Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každou noc miliony lidí usínají s tím, že změní svůj život a že zítra udělají něco konečně jinak. Petr Kraus je jedním z toho miliónu. Cestuje za prací do Číny, kde zařizuje výrobu zboží pro své zákazníky. Získá zakázku od člověka, který mu není úplně sympatický, ale přesto se pustí s vidinou zajímavého výdělku do práce. Mezitím si na dálku před návratem domů domluví několik schůzek naslepo a věří, že možná potká někoho, kdo mu změní život. V Česku zjistí, že zkazil celou zakázku a má jen několik dní na to, aby věci uvedl do pořádku. Svých schůzek naslepo se ale nevzdává i přesto, že to jeho nejlepší kamarádka Tereza nevidí ráda. Petr vyráží na cestu napříč republikou, aby objevil nové přátele a přitom zjistil, že se neobejde bez těch, kteří jsou mu nablízku odjakživa. Na cestu, která mu možná změní život a kde si uvědomí, že před problémy nemůže utíkat věčně, protože ty si jej vždy nakonec najdou. A protože všechny důležité věci jsou v našich snech, je možné, že se splní i ten Petrův. Zejtra napořád je film o nás všech. O našich snech, o změnách v životě, které chceme udělat, ale často se jich bojíme. Film o přátelství a setkáních, která nelze čekat. Film o svobodě a touze cestovat a přitom vědět, že se máme kam vrátit. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Rozhodně 5...a proč? Protože tak pravdivej film o našich životech, jsem už dlouho neviděl. Protože tolik pravdivých vět pohromadě, jsem dlouho neslyšel. Protože přesně tak vnímám svět a naše životy já. Protože miluju Kerekes a tady byla opět neodolatelná a vynikající. Jako kdyby Rudolf Havlík vytrhl mé srdce a koukl se do mé hlavy, z obojího vzal myšlenky, názory a touhy o tomto a z tohoto světa a v mžiku je převedl na filmové plátno. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Snaha o západný štýl zrejmá, čo je pozitívom pri technickej stránke, avšak z obsahu robí pozérsky flus. Voiceover ubíjajúci, niektoré dejovky (Lábus / Adadas) úplne zbytočné, humor silený. Ale sú tu holky! Vica patrí do tejto role; objemný hrudník a farba vlasov by chceli femme fatale, to pravé určuje citovou stránkou; sympaticky napísanou, obyčajnou zamilovanou ženštinou. A Klárka. Tých pár scén s Issovou pravdepodobne presne napĺňa autorský zámer, natočiť rekapitulujúci americký nezávislák o živote. V týchto momentoch, respektíve v týchto postavách, to Havlíkovi funguje, začo asi - aj cez nepreberné množstvo nedostatkov - aspoň z časti, môže minimálne rovnako scenár, ako casting. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Autorskej záměr fajn, výsledek rozplizlej do podivnýho banálního čehosi... ničehosi. Trailer (kterej si i po osmi letech dobře pamatuju!) se ukázal jako dost matoucí - sliboval vypravěčsky i formálně podstatně rozmáchlejší podívanou (která se nedostavila) s osudovým odérem (kterej se nedostavil) a motivačním jádrem (který se dostavilo částečně). Nejsilnějším elementem je nakonec jednoznačně herecká stránka. Vidět to v době premiéry, řekl bych něco ve smyslu "zejtra to snad Havlíkovi vyjde" - má zjevný ambice, tak snad nezůstane "napořád" jen u nich. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Rozjezd je překvapivě svěží. Pavel Batěk je neokoukaný a hraje až osvěživě civilně. Postupem času mi ale přišlo, že filmu trochu dochází dech a uspěchané romantické finále tu čtvrtou hvězdu vzalo. Ale jinak se divím celkovému hodnocení. Takovýhle film bych spíš raději viděl v červených číslech, protože při srovnání s další soudobou tvorbou je tohle jasně nadprůměr... ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Hned po úvodním proslovu Petra Krause, že "Všechno nejdůležitější je v našich snech," mělo vyprávění zabrzdit a nasadit aspoň jednu oduševnělou postavu, která by řekla "Wait WHAAAAT?!", aby tuhle motivační rádoby mantru přesnou ranou na direkt potopila. Nezachrání to ani jedna fakt nemožná automobilová honička nebo závěrečný běh na letiště, který sice (SPOILER) nikam neústí, ale hned nato jsou už ale šťastný pár, aniž by to mělo logiku. Stejně jako nemá logiku, proč najednou postava Vicy Kerekes chce Petra Krause, i když se znají od dětství a když zrovna teď ji předvádí nejpříkladnější machismus v podobě několika rand naslepo, která chtěl ukončit v posteli. A vyřešení problému se špatnou dodávkou triček? Dogs Ex Machina. A ještě bychom se mohli pobavit o stopaři s pilou v ruce, ale byla by to už ztráta času. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (8)

  • Rudolf Havlík, pro nějž se jednalo o filmovou prvotinu, a který nemá filmové vzdělaní, přiznal, že o filmové režii a řízení filmového štábu nevěděl de facto nic. (sator)
  • Režisér Rudolf Havlík v závěrečných titulcích poděkoval všem skvělým dívkám a ženám, které mu poskytly své fotografie pro použití do grafických konverzací ve filmu. (Terva)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

49. MFF KV – záblesky ze soutěžních sekcí

49. MFF KV – záblesky ze soutěžních sekcí

05.06.2014

Po tiskové konferenci zaplavily web MFF KV v intervalu pouhých pár minut dlouho očekávané programové zprávy. Hlavní festivalový program přinese sedm světových a pět mezinárodních premiér. O… (více)

Reklama

Reklama