Reklama

Reklama

Středoškolák Nathan Harper trpí návaly zlosti a sám sobě připadá cizí. Nevychází příliš ani s rodiči, kteří jsou na něj přísní, a navštěvuje psycholožku Bennettovou. Když se spolužačkou Karen pracují na školním referátu o pohřešovaných dětech, najdou na internetu fotografii malého chlapce. Na stránce simulující jeho dnešní podobu objeví Nathan sám sebe. Zjistí, že se jmenuje Steven a jeho rodiči jsou Lorna a Martin Priceovi. Spojí se on-line s adresou, ale netuší, že je odposloucháván muži kolem bývalého agenta srbské tajné služby Nikoly Kozlova. Ti záhy přijdou k nim domů, zabijí matku i otce a vyhodí dům po povětří. Nathanovi s Karen se ale podaří uniknout... Nathan volá policii, ale na lince se mu ozve agent CIA Frank Burton. Nathan je nedůvěřivý. Nakonec Nathanovi i Karen pomůže psycholožka Bennettová, která pracuje pro CIA. Harperovi byli také agenti. Nathanův pravý otec Martin Price je nezávislým tajným agentem a podařilo se mu ukrást Kozlovovi seznam pětadvaceti politiků a důstojníků CIA, kteří někdy prodali státní tajemství. Kozlov chce Nathana dostat, aby mohl Pricea vydírat a získat seznam zpátky... Nathan s Karen dostanou od Bennettové adresu, kde se mají zatím ukrýt. V bytě, který patří Martinu Priceovi, sebere Nathan pistoli a mobil. Když oba zjistí, že jsou jim CIA i Kozlov v patách, prchají odtud... Nathanovi se podaří několikrát odrazit útok Kozlovových mužů, pak ho najde Burton se svými muži. Nathan mezitím zjistí, že na mobilu z bytu je otcův seznam. Dojde mu, že je na něm i Burton, který se ho snaží dostat dřív, aby své jméno vymazal. Když je pak napadne Kozlov, Nathan s Karen znovu utíkají. Kozlov Nathana kontaktuje a vyhrožuje mu zabitím jeho přátel. Nathan mu řekne, že mu seznam vrátí, a dá si s ním sraz na stadionu během baseballového utkání... (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (398)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Od Jacksona, Balea alebo Wahlberga k Launtnerovi? Singleton sa asi úplne zbláznil. Názov filmu Bez dychu je jediná metafora vo filme, pretože sa perfektne hodí k jeho deju a tempu. Bello, Weaver, Molina a Nyqvist boli oklamaní, hrali asi pred zeleným pozadím, kde bol potom v počítači pridaný Lautner, inak by predsa nemohli na toto kývnuť! Maria Bello asi producentov prekukla a nechala sa radšej na začiatku filmu zabiť. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aj ked som to povodne nemal v plane, tak kvôli absencii normalnych akcniakov som nakoniec tento desatkrat vyluhovany akcniak dal a vysledok je presne tak nudny ako som cakal. Dej je otravny a bohuzial len vo vynimocnych pripadoch zabavny, akcnych scen je minimum a su natocene dost fadne. Aku taku dynamiku im dodava jedine hudba. Zo serie Twilight som videl len prvy diel a Lautnera si odtial uz vôbec nepamätam, takze nejaku nenavist voci nemu necitim, ale týmto filmom Lautner dokazal, ze je proste nepouzitelne drevo bez stipky charizmy alebo hereckeho talentu. Film som musel uz miestami pretacat, aby som ho vôbec dopozeral. Luto mi nie je ani spickovych hercov, ktory tiez predvedu jeden velky prd a preto si ucast v tejto sracke zasluzia. 3/10. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdy se vám poštěstí vidět film, v němž se Nyqvist tváří, jako by přemýšlel, kde nechal cestovní pas a unaveně působící Ripleyová těká očima po facehuggerovi, aby se na ni přisál a ukončil to trápení? Neříkám, že by mohl Singleton dostávat do limbu indické kobry, ale jeho akční jízda pro diváky MTV a čtenářky Brava postrádá zábavnost, atraktivitu i napětí. Ono taky postavit snímek na vepřovce Lautnerovi, který půlku filmu probulí a druhou má výraz chovance z ústavu pro slabomyslné, kterému zrovna vyspravili chrup, zavání pokusem o profesní sebevraždu. Ale abyste si nemysleli, že jsem vůči němu zaujatý - třeba v Twilightu, když na sebe navlékne ten vlčí kostým, vrčí a běhá po lesích kolem městečka Forks, není zas až tak špatný.. ()

Lady Jane odpad!

všechny recenze uživatele

Popravdě, ani nevím,kde začít. Jestli zkritizovat katastrofální scénář nebo neherecké výkony. Celý film mě od začátku nudil a snad třikrát jsem přemýšlela nad tím,jestli ho mám shlédnou až do konce. Nakonec se mi to i přes nesympatického Lautera podařilo a troufám si říci, že i můj herecký výkon v podnapilém stavu by trumfl ten jeho a dokonce by se na mě možná i lépe dívalo. Dále nechápu, jak se v takovém filmu mohla zahazovat chudák Sigourney,? Chápu, že se hypotéka musí z něčeho zaplatit, ale co je moc, to je moc. Proště hrůza.... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nevýrázný akčňák určený jen pro čtenářky bravíčka. Ty jediné totiž budou u tohoto slabého pokusu o nového Bournea hekat blahem. My ostatní budem jen zívat únavou. V akčních částech to sice ještě docela šlape a Singleton se co nejvíc snaží zamaskovat Lautnerovu topornost, ale jakmile se ve filmu začne mluvit či řešit příběh, tak je zle a někdy je to dokonce k smíchu. Scénář je totiž stejně blbej jako ty fotoromány v Bravu a místama mě už to fakt iritovalo. Navíc to ani moc rychle neuteče a tak si člověk celou stopáž jen zbytečně láme hlavu nad tím, kde se tady vzalo tolik kvalitních herců. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (15)

  • Natáčelo se v americkém státě Pennsylvanie v lokalitách Pittsburg, Brownsville a Sutersville. Honička v PNC Parku se natáčela 22. srpna 2010 během opravdového zápasu baseballu mezi The Pirates a The Mets. (Terva)
  • Když Nathan (Taylor Lautner) volá na linku 911, řekne, že je ve Vassar Brothers Hospital. Ta skutečně existuje, ovšem v městě Poughkeepsie, ne v Pittsburghu. (hansel97)
  • Taylor Lautner bol nominovaný na ocenenie Zlatá malina v kategórii Najhorší herec v hlavnej úlohe. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno