Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta spolužáků je pozvána na pobyt do lázní. Přitom však zažívá mnoho peripetií, vtipných situací, ale i osobních dramat. Souběžně s tím můžeme sledovat příběh mladého zlodějíčka, který nastoupí do luxusního lázeňského hotelu jako kuchař a prožije tam svou první velkou lásku, když se zamiluje do krásné pokojské. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer

Recenze (155)

topi80 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se zase u české komedie skvěle bavil. Byla tam i spousta hluchých míst a z filmařského hlediska dost amatérismu, ale staří herci se překonávali a ukázali, že tato generace opravdu umí (nejen hrát, ale taky si ze sebe udělat prdel). Film nabízí dpoustu skvělých gagů, mnohdy na vás vyskočí úplně nečekaně. U scény Antonína Hardta s "poserou" Srstkou v podmínce nebo dezorientovanym Fišerem v kasínu jsem šel k zemi. Tak trochu Sněženky a machři po 70 letech :-) Co mě ale u filmů z dílny Tomáš Magnuska dlouhodobě irituje, je totálně odfláknutý zvuk. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Je skutečně na pováženou, když při náhodném přepnutí zjistíte, že na jiném programu běží zábavnějjší, lépe natočený a více životný program než Školní výlet a pak zjistíte, že jste přepli postupně na Ordinaci, Policajty z centra a Námořní vyšetřovací službu. Neurazil mě příběh sešlých herců, které už člověk často nevidí (docela rád jsem je viděl, jen mi bylo líto, jak někteří sešli), klidně bych se takto nahozený příběh na úrovni horší televizní inscenace (scénářem, technicky níž) díval, ale bohužel jsem byl fackován celou tou nesympatickou lázeňskou skupinou v čele s Magnuskem. Ten člověk hraje asi stejně jako Agata Hanychová, ale na ni stejně jako skupina starších spolužáků při cvičení rád chvilku podívám. Některé dialogy jsou otřesně prkenné, celé je to odnikud nikam, zamilovaná dvojice z děcáku byla k nepřežití a to jsem ještě netušil, že jedna postava začne zpívat něco vhodného do okresního kola těch populárních zpěváckých soutěží. Zindulka, Švormová atd se snaží, Trojan s Fišerem mají i jakéhosi komediálního ducha (Fišer i přes to, že skutečně nemůže mluvit bez mluvícího přístroje), ale celé je to k ničemu, když nemáte na únosné úrovni scénář, režii, kameru a protihráče. PS. Aha, tak abych si doplnil vzdělání, podíval jsem se , kdo je Bendig a on zpíval ve finále Superstar. Tak žádné okresní kolo, šmarjá. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Dokonale špatný film, jedině námět není k zahození, kdyby jej dostal do rukou zručný scenárista, mohl by vzniknout i dobrý film. K šedivému scénáři se připojila nanicovatá režie. To by stále ještě mohlo být snesitelné. Ale Šícha dokázal něco naprosto neuvěřitelného. Pod jeho neumětelským vedením sklouzávají na úroveň šmíry i ti nejlepší herci. Zřejmě chtěl setřít ten diametrální rozdíl mezi herci a Magnuskem s Bendigem. To i Fišerův strojový hlas má v sobě více života a modulace, než když se ti dva opřou do deklamování. A zlatým hřebem do rakve tohoto filmu je práce zvukaře. Nechápu, jak hluchý člověk může dělat zvukaře. A jinak, než totální ztrátou sluchu, si neumím vysvětlit to břídilství, kterým je prošpikována audio stopa této nepovedené taškařice. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ještě jednou ne, tohle si legendy české kinematografie, které mají na svých kontech stovky a stovky titulů opravdu nezasloužili. A přitom opět vidět na filmovém plátně Oldřicha Velena, byť je na pár sekund a beze slov…..no jak to popsat, srdce zplesalo. Švormová, Lipský, Zindulka, Trojan, Devátá, Kantorková, Moučková, Srstka, Vondruška, Hardt, Fišer, Riehs, Jirásková, Velen, Navrátil, Jiránková, Kostka…..za to všechno tohle? To má být poděkování? Špatné role ve špatném filmu, po boku Bendiga, Hanychové nebo Hranáče! Magnusku zamysli se už ku..a nad sebou, to tvé chrlení amatérských scénářů nedělá tuzemskému filmu zrovna dvakrát dobře!!! Když si uvědomím, že pro některé zmiňované to byla zároveň role poslední…no není mi z toho příliš veselo. Každému z nich přeji jejich vlastní Babí léto……..bohužel, někteří se ho již nedočkají. ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Peklo. Zase jednou jsem poznal peklo české kinematografie. Nevím, jestli horší práci odvedl režisér Petr Šícha nebo Magnusek. Vím jen to, že to je šílený a nekoukatelný. Parta důchodců vyrazila do lázní a diváka čeká 90 minut utrpení. Upřímně to vypadá jak studentský film z prvního ročníku. A nejspíš by ten student do dalšího ani neprolezl. Odpad, který se jen tak nevidí, když začal Martin Hranáč zpívat něco o "amórovi", chtěl jsem si vrtačkou udělat díru do hlavy. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Premiéry filmu se nedožila hned dvojice herců, která se na natáčení podílela. V říjnu roku 2011 zemřel na rakovinu Bořivoj Navrátil, který již před začátkem natáčení avizoval, že se jedná o jeho poslední filmový projekt. V únoru téhož roku odešel také Pavel Vondruška, jenž podlehl následkům pádu ve Stavovském divadle. [Zdroj: iDNES.cz] (oje)
  • Ve filmu se na plátně setkává Stanislav Zindulka se svým synem Jakubem Zindulkou. (M.B)
  • Film Školní výlet se natáčel v Lázních Bělohrad, v Pardubicích, v Čelákovicích a v Chrudimi. (Bart)

Reklama

Reklama