Reklama

Reklama

Lidská stonožka 2

(festivalový název)
  • Nizozemsko The Human Centipede II (Full Sequence) (více)
Trailer 2
Nizozemsko / Velká Británie / USA, 2011, 88 min

Obsahy(1)

Příběh s filmem Lidská stonožka koluje světem a pro jednoho šíleného maniaka to znamená motiv. Psychopat měl nejprve pouze úchylné a zvrácené představy, např. sex s posledním článkem, ale teď se rozhodl, že zajde dál. Spojí dohromady více článků... (StrYke)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (481)

Sarkastic odpad!

všechny recenze uživatele

Tak samoúčelný film jsem dlouho neviděl. Snaha o vyjevení absolutní brutality a hnusu se naprosto minula účinkem. Nechápu moc uživatele, kteří berou druhý díl Lidské stonožky za horor; jak se mám alespoň trošičku bát u něčeho, kde zabiják řeže do kolena, všude stříká krev a já si říkám, co je to za trapnou gumu, vždyť to působí hrozně uměle, hloupě a místo zhnusené grimasy se mi na tváři objeví nechtěný úsměv. A to ne snad proto, že bych byl psychopat, jehož úroveň vnímání je posunuta jinam než u ostatních, ale jednoduše kvůli tomu, že tenhle film se vůbec nedá brát vážně. A skoro se musím omluvit jedničce za nařknutí ohledně množství logických renonců, dvojka jich má několikanásobně víc (na alibistický konec, který se hrdě tváří jako obhajoba všeho viděného, můžou zabrat jen ti opravdu naivní diváci). Vlastně marně přemýšlím nad tím, co vyzdvihnout. Téma už originální není (pouze zvýšení míry brutality a hnusu), záporák je proti Dr. Heiterovi úplně mdlý (tlustý úchyl nemá vůbec styl a je to jen karikatura) a černobílá kamera pouze zachraňuje to, co by bylo v barevné verzi ještě směšnější. V konečném rozhodování o počtu hvězdiček rozhodla neschopnost snímku mě alespoň jednou donutit odvrátit oči nebo nahodit jeden jediný zhnusený výraz. Proto udělám z Lidské stonožky 2 exemplární příklad a po hodně dlouhé době dávám odpad! (pokud opravdu vznikne třetí díl a já se donutím ho zkouknout, připouštím možnost zvýšení hodnocení na 1*, ale to by muselo jít o ještě horší film, což už snad ani nejde). ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Extrémista Tom Six druhou Ľudskou stonožkou tak trochu zapĺňa dieru v histórii kinematografie. Láme tabu (tehotná žena, dieťa) a pozoruhodný nápad z prvého filmu doťahuje do takého extrému, že iba ignorant (a neznalec subžánru "splatter") nedocení jeho schopnosť bez humorných prvkov pretlačiť zlúčenie hororových prvkov a ultimátneho násilia a zhnusenia do takto surrealisticky komického tvaru. Nie je to ranný Peter Jackson, oproti nemu nemá cit pre nadhľad. Ale keďže má jeho produkt profesionálnou formou ďaleko od trashových parametrov a hlavná postava pôsobí realisticky, svojou úchylnosťou a zlobou vás znepokojí na citlivých a dovtedy nedotknutých miestach mysle. Samozrejme ale musíte byť správnou cieľovkou. Už v teen veku som filmamy ako Cannibal Holocaust, Pink Flamingos či NEKROmantik zvedavo skúmal mysle ich tvorcov - čo, prečo a ako nakrúcajú. A v neustálej záplave hollywoodu ma ich inakosť bavila. Rovnako ma bavila druhá Ľudská stonožka, filmársky i herecky vyspelejšia než prvý diel, ani chvíľu nenudiaca a plná nápadov, ktoré držia pokope a gradujú do "grandiózneho finále". ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Natočil Tom SIx prasácký meta horor o tom, že sledování prasáckých hororů dělá z neškodných úchylů nebezpečné psychopaty? Nakonec asi ne, protože poslední scéna (alá nejklišovitější pointa na světě) umožňuje přesně opačné čtení. Budu nejspíš jedním z mála, komu se více líbil první, krotší díl. Ten byl spíše o obětech - dokázal jsem s nimi pořádně soucítit, jejich smutný osud mě v závěru spolehlivě psychicky zdeptal. Oproti tomu dvojka se celá točí jenom kolem hlavní úchylné postavy, o obětech se člověk nedozví vůbec nic. První díl tak lépe funguje jako horor s příběhem, dvojka je spíš taková sonda do úchylné mysli - což neříkám, že je špatně - jen mi to osobně méně vyhovuje. Martin (ona hlavní postava) je zahrán velmi přesvědčivě odpudivě, což je jedna z věcí, které má jednička a dvojka společné. Tom Six má asi na správné úchyláky čuch. Ostatní herci nicméně slabí, natočený to taky není nijak extra ... ale ok, stojí to na brutalitě a hnusu, a ty fungují správně. Takže taky čtyři hvězdy, ale rozpačitější než u jedničky. PS: Jestli bude trojka ještě více meta, takže v ní třeba nějaký pohoršený filmový kritik k sobě přišije režiséra Toma Sixe, Dietera Lasera (doktor Heiter z jedničky) a Laurence R. Harveyho (Martin z dvojky), dám tomu pět hvězd ať to bude natočený sebehůř :-D Edit: Zpětně snižuju hodnocení na 3*, vzpomínka na film vyprchala překvapivě rychle. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

V roce 2009 natočil holandský režisér Six svůj vůbec první film, který český divák může znát pod neoficiálním názvem Lidská stonožka. Jeho prvotina získala několik zajímavých ocenění, ale v několika státech si vysloužila opovržení a velkou kritiku. I tak si získal řadu fanoušků, kteří jeho snímek považují za geniální zvrhlost. Najde se však i dost takových, jenž ho zavrhují. Já patřím do první skupiny a tohohle chlapíka svým způsobem prostě „miluji“. Proto jsem byl nevýslovně potěšen, když byla letos konečně natočeno další pokračování. A byl jsem zklamán? To v žádném případě! Six má vážně neuvěřitelný instinkt při výběru herce/hlavní postavy. Dieter Laser byl svou visáží skutečně „odpudivý“ a Harvey za ním rozhodně nezaostává v ničem. Tenhle tlustý chlapík vypadá, že by ani mouše neublížil, ale svou roli zvládl naprosto geniálně až mi z něho sem tam lezl mráz po zádech. Zatímco jednička se drží ještě jakžtakž v rámci přijatelnosti a i přes bizardní ztvárnění – propojení tří lidských článků – snažila se totiž zabodovat především po psychické stránce, tak jeho pokračovatel tvrdě zaútočil na divákův žaludek a to v enormním rozsahu. Rovnou můžete zapomenout na nějakou propracovanou zápletku a sbližování se s jednotlivými postavami, které přece mají nějakou minulost! Předchozí díl se totiž snažil divákům vcítit do trápení všech tří postav a krok za krokem nás provést celým procesem jejich propojení. Zde se prvního kroku nedočkáme vůbec a toho druhého jen z části. Pokud se vám však zdála jednička nechutná a za rámcem snesitelnosti, tak zde vám doporučuji si připravit rovnou kýbl na blití (pro slabší jedince). Výhodou je, že se tady moc nemluví, takže ani k tomu nepotřebujete moc titulky. Pohodlně se tedy usaďte a nechce se unášet směsicí násilí, krve, nechutností a lidských výkalů…Human Centipede II určitě nebude patřit mezi kousky, které bych si pouštěl se svou přítelkyní pro zpříjemnění sobotního večera. Nicméně musím uznat jako fanda této série, že v mých očích dvojka svému předchůdci rozhodně ostudu neudělala a v něčem jej i předčila. Určitě tedy co se nechutnosti týká. Oba filmy mě okouzlili zcela něčím jiným a jak už to tak vypadá, tak je budu mít rád naprosto stejně. ()

maseer2 odpad!

všechny recenze uživatele

v jedničce šlo především o šokující a zvrácený nápad, ale pokračování je naprosto samoúčelná, totálně zvrhlá, nechutná, odporná a hnusná prasárna.. už jen koukat se od začátku na tlustého a neustále zpoceného hlavního hrdinu je utrpení - kde kur*a tohohle otřesnýho vykulenýho týpka vyhrabali??? a co přijde potom.. no prostě pure disgust.. s radostí dávám odpad! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Tretí film Ashlynn Yennie, v ktorom si zahrala samú seba. (Lukoh)
  • Film bol vo Veľkej Británii zakázaný ešte pred svojou premiérou, a to paradoxne i napriek tomu, že sa Briti podieľali na prvom diele. Zakázaný bol takisto v Nemecku, Malajzii a na Novom Zélande. (StrYke)
  • Dalším faktorem, proč by tohle stvoření (Lidská stonožka) podle Dr. Phillipa Coakleye dlouho nevydrželo, jsou nemoci. „Je tam hrozných bakterií, které jsou původem z tlustého střeva, jako třeba E. coli, které způsobují silný průjem a krvácení, když se vám dostanou do žaludku. Všichni by měli neustále zvracet a měli by trpět průjmem.“ [Zdroj: vice.com] (pornogrind)

Reklama

Reklama