Reklama

Reklama

Oil City Confidential

(festivalový název)
  • Velká Británie Oil City Confidential

Obsahy(1)

Film o britské maloměstské rockové kapele Dr. Feelgood není obvyklým hudebním dokumentem. Režisér Julien Temple v něm totiž používá rockovou hudbu nejen jako ústřední předmět svého zájmu, ale také jako prizma pro originální pohled na sociální a kulturní prostředí 70. let minulého století. Jedná se o třetí část slavné trilogie o britské hudební rockové scéně a stejně jako v předchozích dílech i zde je vše podáno výjimečným filmovým jazykem. Kombinace archivních materiálů s aktuálními vzpomínkami aktérů je sestříhána v hutném rytmu a natočena v neobvykle tlumených barevných odstínech. Snímek mapuje historii rockového uskupení pocházejícího z dělnického prostředí, a především prostřednictvím vzpomínek charizmatického kytaristy Wilko Johnsona ukazuje podhoubí tehdejší hudební scény. Snímek se vyznačuje až anarchickou energií a směle se řadí mezi nejlepší britské hudební dokumenty. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (8)

carnacv 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument o RnB/Rock legendě spojeného království, na jehož promítání jsem se vskutku těšil. Velmi netradiční pojetí, kdy děj je zasazen do prohlídky Canvey Islandu (rodiště kapely) a průvodcem je kytarový mág Wiko, který dokázal skupině velmi zavařit. Ovšem právě jeho excentrická osobnost dělá z dokumentu nadprůměrný zážitek. Bohužel tato skupina je v ČR prakticky neznámá, a tak můj fantastický zážitek na 45 IFFKV značně snižovalo nepochopení publika, které v mnoha částech nevědělo, co se děje. Nelze neocenit hlášku: "Když jsme koncertovali v New Yorku, Ramones nám dělali předskokany!" ()

bassator

všechny recenze uživatele

45th KVIFF 2010 - ANOTHER VIEW - Jiný pohled (Oil City Confidential / OIL CITY CONFIDENTIAL / Oil City Confidential) ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Svižný (i když spíše díky druhé polovině) dokumentární snímek o, pro mě opět neznámé skupině. Škoda příliš zběsilého dávkování informací s občas poněkud zmatečnějšího přístupu, který tenhle dokument výrazně brzdí. Komické ilustráky jsou ovšem špičkové :))) 7/10 (45. MFF KV) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tuhle kapelu jsem asi v životě neslyšel, ale dokument je to pozoruhodný. Režisér nemá rád mluvící hlavy, takže řeči jednotlivých aktérů prostříhává spoustou archivních materiálů či dokonce scén z hraných filmů (Štvanec, Brightonský špalek, Betonová džungle, Payroll – tedy samé gangsterky). Výsledná koláž vypovídá o jedné rockové kapele, jejich působišti, posluchačích i celé okolní scéně. Nakonec je těch informací na jeden film málem až moc (70%). ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý dokument o rockové skupině Dr. Feelgood, který se v mnohém nebere vážně. Potěší především výtečné vsuvky mezi jednotlivými výpověďmi. A ta nádherná rocková hudba k tomu! ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama