Reklama

Reklama

Univerzální voják 4: Odplata

  • Česko Univerzální voják: Den odplaty (více)
Trailer 1

VOD (1)

John je bývalý voják a žije poklidným životem se svou rodinou. Jednoho dne je však přepaden a jeho rodina nemilosrdně postřílena, sám je těžce raněn. Jediné, co mu zůstane ve vzpomínkách, je, že vrahem je jeho kolega z armády Luc Deveraux. Po několika měsících se John zotaví a jeho jediným hnacím motorem je pomsta. Vše kolem Johna je však velice divné a nepochopitelné. Jakási dívka jménem Sarah tvrdí, že spolu mají poměr, ale John si nic nepamatuje. Postupně si však nějaké okolnosti vybavuje. Vše je ale docela jinak... Kdysi byl vládou vybudován projekt „univerzální voják“, v němž byli všichni účastníci speciálně vylepšeni. Tento projekt se však vymkl kontrole a samotní poloroboti se rozprchli mezi normální lidi. Po nějaké době se Andrew Scott pod vedením Luca Deverauxe snaží shromáždit všechny z programu a zřídit si svou vlastní komunitu. John se postupně dozvídá věci, které nechce slyšet, a v opuštěné chatrči nalezne své „dvojče“, které zabije. Po všemožných útrapách se konečně John dostane do tábora, kde se shromažďují  všichni vojáci z projektu... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (209)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Co jsem to viděl? o.O Místama jsem se beze srandy ztrácel v tom, kdo je dobrej a kdo je zlej. Místama jsem byl v šoku z toho, že s Univerzálním vojákem to má společnýho pramálo. Nejvíc jsem ale přemýšlel nad Scottovým tílkem, který mělo nejdřív krev i vepředu na prsou, pak mělo potok na zádech, aby nakonec bylo červený vlastně celý. Ale jinak von ten film, tohle pokračování mýho kultu z dětství, ono to mělo i celkem nápad, akce sice poskrovnu, ale zato se jí člověk aspoň nepřesytil, mělo to i tu katarzi a pointu. A já přitom čekal takovou sračku. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se všem, kterým se to líbilo. Pro mě byla tohle hrozná kravina. Děj obludně kravský a jediné co mě odradilo od odpadu! byla skvělá bitva Adkinse proti Arlovskimu v obchodě. O tom jak dokázal pěstí rozbít bowlingovou kouli se mě bude ještě hodně dlouho zdát. Zhodnocení celé série: UV1: 65%, UV2: 20%, UV3: 35%, UV4: 15% ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Z prapůvodního ( a zaručeně nejlepšího ) prvního dílu se dějová linka totálně překopala a ačkoliv i zde i v díle předchozím narážíme na starého známé páky Luc Deveraux ( Van Damme ) a Andrew Scott ( Lundgren ), nemají už pro tuto ,,sérii´´ takovou hodnotu. Scott je jen jeden z mnoha vojáků, Deveraux je přece jen alespoň kápo těch ,,špatnejch´´, i tak se ve filmu objevují jen zřídka. Je tu ale neméně úspěšný killer, Scott Adkins, který sice v mraky jiných svých bijácích předvádí daleko preciznější kousky, každopádně je zde hodně nařvanej a nekompromisní. Dějově jsem tápal až téměř do samého konce, nakonec jsem byl spokojenej. Čekal jsem daleko horší. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Naprosto odzbrojující transformace céčkového paskvilu do halucinogenního, psychedelického a velmi pevně režijně uchopeného tvaru. Hyams se po nezvládnuté trojce rozhodl trochu vybočit z řady a pohrát si s konceptem brakového akčního filmu a po tunách břeček, které nám každoročně tento subžánr nabízí, se jej rozhodl ozvláštnit. Výsledek si hodně pomáhá audiovizuální stránkou - hlavně neustávající temnou ambientní hudbou či dynamickým snímáním obrazu (to ani nemluvím o perfektně využitých POV záběrech). Některé stylistické prvky dokonce názorně připomenou postupy Gaspara Noe nebo Davida Lynche, a to už je co říct. Sice jde pořád o přímočarou slátaninu bez hlavy a paty, ale netradiční souhra všech prvků dělá tuhle předvídatelnou bojovku něčím víc, než jen (pod)průměrným žánrovým počinem. Za zmínku také stojí velmi naturalisticky ztvárněné souboje s perfektní choreografií. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Po trojce, která byla velikým překvapením, přichází díl, který naprosto devastuje všechny zákony o univerzálním vojákovi. Začnu tím příjemnějším. JCVD a Dolph ve svých malých rolích vynikli o to více. Měli charisma a dokázali hlavní hvězdě, Scottu Adkinsovi, pořádně zahulit. Ten je podle mě jednou z největších ikon akčního žánru v současnosti. Tady to jen potvrdil. Akční scény, hlavně ty bojové, jsou výborné. Nejlepší ta z obchodu se sportovním náčiním proti Arlovskému. Co ale naprosto páchne sračkama, je celý příběh. Pane bože, kdo takovou psychárnu vymyslel. Nemělo to ani hlavu, ani patu. Nebýt samotných herců, stojí to za hovno. A to doslova. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (19)

  • Keď John (Scott Adkins) sedí v chatke, má ranu na krku a krv mu steká po hrudníku až mu zakrvaví biele tielko, ale keď sa postaví, aby podal dievčaťu kľúče, tak je jeho tielko spredu čisté. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy John (Scott Adkins) přijíždí svým Fordem Explorer za mrtvým kamarádem, má ulomený znak na přední masce vozu. V následující scéně, kdy odjíždí, má znak v pořádku. (JohnSmith)

Reklama

Reklama