Lysá hora - to je jejich ahoj a podání ruky, které stvrzuje společný cíl. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Také jsem se nahoru jednou vyškrábal, je to opravdu hezký kout naší země. Ale dokument byl v podstatě jen vzpomínkami starších lidí, jež svůj život spojili s horou. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Není to moc informační dokument, spíše takové vykládání s lysařema, kteří chodí pravidelně na Lysou. V čase natáčení dokumentu stojí ještě dvě staré chaty, které už tam dnes nejsou a i díky nim to má výbornou nostalgickou a klidnou atmosféru na rozdíl od trošku komerčnímu a populárnímu dnešku. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Celý dokument není faktický a poučný, spíš vzpomínkový. Je tam vidět Šantán a záběry jak tam nestojí Maraton a nová Bezručka, což každému kdo ještě pamatuje tyhle budovy vrátí nostalgickou slzičku. K tomu ještě naše oblíbená Danuše Bartošová z CHKO jako třešnička na dortu. Celkově tedy za 3* ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Kdo tam nevylezl, nepochopí. Pro mě jako člověka z Ostravy, Moraváka, je Lysá hora fenomén. Vylezl jsem na ni mnohokrát, naposledy loni a letos se chystám zase. Je to krásná hora v krásných Beskydech, Ivančena, historie, výhledy... Dokument je vyloženě složen ze vzpomínek pamětníků, horalů a dalších a jejich archivních materiálů, o Lysé hoře jako takové se bohužel nedozvíme nic. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Asi bych uvítal více dat a informací o Lysé hoře. Dokdy se tam lyžovalo, proč se přestalo, praktické informace atd. Ale i tak se mi dokument líbil. Čišela z něj taková subjektivní pohoda a pozitivní přístup všech představitelů. Člověk má chuť po shlédnutí takového filmu nazout boty a někam vyrazit :) A to je dobře. "Motivační" dokumenty jsou třeba :) Pokud někdo neviděl, tak podobnému tématu se věnoval jeden z dílů pořadu Náš venkov (6.2.2010) - http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/406235100041005-nas-venkov/ ()

fujarik 

všechny recenze uživatele

Na Lysou horu chodím pravidelně a tento dokumentární snímek mě zklamal. Krom pár pěkných záběrů okolní krajiny nenabízí nic nového. Je hezké, že někdo udělal 5 000 výšlapů, jiný 3 000 a další 1 900, ale to přece nemusím poslouchat celý film! Jestli čekáte, že se v tomto dokumentu dozvíte nějaké zásadní informace z historie hory či přírodní zajímavosti, budete zklámani stejně jako já. Dokument v podstatě o ničem, co divákovi něco přinese. ()

Reklama

Reklama