Reklama

Reklama

Středoškolák Nathan Harper trpí návaly zlosti a sám sobě připadá cizí. Nevychází příliš ani s rodiči, kteří jsou na něj přísní, a navštěvuje psycholožku Bennettovou. Když se spolužačkou Karen pracují na školním referátu o pohřešovaných dětech, najdou na internetu fotografii malého chlapce. Na stránce simulující jeho dnešní podobu objeví Nathan sám sebe. Zjistí, že se jmenuje Steven a jeho rodiči jsou Lorna a Martin Priceovi. Spojí se on-line s adresou, ale netuší, že je odposloucháván muži kolem bývalého agenta srbské tajné služby Nikoly Kozlova. Ti záhy přijdou k nim domů, zabijí matku i otce a vyhodí dům po povětří. Nathanovi s Karen se ale podaří uniknout... Nathan volá policii, ale na lince se mu ozve agent CIA Frank Burton. Nathan je nedůvěřivý. Nakonec Nathanovi i Karen pomůže psycholožka Bennettová, která pracuje pro CIA. Harperovi byli také agenti. Nathanův pravý otec Martin Price je nezávislým tajným agentem a podařilo se mu ukrást Kozlovovi seznam pětadvaceti politiků a důstojníků CIA, kteří někdy prodali státní tajemství. Kozlov chce Nathana dostat, aby mohl Pricea vydírat a získat seznam zpátky... Nathan s Karen dostanou od Bennettové adresu, kde se mají zatím ukrýt. V bytě, který patří Martinu Priceovi, sebere Nathan pistoli a mobil. Když oba zjistí, že jsou jim CIA i Kozlov v patách, prchají odtud... Nathanovi se podaří několikrát odrazit útok Kozlovových mužů, pak ho najde Burton se svými muži. Nathan mezitím zjistí, že na mobilu z bytu je otcův seznam. Dojde mu, že je na něm i Burton, který se ho snaží dostat dřív, aby své jméno vymazal. Když je pak napadne Kozlov, Nathan s Karen znovu utíkají. Kozlov Nathana kontaktuje a vyhrožuje mu zabitím jeho přátel. Nathan mu řekne, že mu seznam vrátí, a dá si s ním sraz na stadionu během baseballového utkání... (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (398)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Abduction je lepší spolužiak Jumpera, ktorý vyskočil zo školskej lavice, aby tiež predviedol svoje prednosti a s plným nasadením v každej akcii ukázal svoje vyšportované telo. Taylor Lautner a Lily Collins patria k teenegerským hercom, na ktorých vidno nedostatočnú hereckú vybrúsenosť, ale obsadenie Marie Bello či Sigourney Weaver mi bolo ozaj sympatické, len škoda, že ich čas účinkovania uplynul tak rýchlo. Film sprevádzali kolísavé momenty, ako keď sa hojdáte na detskej hojdačke pre dvoch a raz ste hore a raz dole. 50% ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

No úplně super nejvíc sračka. A nejhorší na tom je, že nějakým záhadným způsobem se mi to líbilo, koukal jsem na to v kuse, a to dokonce i do půl třetí do rána, ačkoliv jsem v sedm vstával. Dialogový perly se sypou jedna radost, akce stojí za nic a nejhorší na tom je, že ten výrazně nesympatickej Lautner je vlastně ke všemu uvěřitelnej. A to nevím, jestli je dobře nebo ne. Akce se nekoná, když už, je sterilní a skoro bych řek že i mrtvá od začátku do konce. Jedinej zajímavej okamžik je, když Maria Bello skope dva týpky, od tý doby se to po akční stránce táhne a nezachrání to ani emoční bitka ve vlaku. Jo a že je to dementní po logický stránce snad netřeba dodávat. No a závěr? Škoda povídat. Přesto - opakuju - nějakým záhadným způsobem se mi to vlastně líbilo. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aj ked som to povodne nemal v plane, tak kvôli absencii normalnych akcniakov som nakoniec tento desatkrat vyluhovany akcniak dal a vysledok je presne tak nudny ako som cakal. Dej je otravny a bohuzial len vo vynimocnych pripadoch zabavny, akcnych scen je minimum a su natocene dost fadne. Aku taku dynamiku im dodava jedine hudba. Zo serie Twilight som videl len prvy diel a Lautnera si odtial uz vôbec nepamätam, takze nejaku nenavist voci nemu necitim, ale týmto filmom Lautner dokazal, ze je proste nepouzitelne drevo bez stipky charizmy alebo hereckeho talentu. Film som musel uz miestami pretacat, aby som ho vôbec dopozeral. Luto mi nie je ani spickovych hercov, ktory tiez predvedu jeden velky prd a preto si ucast v tejto sracke zasluzia. 3/10. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Je těžké vymanit se z nějaké škatulky, když jste tam pevně usazeni. Taylor Lautner se o to pokusil, ale vydal se špatnou cestou. Tohle není to pravé ořechové. On není žádný velký herec s talentem a asi zřejmě nikdy nebude. Ve Stmívání toho na hrani taky moc neměl, takže nemusel nic dokazovat, protože v podstatě ukazoval jen svoje tělo. Škoda, že neumí nasadit pořádný výraz. Tvaří se tu skoro celý film úplně stejně, parkrát se ukáže nějaká emoce nebo vycení bělostný a zářivý chrup. Ve vedlejších rolích jsou obsazení sympatičtí herci zvučných jmen. Čekala jsem něco mnohem chytřejšího s pořádnou zápletkou. Tohle je jen obyčejný thriller bez puncu originality, který zhasnul ještě než stačil vůbec nějakým způsobem zazářit. Nestalo by se nic, kdybych ho ani neviděla. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tak to je mega! Asi skutečně vím, co stahuju. Ale je pravda, že jsem film podcenil. Lautner je spíš lákadlo, pro buchty, ale Collinsová zase pro nás chlapy :D Né, tak. Má to výbušnou akci, luxusní fighty a vynikající soundtrack - zejména ze začátku. Na tenhle film jen tak nezapomenu! Určitě se k němu několikrát vrátím. Žádné zklamání. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (15)

  • Taylor Lautner bol nominovaný na ocenenie Zlatá malina v kategórii Najhorší herec v hlavnej úlohe. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama