Reklama

Reklama

Vincent trpí Tourettovým syndromem. Po matčině smrti ho jeho otec dá do ústavu, odtud se však Vincentovi s dalšími dvěma pacienty podaří uniknout. Musí splnit poslední přání své matky - vysypat její popel do moře v Itálii…
Vincentova matka zemřela, ovšem na smrtelné posteli vyslovila své poslední přání - naposledy vidět moře. Jenže, jak se má Vincent dostat k moři, když trpí Tourettovým syndromem a jeho otec ho nechal zavřít do psychiatrické léčebny? Naštěstí je tu anorektička Marie a Vincentův spolubydlící Alex, trpící obsesí. Společně utečou z léčebny a v otlučeném autě se vydají do Itálie. Jenže Vincentův otec a jejich terapeutka Dr. Roseová jsou jim v patách, naštěstí se neustále hádají, a tak sami vypadají jako pacienti kliniky. Začíná důležitá dobrodružná cesta a jisté je jen to, že na jejím konci nikdo ze zůčastněných nezůstane takový, jaký byl... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Podívejme co za poklady se schovávájí v Německu! Vincent má vícero problémů. Otec nafoukaný politik před volbami, maminka se alkoholem tlumíla tak dlouho az se jí to definitivně povedlo. No a Vincent sám má touaretův syndrom, aby toho nebylo málo. K tomu Vincenta jeho fašounskej politickej otec zavřel do ústavu. Ale i tam jde najít parťáky na cestu! A ta cesta stojí za to!!! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Člověk by při projíždění televizních kanálů tohoto plachého Vincenta (kterého byste si ze začátku snadno spletli s Ondřejem Sokolem) lehce přehlédl, ale hned od začátku dokáže dost pobavit (i když by Tourettův syndrom neměl být k smíchu) a pevně přikovat k obrazovce a i když je to nakonec spíše drama, dokoukáte ho do konce. Velké překvapení z Německa. Ááááá, pochcaný rucééé! :D ()

Reklama

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Ty tam onanuješ? Hele, to musí bejt domluvený." ... Tourett, anorektička, neurotik. Tak tihle tři se vážně hledali až se našli. V jejich společnosti jsem se fajn odreagovala a ten výhled z vrcholu byl skutečně přenádherný. Kdepak léky, doteky jsou mnohem účinější. Němci mě poslední dobou jen příjemně překvapují. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Neřekla bych, že cítím přímo euforii - přesto ... jako bych najednou mohla volně dýchat. Možná zažijete něco podobného - pokud se necháte zlákat a absolvujete spolu s Vincentem cestu k moři. Možná se alespoň na chvíli zbavíte přebytečné zátěže - a třeba vás napadne taková ... skoro až hříšná myšlenka, že život se všemi svými křižovatkami, nadjezdy, podjezdy, tunely a serpentinami nemusí být nutně nepřiměřeně složitý. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Traja dospelí ľudia, ale tak trochu deti, každý so svojím problémom. Spočiatku divné situácie, divní ľudia, chrapúňsky otec, ale postupne sa to vyjasňuje, postavy dostávajú nové rozmery. V každom človeku sa nájde aj niečo dobré a smeruje k novým nečakaným zážitkom. A práve o tom má byť správna road-movie, neutápa sa v sentimente, ale zabáva diváka. Nemcom tie filmy o ľuďoch s postihnutím nejako idú. –––– Já mám cvrčka v hlavě, kterej mi sere mezi závity. Pořád mě nutí dělat to, co právě nepotřebuju. –––– Vypadá to hnusně, když lidi jedí. Je tu hnusný, nechutný, je to zvrhlý. Když se jí, je to divný. Jó, zní to trhle, ale je to tak. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Filmovalo sa predovšetkým v nemeckom Bavorsku a tiež v Taliansku. (MikaelSVK)
  • Ústredné trio počas svojho tripu najprv cestuje v automobile Saab 900 od švédskeho výrobcu a neskôr na jednej z vlajkových lodí spoločnosti Audi, a to modely A8L. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama