Reklama

Reklama

Insidious

  • Česko Zákeřný (více)
Trailer

Když se rodina přestěhuje do nového domu, začnou se dít podivné věci. Zjevují se zde děsivé postavy a je slyšet šepot. Situace vygraduje ve chvíli, kdy se jeden ze synů neprobudí. Lékaři příčinu jeho kómatu nedokážou vysvětlit... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 348)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Volbu tvůrců použít digitální kameru (Red One, jíž proslavilo režisérské průkopnické duo Neveldine, Taylor) kvituji a považuji ji za chytrý krok, jenž zásadně proměňuje styl celého filmu a ozvláštňuje ho na několika úrovních. Dominantní hra světel, stínů, odrazů, mnoha detailů a rychlých střihů, která diváka téměř neustále drží v napětí. Jednotlivé žánrové přechody, především Joshův trip pro syna a hluchý úvod už trochu skřípají, ale celkově se jedná o povedený hororový kousek, za který se Wan rozhodně stydět nemusí. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nač ten povyk. Horor, který dokáže sem tam chytit za svěrač, ale jinak je až příliš nudný, často připomíná takový ten laciný videoklip, no a namísto strašáků předvádí spíše trapáky (pan blackmetalák, čertovský ještěrčák, vysmátá rodinka... jediná dobrá byla záhrobní babizna). Face-your-fears závěr to všechno jen a jen podrthnul. Takže mě to nijak nevzalo, level děsivosti zůstal daleko pod očekávanou hodnotou, škoda. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Existuje pomerne veľká skupina divákov, ktorí sú nadšení tvorbou kozmopolitného režiséra Jamesa Wana. Ja medzi nich nepatrím. Na mňa nedokázal nikdy nejako zvlášť zapôsobiť. Jeho filmy, ktoré som mal možnosť doposiaľ vidieť, vo mne nezanechali žiadny silný, či výnimočný dojem. Boli finančne dobre zaistené, technicky dobre spracované a herecky dobre obsadené. No to všetko však u mňa stačilo tak akurát na tri hviezdičky. Takže mi trvalo dosť dlho pokiaľ som sa odhodlal si pozrieť jeho ďalší snímok. Tentokrát to bol duchársky horror "Insidious" z roku 2010. James Wan mi zase dal to, čo vždy. Nie špatný trojhviezdičkový film, ku ktorému sa však už viac nevrátim. No na jedno pozretie to bolo fajn. *** ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nějakou dobu jsem tenhle film měl uložený na HDD, ale poté, co mi kamarád řekl, že to večer musel vypnout a dodívat se až ráno (tak se bál), jsem si řekl, že si to musím pustit, až na to budu mít náladu. A dneska jsem ji náhodou měl, takže volba "na co se podívat" byla jasná. A musím říct, že Insidious mě prakticky nezklamal. Jistě, pár scén mi přišlo až parodických (příšera si brousí drápky, plynová maska) ale jinak vše fungovalo perfektně. Bál jsem se tam, kde jsem se měl bát, většina scén byla působivých, Rose Byrne byla super a Patrick Wilson taky dobrý. Myslím, že tohle má potenciál stát se kultem. A nejen proto, že si některé scény vysloveně říkají o to, aby je někdo zparodoval. Tenhle film podle mě bude často parodován, uvidíme. A podle toho konce, myslíte, že se dočkáme pokračování? ;-) 90 %. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl před deseti lety řekl, že hororový žánr našel svého nového vládce. Tehdy ještě snad nikdo nemohl tušit, že geniální (Jig)SAW byl teprve jen začátkem a jedním z prvních výtvorů, který stvořila mysl Jamese Wana. Během následujících let si James vytvořil svou vlastní obchodní značku a ukázal lidem nový rozměr strachu. Insidious je prvotřídním "matrošem" a vysoce poctivým kouskem nefalšované hororové filmařiny. A tak se zase bojíme po "Wanovsku" tak, jak to po nás "mistr" chce. Děsivé, škaredé čarodějnice v černých šatech, panenky a hračky, které jakoby nás neustále sledovaly a skřípavá, hrůzu nahánějící hudba. Ten týpek, co měl na starosti hudbu, je zřejmě naprostý šílenec, protože vytvořit něco tak... chechtavě-skřípavě-děsivě mrazivého, nebo jak to mám nazvat, nemohl při normálním stavu:) Herecké obsazení skvělé, od malého Ty Simpkinse, přes Patricka Wilsona, až po výbornou Lin Shayed coby Elise. Insidious je dokonalým propojením efektní vizuální stránky s tradičními hororovými prvky a velmi lehkým nádechem bizarního humoru pocházejícího až z Elm Street. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (35)

  • V 43. minúte si možno všimnúť, že Rose Byrne (Renai) má v okolí podpazušia na tričku mapku od potu. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy Dalton Lambert (Ty Simpkins) spadne na půdě ze žebříku a rodiče se za ním rozběhnou, má v přízemí Josh Lambert (Patrick Wilson) košili rozepnutou. Když však přiběhne nahoru k synovi, má jí vzorně zapnutou s perfektně uvázanou kravatou. (luka4615)
  • Ve scéně, odehrávající se ve třídě, je možné zahlédnout na tabuli nakreslenou hlavu loutky z hororu Saw: Hra o přežití (2004), kterou režisér Wan s oblibou ve svých filmech připomíná. (dado.cz)

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Páté Insidious zná režiséra

Páté Insidious zná režiséra

29.10.2020

Protože hororových zpráv v období Halloweenu není nikdy dost, přichází i jedna pro fanoušky duchařských filmů. Studio Blumhouse dnes oznámilo, kdo bude režírovat pátý snímek v sérii Insidious. A… (více)

Blum, Wan a vražedná panenka

Blum, Wan a vražedná panenka

19.07.2018

James Wan (Saw, Aquaman, V zajetí démonů) už má s filmy o děsivých panenkách nějaké ty zkušenosti. Jak se tak zdá, pořád jej tohle téma ale neomrzelo, čerstvě totiž oznámil spolupráci na novém hororu… (více)

Spawn míří na velké plátno

Spawn míří na velké plátno

22.07.2017

Comicsový tvůrce Todd McFarlane konečně oznámil nový celovečerák se Spawnem. Kultovní démonický antihrdina byl v kinech už v roce 1997, drsný eRkový reboot se tedy rozjíždí přesně 20 let po prvním… (více)

Reklama

Reklama