Reklama

Reklama

Oil City Confidential

(festivalový název)
  • Velká Británie Oil City Confidential

Obsahy(1)

Film o britské maloměstské rockové kapele Dr. Feelgood není obvyklým hudebním dokumentem. Režisér Julien Temple v něm totiž používá rockovou hudbu nejen jako ústřední předmět svého zájmu, ale také jako prizma pro originální pohled na sociální a kulturní prostředí 70. let minulého století. Jedná se o třetí část slavné trilogie o britské hudební rockové scéně a stejně jako v předchozích dílech i zde je vše podáno výjimečným filmovým jazykem. Kombinace archivních materiálů s aktuálními vzpomínkami aktérů je sestříhána v hutném rytmu a natočena v neobvykle tlumených barevných odstínech. Snímek mapuje historii rockového uskupení pocházejícího z dělnického prostředí, a především prostřednictvím vzpomínek charizmatického kytaristy Wilko Johnsona ukazuje podhoubí tehdejší hudební scény. Snímek se vyznačuje až anarchickou energií a směle se řadí mezi nejlepší britské hudební dokumenty. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (8)

carnacv 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument o RnB/Rock legendě spojeného království, na jehož promítání jsem se vskutku těšil. Velmi netradiční pojetí, kdy děj je zasazen do prohlídky Canvey Islandu (rodiště kapely) a průvodcem je kytarový mág Wiko, který dokázal skupině velmi zavařit. Ovšem právě jeho excentrická osobnost dělá z dokumentu nadprůměrný zážitek. Bohužel tato skupina je v ČR prakticky neznámá, a tak můj fantastický zážitek na 45 IFFKV značně snižovalo nepochopení publika, které v mnoha částech nevědělo, co se děje. Nelze neocenit hlášku: "Když jsme koncertovali v New Yorku, Ramones nám dělali předskokany!" ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Svižný (i když spíše díky druhé polovině) dokumentární snímek o, pro mě opět neznámé skupině. Škoda příliš zběsilého dávkování informací s občas poněkud zmatečnějšího přístupu, který tenhle dokument výrazně brzdí. Komické ilustráky jsou ovšem špičkové :))) 7/10 (45. MFF KV) ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý dokument o rockové skupině Dr. Feelgood, který se v mnohém nebere vážně. Potěší především výtečné vsuvky mezi jednotlivými výpověďmi. A ta nádherná rocková hudba k tomu! ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tuhle kapelu jsem asi v životě neslyšel, ale dokument je to pozoruhodný. Režisér nemá rád mluvící hlavy, takže řeči jednotlivých aktérů prostříhává spoustou archivních materiálů či dokonce scén z hraných filmů (Štvanec, Brightonský špalek, Betonová džungle, Payroll – tedy samé gangsterky). Výsledná koláž vypovídá o jedné rockové kapele, jejich působišti, posluchačích i celé okolní scéně. Nakonec je těch informací na jeden film málem až moc (70%). ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama