Reklama

Reklama

Čínský zvěrokruh

  • Hongkong Shi er sheng xiao (více)
Trailer

Hledač pokladů, známý pod jménem Asijský jestřáb (Jackie Chan), se vydává po stopách artefaktů, které byly v 19. století uloupeny ze Starého letního paláce. Jeho pátrání po dvanácti bronzových hlavách symbolizujících dvanáct znamení čínského zvěrokruhu ho zavede do nejrůznějších světových koutů, od francouzských vinic až na svahy aktivní sopky. Jestřáb se nezastaví před ničím, co by mu při plnění úkolu stálo v cestě. Čínský zvěrokruh nabízí velkolepé dobrodružství, kde se Jackie Chan objevuje v roli, ve které se úplně naposledy v žádném záběru nenechal zastupovat dublérem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ani nevím za co jsem nakonec ty dvě hvězdy dal, protože například scéna na jakémsi ostrově pokladů by si zasloužila kolosální odpad. Tvůrci zde napodobují Piráty z Karibiku. Zapomeňte tentokrát že Číňani zůstali sví, kdepak tady se recykluje ve velkém. Film připomíná jakousi zvláštní patlaninu. Kaskadérské kousky jsou docela ok, ale již jim tolik nevěřím jako v minulosti. Holt nemládne nikdo. Asijský jestřáb se tentokráte jmenuje JC. Vadilo mě na filmu spousta věcí. Například původní kouzlo je zcela pryč. Hodně se hraje na nacionální strunu. Skoro bych řekl že film vznikl na objednávku. Shrnutí: První dvě Božské relikvie znamenaly solidní porci zábavy a akce, tady je spíše jen ta akce. Navíc je film poměrně infantilní. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Návrat k Božské relikvii Jackiemu příliš nevyšel. Oproti předešlým dílům jsme sice méně crazy, ovšem to co z humoru zbývá už se nedá považovat ani za naivní či mile prostoduché, nýbrž pouze trapné. Scény na ostrově s "piráty z Karibiku" byly téměř k nevydržení. Připočtu-li si k tomu na první pohled levné triky, navíc hojně využívané, přehršel nacionalistických keců, dostal bych se ve svém hodnocení velmi nízko. Záchranný kruh však trojce házejí akční pasáže. Chan i v téměř šedesáti letech pořád dokazuje, že se pro tento žánr narodil a opět dokázal vymyslet originální a pohledné fičárny. A za to by si odřenou trojku i zasloužil, ale dal-li jsem pořád povedené dvojce tři, musím tu jednu ubrat. ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Čakal som srajdu a dostal slušnú zábavu, tak to už chodí. Núdzny dej o hľadaní starých čínskych hláv som odbil mávnutím ruky, to sa nikdy neosporúčalo riešiť, ale absurdné politizovanie s nezmyselnými únosmi v druhej polovici si kľudne mohli odpustiť. Ono ten film celkovo pozostáva z niekoľkých nekompaktných súčastí pozliepaných dohromady, ktoré môžu divákovi veľmi ľahko privodiť neželaný grc-efekt. No neva, lebo inak je to vlastne čistá Chanovina kde slávny zemiakový nos robí stále tie svoje tradičné opičinky. Korčuliarsky úvod ( a tie roznožky jeho pomocníčky v kraťasoch...! ), naháňačka so psami v zelenom bludisku a aj scéna s bláznivými pirátmi na ostrove, ktorá môže kdekomu prísť značne groteskne prehnaná ( hlavne tie opuchnuté ksichty po poštípaní včelami boli asi moc ), to všetko ma bavilo. Humor mi prekvapivo sadol a nebudem sa za to ospravedlňovať. Vrcholným predstavením večera bola samozrejme sekvencia v továrni na falzifikáty, nápaditá bitka na gauči a následná naháňačka s používaním všetkého čo príde pod ruku ( rám obrazu a foťák ma dostali ) Dokonca aj ten girl fight bol riadne drsne namakaný. Jackie už má svoj vek a nemôže robiť také šialenstvá ako kedysi, ale nasadenie sa mu rozhodne uprieť nedá, ten chlap sa pokúsi urobiť premet zrejme aj na smrteľnej posteli. Scenár na prd, zmätenosť, občas rušivo lacné digiefekty a na druhej strane dobrá akcia, humor a ani sa to nevlieklo. Celkovo teda za tri. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Svěží a nadmíru zábavná záležitost, která se hrdě hlásí ke zlaté éře Jackieho Chana ... a ke všem jeho krkolomným akčním kouskům. Představuje chytlavý a typicky asijský mix nápaditého humoru a trochu naivního dramatu ... a vyznává patriotismus. Nemyslím, že jde o úlitbu komukoliv - je to její a JEHO světonázor ... berte nebo nechte být. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ide síce o čínsku produkciu, ale pôsobí to skôr ako Chanove hollywoodske paskvily, v ktorých sa snaží napodobňovať svoj hongkongský štýl. Teraz sa karta obrátila a Jackie napodobňuje svoju slabú etapu hereckej kariéry. Je to veľkoryso poňaté, ale pôsobí to predsa len umelo a málo živočíšne ( je patrné, že veľké množstvo kaskadérskych kúskov bolo ´´zachraňované´´ pomocnými drátmy ). ()

Galerie (147)

Zajímavosti (14)

  • Nejdražší akční scéna přišla na více než 10 milionů amerických dolarů, přičemž celý rozpočet filmu je necelých 50 milionů. (Raztubyl)
  • Vrcholná akční scéna se natáčela 14 dní v Aerodiu, obřím vertikálním vzduchovém tunelu v Lotyšsku. (Epistemolog)
  • Speciální oblek 31-wheel roller suit/wheel suit/buggy rollin použitý ve filmu, vybavený kolečky na rukách, nohách, břiše a zádech, vyrobil Francouz Jean-Yves Blondeau, který také Jackieho Chana pro film trénoval. Jezdci dovoluje jet v různých pozicích a dosáhnout z kopce rychlosti 112 km/h. (Rominator)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama