Reklama

Reklama

Luke Wright je bývalý newyorský policista, který se za své prohřešky v řadách policie nechává mlátit v kleci s bojovníky. Za to, že ruským gangsterům nebyl po vůli v sázkovém světě, je zastřelena jeho žena a Luke se stává vyhnancem. S kýmkoliv promluví a spřátelí se, toho Rusové odpraví. Do cesty se mu ale připlete malá holčička, o kterou mají zájem Rusové, Číňani i samotná policie. Luke se rozhodne ji ochránit. Přitom zjistí, že holčička si pamatuje velmi dlouhé číslo, které je zároveň kódem k trezoru. Jak Luke pátráním zjistí, má dojít k výměně mezi čínským gangem a samotným vedení města. Starosta má disk, o který Číňani stojí, protože jim zajistí očištění nelegálního majetku a ti mu za to dají třicet milionů dolarů a na všechno se zapomene. (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (411)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film je slušný, napínavý, Jason Statham ako vždy dobrý. Vadí mi len klišé omieľané v tomto žánri. Korupčný starosta, skorumpovaní policajti, ruská mafia, japonský gang, mladá dievčina, ktorej ide o život. Čo je trochu originálne je inteligencia a matematicky geniálna pamäť mladej Číňanky, ktorá vlastne ukončí celý príbeh ku zdarnému koncu. Celú dobu trvania filmu ma v bdelom stave udržiavali práve bitky medzi Stathamom a čínskou a ruskou mafiou. Slušný film. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jason si dal tentokráte za cíl za každou cenu ochránit chodící čínskou kalkulačku a neváhá při tom nafiletovat asi tak tři kubíky rusáků, ťamanů a dalších podvratných živlů. Tečka. Kdo postrádá u podobných existenciálních smaženic nějaký ten kategorický imperativ, aristotelovskou logiku, freudovský rozbor charakterů či půlhodinové menopauzy čumění do jednoho bodu při čekání, až se zahřeje kamera, ať jde raději do Turínského koně. Anebo do prdele. A vy ostatní aktivovat mozkožrouta a pořádně se soustředit, aby jste svému otylému kamarádovi v kostěných brýlích mohli před kinem předvést těch pár špinavých triků, co jste se za tu hodinu a půl teoreticky perfektně naučili, a za pomocí kterých byste v tom vašem alternativním světě v pohodě rozkopali držky asi tak šedesáti cigošům s mačetama při záchraně Pamely Anderson! ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Že by to dávalo smysl, to nemůžu říct. Ovšem divák si odnese kvalitní ponaučení. Lze býti v průběhu jednoho jediného života soldátem, protiteroristickým agentem, fízlem, zápasníkem v kleci, bezďákem a náhradní matkou šeredné rákosky. Sice postupně, ale i tak slušné curriculum vitae. Velice nerad nervu hodnocení nahoru, ovšem logické dírky zvíci Macochy pohorší i dementa mého typu. Jasoň je sice stále všech klaďasů futrál, ovšem to, že si k opatrově vybere zrovna tu nejohyzdnější Maovu vnučku, mu sráží kredit. Co na stará kolena, až jí bude muset chudák dávat za ušiska, jako Woody Soon-Yi? To aby už začal spořit na tuny modrých pilulí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Film dvoch tvárí, režisér s rozdvojenou víziou. Yakin zatiaľ veľa vody nenamútil, ale spoliehal som sa na jeho schopnosti aspoň po scenáristickej stránke. Ukázalo sa, že na tejto fronte nesklamal, ale kameňom úrazu sa v tomto prípade stali akčné scény, ktoré mali od komplexnosti sakra ďaleko. Kameraman a strihač boli asi v pokročilom štádiu Parkinsona. Navyše akcie bolo v tomto filme natoľko málo, že bola naozaj škoda nevyužiť Stathamov potenciál viac. Herecky sa totiž Jason pochlapil a podal celkom presvedčivý výkon. Scenár ničím neprekvapí ale ani neurazí, občas sa mihne nejaký dobrý zvrat, občas stojí za povšimnutie hláška, ale inak sa drží žánrovej šablóny, čo nakoniec nebola zlá voľba. Chvalabohu to ale rýchlo odsýpa, atmosféra a dramatické línia celkom fajn sekundovali tej akčnej a ja som sa nakoniec aj celkom bavil. 75%. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Boaz Yakin | Hudba: Mark Mothersbaugh | Produkcia: Lawrence Bender, Dana Brunetti | Distribúcia: Lionsgate | Štúdio: IM Global, Lawrence Bender Productions, Trigger Street Productions | Rozpočet: 33 miliónov $ | Tržby: 40,346,186 $ || Tu je vidieť ako závisí hodnotenie filmov od toho, či sú dielom nejakej série, alebo sú nezávislým jedináčikom. A Good day to die hard je bez debát lepším akčným filmom, no má len 52% (2.7.2013) oproti Safe-u, ktorý má 64% (2.7.2013). --- Statham vyrába podobné žánrovky jak na bežiacom páse, ale Safe patrí určite k tým podarenejším. Nápad je síce schematický, ale spracovanie akcie je na prekvapujúco vysokej úrovni. Bojové choreografie sú vynikajúce, Statham má v nich viditelne na vrch. O to viac sa teším na Fast and Furious 7, nakoľko bude hlavným záporákom :) 60% | HD, THX, HU DTS | ()

Galerie (72)

Zajímavosti (7)

  • Filmové scény ze stanice metra Dekalb Ave a Canal St station byly pořízeny v New Yorku na stanici metra Cortlandt Street. (Conspi)
  • Mŕtvy chlap v útulku pre bezdomovcov, ktorému Luke (Jason Statham) daroval tenisky, stále dýcha. (lepo)

Reklama

Reklama