Reklama

Reklama

Padělky

(TV film)
  • Česko Padělky: časovaná bomba (více)
Francie, 2009, 56 min

Kvetoucí obchod s napodobeninami značkového zboží je virem, který zraňuje i zabíjí. (oficiální text distributora)

Recenze (18)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Jedna z věcí, která mě zaujala bylo i jméno francouzkého zaměstnance Světové Celní Asociace Christophera Cimrmana i když asi s naším světově proslulým Járou Cimrmanem má pramálo společného. Přesto je dobře, že existují lidé, kteří se snaží šíření padělků na evropský trh, alespoň zamezit, při těch kvantách co se k nám valí z Číny a podobných zemí, kde kradou patentované výrobky, snižují kvalitu na úkor bezpečnosti a ještě se tím netají. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Je to humus ta Čína. Si ze všech dělá prd*l a všechno jí projde. Je až neuvěřitelný, kam touha po levném zboží a po ziscích ze zboží, které může i zabíjet došla. Když na obalu je "Made in Hungary", přestože byl výrobek vyroben v Číně, tak potom čemu můžeme věřit? Doufám, že zrovna já mám štěstí a žádný takový šunt nemám doma. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Padělatelská chobotnice zdá se je rozsáhlá a ne všichni lidé jsou křesťané. Padělání poškozuje či přímo ohrožuje zákazníka i originálního výrobce, takže je to přímo kriminální čin. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

S napodobeninami to nemusí byť vždy len tak zlé ako tento dokument prezentuje. Tu je totiž len jedna strana vecí a tá zlá, mimo to je dokument dosť jednoduchý a neobsiahli, tak povrchne urobené, ale ako verím tomu, čo tam bolo prezentované. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Prídete do Šen-čenu v Číne a uvidíte trhy na všetko možné. Nakúpite neoznačené batérie do mobilu okolo jedného €ura za kus, hneď vedľa kúpite samolepiace popisky od všetkých výrobcov telefónov kľudne aj s popisom "Made in Germany" a k tomu aj lístočky s osvedčením o zhode a bezpečnosti pre Európu. A k tomu ešte tie pekné lesklé holografy, čo sa odrážajú do všetkých farieb a na nej chcem mať napísané "NOKIA", není problém. Za 2,5€ môžem sfalšovať 200 batérii. Super, za jedno euro mám baterku a doma ju predám za 10. Vlastne ktorého európskeho predajcu to ešte nenapadlo... nedôveryhodné? Tak ju predám za 20€, nech nie je pochýb, že ide o originál.. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Dokument som videl už predtým dvakrát, ale vždy pod iným názvom. Tretikrát a opäť iný názov. Napriek tomu, že som to sledoval opakovane, tak som sa nenudil a zaujmalo ma to. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Pokud lidé nedokáží odlišit originál od napodobeniny, pokud i samotné originály se vyrábějí v asijských továrnách, pokud je již věc, i když je to padělek, vyrobená a přírodní suroviny přepracovány, pokud jsou ústřední myšlenkou globálního kapitalismu svobodné trhy a ideálem uspokojení všech zákazníků a prodej maximálně možného množství zboží či služeb, pokud se lidé dělí na ty, co si můžou dovolit luxus, a ty, co šetří, pokud země druhého a třetího světa nemají jinou šanci dohnat a předehnat technologicky rozvinuté země jinak než napodobováním, vychytralostí a úmornou prací, pokud se na fenomén padělaného zboží podíváme pragmaticky, nikoliv emočně, pak se ukáže, že celý ten humbuk a tyjátr s honem za padělky a jejích následovním hromadným ničením, moraizováním a démonizováním není nic jiného než nelítostný konkurenční boj dosavadních držitelů patentů s množstvím těch, kdo se pouze chová podle ekonomicko-psychologicko-evolučních zákonů. Snažit se utajit informace o výrobku, který je dostupný na trhu, je pošetilost. Chci tím říci, že padělky byly, jsou a budou a že ničení padělků je hříchem proti přírodě – to, co člověk od přírody vzal, nesmí přijít nazmar, padělek-nepadělek. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Je ještě vůbec něco originál ?400 milionu kontejneru ročně na které je 800 000 celníků to je ráj :) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je tu pár zásadních problémů: a)proč by měli být bohatí jen lidé Západu, když dobře si žít chtějí všichni? b)Západ si brání svou životní úroveň za cenu extrémních finančních nákladů, které se pak snaží někteří obchodníci obejít padělky c)proč existuje značkové zboží, když to samé dokáží v Číně vyrobit na tuny za minimální ceny a požadované kvalitě d)ne každý padělek je nebezpečný, ale někdy je to o hubu e)kdo se v tom chaosu má vyznat f)chceme svobodný svět bez chudoby anebo žít jako civilizovaní lidé?- obojí najednou se zatím bohužel vzájemně vylučuje g)jak dlouho se ještě dokážeme bránit přívalu nových kultur, padělků, zanikání staletých tradic, celkovému úpadku západní civilizace? h)je ta "neviditelná ruka trhu" Dobro anebo Zlo? Dokument ve mně vyvolal tyto otázky, ale jinak je natočen hodně komerčně a evidentně s cílem zastrašit spotřebitele od nákupu neoriginálních dílů. Položme si ale otázku, kdo z nás má v autě pouze a jen originální díly za dvojnásobné ceny? Hahaha...60% ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Dokument velmi dobře líčí jeden ze všeobecně známých problémů globalizovaného světa. Někdy člověk žasne, co všechno a v jakém měřítku se dá padělat. Na snímku mne nejvíce nadchly záběry z "terénu". ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Když už i padělky mají své třídy kvality, tak ta nejlepší třída by mi ani nevadila, že není originál, ale cenou a tím, že se to koupí u autorizované prodejce, tak to podle mě v pořádku není. Dokument na to, že je relativně krátký stihne zobrazit elektroniku, léky, náhradní díly pro automobily a velký zátah celníků. Parfémy a oblečení už neřeší, ale ty až na alergie tak nebezpečné nejsou. Vadila mi jen jedna věc, že u léků řekli, že to padělek a tím skončili, kdežto že je padělek nebezpečný, neškodný či naopak aspoň částečně účinný jsme se nedozvěděli. A nejvíc mě dostalo, jak se v Číně dají koupit nejen nálepky světových výrobců akumulátorů pro mobily, ale i homologní nálepky a nálepky, které mají zaručovat kvalitu a nezávadnost výrobku. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Dokument na závažné téma, obsah jednoznačně vítězí nad formou. Tak např. kopie Redbullu, které rozleptá plechovku nebo modré a jiné pilule... alarmující je, že dnes i v různých obchodních sítích koupíme padělky. ()

crola 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající dokument dokazující úpadek lidských měřítek. Aneb všechno "made in China" a hlavně co nejlevněji... Třeba právě tento dokument alespoň trochu pomůže nám, obyčejným lidem, uvědomit si, že za kvalitu se prostě platí... ()

DavidDizzer 

všechny recenze uživatele

Je smutné, že v dnešní době nemá člověk 100% jistotu, že si člověk koupí originál, hlavně za stejnou cenu jako originál, přesto může koupit i padělek. Obecně nechápu, jak v dnešní době stále nikdo nehledí hlavně na bezpečnost a rovněž přírodu a ekologii, ale pouze na sebe a aby vydělal podvodem nejvíce peněz. Tento dokument by mělo vidět co nejvíce lidí, hlavně těch, kteří s tím mohou něco udělat. 3,5 * ()

Reklama

Reklama