Reklama

Reklama

Gakuen mokuširoku: High School of the Dead

(seriál)
  • Japonsko 学園黙示録 HIGH SCHOOL OF THE DEAD (více)

Epizody(12)

Všichni bývali normálními studenty. Měli své obyčejné problémy s učením, v milostném životě, se šikanou. Ale to se jednoho dne změnilo. Svět zachvátila podivná pandemie, která vrací mrtvé zpátky k životu. Takaši s Rei se brzy přesvědčí, že budou muset překonat všechny zábrany, aby přežili. Spolu s dalšími si probojují cestu ze školy, aby zjistili, že svět se zbláznil. Dokáží skupinka středoškoláků a jedna zdravotní sestra přežít, aby se znovu setkali se svými rodinami, pokud již ovšem nejsou mrtvé, nebo přeměněné v zombie? (Zíza)

(více)

Recenze (56)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Zombies + tits = win. Ze začátku HSOTD vypadalo jako poctivý konkurent tradičních hraných zombie filmů obohacený o opravdu hutný fanservice. Od poloviny (první série) všechna ta akce, kalhotky a odhalená ňadra bohužel začala ztrácet dech a celé to vyznělo jaksi do prázdna. Přesto to byla příjemná oddechovka. ()

Kharsh 

všechny recenze uživatele

Jak je již uvedeno u některých komenřářů zde již napsaných, kdyby tam nebyly ty poměrně stupidní scénky, kdy na obrazovce vidíme jen poněkud přehnané ženské zbraně a ve kterých také zjistíme, jakou barvu spodního prádla nosí hlavní hrdinové (respektive hrdinky), byl by to poměrně slušně koukatelný seriál o zombíkách. Akce je tam dost, krve taky, jako ve správném "zombiňákovu". Avšak kombinace vizuální ukázky spodního prádla a zabíjení zombíků? Nemyslím si, že je to pravé ořechové. Postava prostoduché doktorky, která jako by byla ztělesněním všech vtipů o blondýnkách, nezapadá k ostatním postavám. Pusobí akorát rušivě. Nejzajímavější pro mne byl asi blázen do zbraní a šampionka v kendu. Jen kdyby ty zbraně měla trochu přirozenější. Slabší čtyři hvězdy. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to kvalitativně sice někde mezi 3 a 4, ale když já mám rád zombíky a prvoplánové tlačení naleštěných prdelek a houpajících se cecků do každého druhého záběru mi nevadí, tak tam klidně tu čtvrtou na oko dám. Sem tam lehčí nelogičnost(demenci z osmého dílu budu dělat, že jsem neviděl), nejde to moc do hloubky(jakože vlastně skoro vůbec), ale je to svižné a dynamické animéčko, které děj posouvá pořád kupředu a těch 12 dílů uteče jako nic. Škoda, že nedošlo na nabízející se pokračování protože takhle utnuté to vlastně ke konci vyšumělo trochu do prázdna....ale neva no. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To jsem se zas takhle jednou rozhodl, že po všech těch krimi seriálech a dokumentárních sériích, které jsem v nedávné době viděl, mrknu na nějaký ten hororový seriál a nejraději anime. Výběr zpočátku nevypadal vůbec špatně, High School of the Dead nám ve své první polovině nabídne vskutku zajímavou podívanou a ačkoliv zombie tématiku moc nemusím, počáteční školní masakr ala zombie apokalypsa a seznamování se s naší partičkou hrdinů nebyl vůbec špatný. Bavil jsem se, atmosféra nebyla špatná, postavy taky ne (sice některé ženské postavy byly otravné), ale jo – přistoupil jsem na tuhle „hru“. Jenže potom se do děje začaly cpát stále další a další vedlejší postavy – které mi lezly vyloženě na nervy, ubylo masakru, kamera se víc zajímala o záběry do výstřihů, na kalhotky, dívčí hašteření a já se začal nudit. Navíc ani samotné finále nepovažuji za nějak extra vydařené. Snad dojde na pokračování, ale zatím to vidím jen na obyčejný průměrný seriál, který někde v polovině přišel o svůj potenciál… ()

maciii 

všechny recenze uživatele

Nudná trapnost, která svými hloupými dialogy, zápletkami a uječenými dívčími charaktery nadchne tak akorát dvanáctileté holky, zatímco spousta na kaši rozmáznutých zombie, krvavých stříkanců a záběrů oněm ječícím děvčatům pod sukni nebo na těsně obepnutý hrudník rozšiřuje divácké publikum o chlapce na prahu puberty a zdálnivé dospělosti.... podivná a sebevražedná to kombinace. ()

Galerie (374)

Zajímavosti (3)

  • Ve 4. díle použije Takashi Komuro lehký revolver Smith & Wesson Model 37. (Zdroj: imfdb.org)
  • Seriál vznikl na motivy stejnojmenné mangy od Daisukeho Satōa. (Claude Speed)
  • Benzínová pumpa so znakom Shell sa v seriáli volá Shaun, čo je odkaz na zombie komédiu Súmrak mŕtvych (2004). (Kadas97)

Reklama

Reklama