Reklama

Reklama

Třicetiletá Annie (Kristen Wiig) má za sebou těžké období, ale život se jí nečekaně obrátí naruby ve chvíli, kdy jí nejlepší kamarádka Lillian (Maya Rudolph) pověří přípravami na její svatbu. Starostí je s tím až nad hlavu, Annie se přesto s odhodláním ujímá skupiny nedočkavých družiček (Rose Byrne, Melissa McCarthy, Wendi McLendon-Covey a Ellie Kemper) a společně se vrhají do svatebních příprav, během kterých ale nic nevychází podle plánu. (Magic Box)

(více)

Zajímavosti (21)

  • Ve filmu původně hrál Paul Rudd, ale na testovací projekci ho diváci nepřijali a všechny scény s jeho postavou byly odstraněny. (Duoscop)
  • Herečka Jill Clayburgh zemřela krátce po dotočení filmu. Podlehla leukémii, kterou měla již dvacet let. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v amerických státech Kalifornie, Wisconsin a Illinois. (Terva)
  • Jak prozradila Kristen Wiig, První volbou názvu pro film byl Naked Boobs and Guns, tedy Nahá prsa a pistole. Ale jelikož prý "herečky nemají ani pistole a ani prsa", byl název změněn. (Patw)
  • Film byl roku 2012 webem „LoveFilm“ určen osmou nejvtipnější komedií všech dob, a to s průměrně 1,4 "smíchy" za minutu. (JoranProvenzano)
  • Po snímku Super Mac (2010) se jedná již o druhý film, ve kterém jednu z hlavních postav ztvárnila Kristen Wiig a zároveň se protagonistka Maya Rudolph vdává. (Brousitch)
  • Melissa McCarthy (Megan) a Ben Falcone (policista v letadle) jsou ve skutečnosti manželé. (Brousitch)
  • Vystrašená žena v letadle, vedle které Annie sedí, je Annie Mumolo, spoluautorka scénáře. (Brousitch)
  • Muž, který sedí na svatbě Lillian vedle Kevina, je režisér filmu Paul Feig. (Brousitch)
  • Scéna, kde družičky vracajú, sa pripravovala tak, že štáb vyrábal umelé zvratky z ovsenej kaše, vody a potravinárskeho farbiva a nalieval ich do kelímkov, z ktorých si potom herečky nalievali mimo záberu do úst. (BlueNeon81)
  • Vzhľadom na to, že niektoré herečky majú skúsenosti s improvizáciou, zopár scén vznikalo práve touto formou. (drake31)
  • Predtým, než sa Jon Hamm (Ted) presadil v Hollywoode, bol učiteľom drámy na John Burroughs School v Ladue, Missouri. Jednou z jeho študentiek bola aj Ellie Kemper (Becca). (m.a.t.o.)
  • Posledný film, v ktorom sa objavila herečka Jill Clayburgh. (m.a.t.o.)

Související novinky

Scarlett Johansson a mrtvý striptér

Scarlett Johansson a mrtvý striptér

29.08.2016

Kolik ženských odpovědí na Pařbu ve Vegas už jsme dostali? Minimálně Holky na tahu, Ženy sobě a Matky na tahu, Hollywood ale pořád není u konce. Nejnovější dámská jízda se bude jmenovat Rock That… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Seznamte se s Krotitelkami duchů

Seznamte se s Krotitelkami duchů

28.01.2015

Třetí díl Krotitelů duchů se chystal tak dlouho, až od něj studio Sony ustoupilo a raději zvolilo cestu rebootu. K tomu se rychle dostal Paul Feig, režisér úspěšných komedií Ženy sobě a Drsňačky, a… (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama