Reklama

Reklama

Max se zotavuje z traumatické nehody, a tak vezme alespoň práci bezpečnostní noční stráže v otcově obchodním domě. Právě tehdy se mu začne zjevovat v tamních zrcadlech mladá žena. Max si není jistý, jestli jsou jeho vize vedlejším efektem prášků na spaní nebo jestli jsou skutečné. A tak si začne všímat všech detailů ženy v zrcadle. Jenže pak se jednoho dne ukáže, že několik zaměstnanců obchodu zemřelo a Max je podezřelý z jejich vraždy. Musí s pravdou ven – tedy, že v obchodě straší duch v zrcadlech – jen tak může dokázat svou nevinnu a zastavit řádění přízraku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (192)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ubrat levných a samoúčelných lekaček a nejednou levných digitálních triků v první třetině a trošku (a stačilo by opravdu jen trošku) znepřehlednit a zoriginálnit hodně předvídatelnou a čitelnou pointu ve třetině poslední, hnedle by to bylo lehce nadprůměrné pokračování horroru, který mě kdysi před lety mile překvapil. Takhle to, i navzdory poměrně promakaným mordům, zůstává pouze čistým průměrem. 2.5* ()

Rendiss 

všechny recenze uživatele

To si opravdu dělá někdo legraci. Fakt pitomost! První díl s Kieferem Sutherlandem nám stačil, tam našli problém a vyřešili ho! Ale tohle? Co to obsazení? No hrůza! Trapná mrtvola v zrcadle, toho jsem se snad měl leknout? Prosím vás, příště se do takových blbostí nevrhejte. Dvakrát piš, jednou toč! ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Remake korejského hororu "Into the Mirror" je nejlépe nesrovnávat s jedničkou. Aju na postu režie vystřídal rovněž zdatný hororový specialista Víctor García a dvojka si nepokrytě "vypůjčila" několik motivů z jedničky (noční hlídač, ruka obtisknutá na zrcadle z vnitřní strany, vraždění prostřednictvím odrazu v zrcadle). Kiefera Sutherlanda vystřídal Nick Stahl, který hraje Maxe, který zavinil autonehodu, při které o život přišla jeho snoubenka. Viní se z její smrti, dochází na terapie a nová práce nočního hlídače u jeho otce v obchodním domě, by ho mohla postavit na nohy. Jenže Max od nehody vidí v zrcadlech podivné vidiny a navíc začnou umírat zaměstnanci obchodního domu, protože zrcadla začnou tak trochu vraždit. Za tím vším je ztracená mladá dívka, která shodou okolností dříve pracovala v obchodním domě a zřejmě už není mezi živými. Její duch přišel potrestat všechny ty, kteří jsou zodpovědní za její smrt. Nečekejte už rozhodně žádnou působivou pointu jako z jedničky.Tentokrát se bez ní divák bude muset obejít a ani jsem ji nepostrádal. K mání je však více působivých vražd pro otrlejší publikum, solidní herecké výkony, odhalené poprsí Christy Carlson Romano a zajímavý psychopat v reálném ztvárnění Lawrence Turnera. A je docela možné, že po skončení filmu začnete trpět spektrofobií - panický strach ze zrcadel. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Žer sklo, hajzle! Tak to bychom měli první setkání se zrcadlem. Většina nepochvalných komentářů mě připravila na to, abych nic moc nečekal. A vyplatilo se. Svět zrcadel je tajemný sám o sobě a mnohokráte jej využily knihy i filmy. Někdo v nich vidí i jiné věci, někdo ani sám sebe ( upír). Vražd není mnoho, ale jsou příjemně brutální, byť fanoušci Saw a jiných zvrhlostí možná ohrnou nos. Napětí vytváří především hudba ( Frederik Wiedmann), která je patřičně temná a strašidelná, i když už v jiných filmech slyšená. Necháte-li se do filmu vtáhnout, pak vám to nejen nevadí, ale jste rádi, že tak temně vrní. Často si kladu otázku, co vlastně od takovýchto filmů diváci očekávají. Jaký bombastický zážitek překypující originálními nápady a filosofickými myšlenkami? Vždyť cílem horrorového béčka je především pobavit. Filmová kamera, zrcadlový svět, zločin a trest, ...co více si přát? Jen snad ta dvojka za názvem je zbytečná, neboť s jedničkou kromě zrcadel nemá společného vůbec nic. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Jak ohodnotit? Scény se zrcadly byly vypracované a líbily se mi víc než v jedničce, ale příběh šel dost mimo a v součtu se nedostával výraznější dojem. Konec byl jedno velký zklamání, i když náběh film měl a závěr se prostě nepovedl. Herecké obsazení svědčí, že se jedná o béčkové zfilmování a v hlavním podání nejhoršího herce nudil snad úplně nejvíc. Ale za drsné zrcadlové scény by hodnocení mohlo malinko nadnést nepůsobivý zbytek. ( Hodnocení: 4/10 ) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo od listopadu do prosince 2009, a to především v Baton Rouge v americkém státě Louisiana. (Terva)
  • Keď sa Jenna (Christy Romano) otáča pred zrkadlom a začne sa vyzliekať, vidno jej spodnú bielizeň. Hneď v ďalšom zábere ju už na sebe nemá. (kubqo)

Reklama

Reklama