Reklama

Reklama

Somrák s brokárnou

  • Kanada Hobo with a Shotgun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalší projekt založený na Grindhouse traileri s rovnakým názvom. Príbeh sa odohráva v blízkej budúcnosti, kde zákon so spravodlivosťou podliehajú zločinu a násiliu. Proti skorumpovanému policajnému štátu sa postaví jeden bezdomovec s brokovnicou, ktorý na ceste za spravodlivosťou postrieľa zopár skorumpovaných policajtov, pedofilného Santa Clausa a mnoho iných chrapúňov. (ČSFD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (288)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Bůh žehnej Americe ze stejného roku mě bavil nepopsatelně více, i když námět je vlastně skoro totožný. Brutální scény jsou zde málo brutální, takže milovníky drsné školy tento snímek nechá chladnými. Počet mrtvol také nijak nevybočuje z dnešního běžného standardu. Uklidit město je samozřejmě fajn nápad a člověk mu musí fandit. Jen by to chtělo i použít hlavu. Schody se zametají shora, chápu, film by sice dával smysl, ale neměl by takovou gradaci. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Drsný, temný a pološílený béčko s kurva homelessem co dělá pořádek v kurva špinavym městě. Flipnic pravil, "výstřel do prázdna", a s tím já celkem naprosto souhlasím. Něco málo unikátního v tom bylo, ale že bych našel něco extra, nebo to bylo celkově dobrý, to prostě ne. Dívatelný, to ano, ale od podivně filtrovanýho obrazu, přes amatérský ražení až po iritující záporáky... prostě průměrný grindhouse nového tisíciletí. A kde se tu vzala všechna ta láska, to je mi trochu záhadou. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Na Hobo with Shotgun mě mrzí jen jedna věc - vzbuzuje ve mně totiž akutní touhu vidět všechny ty tromárny a jiná úchylná osmdesátková béčka, které Eisenerovi stály za vzor a na něž jeho film s fanouškovskou láskou vzpomíná, ale dopředu je mi jasné, že vlastně žádný z nich nebude tolik atmosferický, zábavný a sofistikovaný. Tvůrci Bezďáka s brokovnicí sice neupřednostnili atraktivitu před autentičností tolik jako Rodriguezovi hoši v Machetovi a v Planetě Terror (kde se vesele používají digitální triky a dokonce i umělé poškození filmového pásu je využito jako efektní stylistický prostředek), ale i tak je přes polo-amatérský look výsledku vidět, že za kamerou stáli talentovaní filmaři, jakým na rozdíl od většiny osmdesátkových béčkařů smysl pro řemeslo nechybí. Vzhledem k bezprostřednímu zážitku to ovšem lze těžko brát jako výtku. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak to byl zase jednou masakr. Viditelná pocta 80.letům (hudba, barva, stylizace, námět) s maniakálním R.Hauerem, co čistí město od sajrajtu - brokovnicí. Tenhle snímek vás buď pobaví, nebo ho pošlete do kopru. Jasně, nejde o žádné veledílo a odkazů na různé filmy najdete spousty, ale o to zřejmě tvůrcům šlo. Já už se dlouho takhle nezasmál! Kdepak jinde uvidíte ohoblovovanou ruku sekačkou na trávu jejíž zbylý pahýl dokáže propíchnout trýznitele a ještě zvednout kanálový poklop? Ani v zombie opusu od Jacksona! ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

zvrhlost, nechutnost, brak. no co taky čekat od tvůrce krátkometrážní vánoční ujeťárny jménem Treevenge... ale tady už byly ty krvavé hry bez hranic i na mě trochu moc... přesto místy pobaví. na kvality Mačety ale brokárna zdaleka nedostřelí... 50%. [2. wayFUCKý HD FEST] ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Auto, ve kterém jezdí Slick (Gregory Smith) a Ivan (Nick Bateman), je Bricklin SV-1, vyráběný v Kanadě v 70. letech. (Corpsegrinder)
  • Brokovnice, kterou bezdomovec (Rutger Hauer) ve filmu používá, je Remington 870. (Zdroj: ČSFD)
  • Film byl natočen v kanadské provincii Nové Skotsko, kde žije velmi početná francouzská komunita. Ve scéně se školním autobusem je tak možné na zadním okně autobusu vidět nápis "sortie de secours", což je francouzský výraz pro únikový východ. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama